Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Rdeči baron - Zgodba o baronu von Richthofnu

Na zalogi
SKU
9789612822903
Dodaj v primerjavo
Cena 34,99 €

Letalski as, ki so ga odlikovali tevtonski patriotizem, ponos, disciplina in pravi lovski nagon, je v neposrednih zračnih dvobojih sestrelil kar 80 zavezniških letal in se vpisal med legende prve svetovne vojne.

Dodaj na seznam želja

Prva svetovna vojna

Prva svetovna vojna se je v kolektivni spomin človeštva vtisnila ne samo zaradi velikanskih človeških žrtev, ki jih je povzročila, temveč tudi zaradi tega, ker so se bitke med sovražnimi vojskami prvič v zgodovini prenesle tudi na nebo. To so omogočili hiter tehnološki razvoj bojnih letal in številni pogumni piloti, ki so v času, ko so na frontah že začeli uporabljati težke topove in vojne pline, še spominjali na stare, viteške čase, v katerih so si nasprotniki stali nasproti iz oči v oči in bíli častni boj. Med njimi je največjo slavo dosegel nemški vojaški pilot baron Manfred Albrecht von Richthofen, poznan kot Rdeči baron

Usodni dan von Richthofna

Njegovo življenjsko pot do usodnega 21. aprila 1918, ko je na svoji zadnji misiji nad Francijo – zaradi prav začetniške napake in le dan pred nastopom načrtovanega dopusta – izgubil življenje, nam v knjigi slikovito in hkrati z vojaško natančnostjo popiše prav tako legendarni ameriški vojni dopisnik Floyd Phillips Gibbons.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789612822903
Leto izdaje 2018
Število strani 328
Dimenzije 16,4 x 24,5
Vezava Trda
Izdal Cankarjeva Založba, d.o.o.
Avtor Floyd Gibbons
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Rdeči baron - Zgodba o baronu von Richthofnu
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Rdeči baron - Zgodba o baronu von Richthofnu

Cena 34,99 €