KNJIGA MESECA - svetovna uspešnica Moč Zemlje + GRATIS dostava:)

V vrečki ni artiklov.
Rdeči šotor

Pisateljica nas na samem začetku postavi v štiriintrideseto poglavje Geneze, od koder se pripoved zakorenini v enajsto poglavje istega sklopa in razveji do njenega devetinštiridesetega poglavja. Zgodba nas popelje na potovanje med znanimi in preverljivimi imeni, kraji, dogodki, predmeti, običaji. – Pa le ne vsemi, kajti spomeniki delu ženskih rok niso bili/niso večni, ampak se vračajo v prah.

Kot edina Jakobova hči je Dina živela v ljubeči skupnosti močnega rodu. Njene štiri »matere« so ji posvečale posebno, toplo pozornost in jo vsaka na svoj način učile življenja – opravil in obredov. Srečanje s Šalemom, prvorojencem sihemskega kralja, ji je v življenje prineslo najčudovitejšo ljubezensko izkušnjo in zelo hitro, tudi najgrozljivejšo bolečino. Zapustila je svoje ljudi, svoje življenje in se soočila s preizkušnjami, bolečinami in srečo ... v senci in z močjo brezčasne in brezkrajne Skupnosti. Žensk.

Diamantova je odlična pripovedovalka, ki ne le oživi ženske, o katerih nam Sveto pismo pove tako malo, ampak nas pritegne tudi s poustvaritvijo kraja in časa. Kot najboljši pisatelji zgodovinske literature bralce prepriča, da ljudje skozi čas ostajamo v bistvu enaki, vsaj kadar se soočamo s preizkušnjami, tragedijami, srečo in ljubeznijo.

Iz Bukle:

Tenkočuten in liričen zgodovinski roman na prvi pogled namiguje na dopolnjevanje biblijske slike, predvsem Geneze, saj je postavljen na stari Bližnji vzhod v Mezopotamijo v obdobje očakov, vendar je avtorica, Američanka, priznana novinarka in pisateljica judovskega rodu, želela oživiti le ženske like, o katerih nam Sveto pismo pove zelo malo ali skoraj nič. Zapisala in povezala je drobne koščke vsakdana žensk iz starodavnega sveta, ko so skromno in neopaženo opravljale gospodinjska dela, skrbele za hrano in otroke, ljubile svoje moške in varovale zdravje svojih družin. Avtentično je poustvarila prašne pokrajine, šotorišča, tržnice in junakinje, ki govorijo, rojevajo, ljubijo, vzgajajo, se ličijo, spletkarijo, se žrtvujejo in umirajo ter pred bralcem zaživijo kot bi bile iz mesa in krvi. V rdečem šotoru, ki simbolizira t. i. menstrualni šotor, v katerega so se ženske redno odmikale v tistih dneh, so našle zatočišče pred rutinirano vsakdanjostjo in čas zase ter za svoje »sestre«. Po mnenju LA Timesa je »nastal slavospev materam in hčeram ter odkrivanju večnih skrivnosti življenjskega cikla«.
Renate Štrucl 

15130 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/sielpreview/preview8575aad5ff44fa750e0ec025776ed666.jpg 978-961-6804-16-5
22.7 EUR 2021-06-21 Zaloga: Na zalogi

Rdeči šotor

Rdeči šotor Anita Diamant

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 113 zlatnikov = 1,13 €.
Anita Diamant ji v romanu Rdeči šotor podari glas in bralca popelje v čudovito, zemeljsko, strastno zgodbo, povedano z veliko tenkočutnostjo. Živo doživimo in začutimo starodavni svet, popotne karavane, pastirje, kmete, babice, sužnje, rokodelce … in predvsem ženske – njihovo brezčasno povezanost, skrivnostnost in moč.
Cena: 22,70 €

Podrobnosti artikla Rdeči šotor

ISBN 978-961-6804-16-5
Leto izdaje 2010
Število strani 341
Dimenzije 14,0 x 22,0
Vezava Ne
Izdal Založba Primus
Avtor Anita Diamant

O avtorju Rdeči šotor

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).
Rdeči šotor

Oglejte si tudi