V vrečki ni artiklov.
Resnica dreves - Gnomska pesnitev

Žiga Valetič, avtor, ki je med drugim prevajalec mističnih sporočil Rumija, Kabirja in Khalila Gibrana, je v pesnitev Resnica dreves zbral svoje pesniško ustvarjanje petindvajsetih let. 

Steblo se veji v gnostične, mistične, aforistične, esejistične in himnične smeri, korenini pa v eni Prsti.

Žiga Valetič je scenarist, pisatelj in grafični oblikovalec. Prevedel je nekaj knjig mistične poezije in napisal romane Optimisti v nebesih, Srce kamna in Tunel, trgovina s samomorilskimi pripomočki.

Zasnoval je televizijske dokumentarne filme Buržek Pavliha, Ko črte govorijo ter Svet edincev in je soscenarist celovečernega filma Štiri stvari, ki sem jih hotel početi s tabo.

Napisal je še scenarij za mladinsko stripovsko novelo Gugalnica ter poljudnoznanstveno delo Samomor - večplastni fenomen.

"Ko sem prvih tristo pesmi, natipkanih na maminem pisalnem stroju, razrezal na očetovem tiskarskem rezalniku, sem v občutljivem obdobju življenja sklenil, da bom poslej iskal pesniško govorico, ki bo odsevala specifično Spoznanje in se bo izognila aktualnim pesniškim tokovom. Temu sem - vsaj delno - uspel slediti, četudi v naslednjih petindvajsetih letih nisem ustvaril velikega pesniškega opusa. Nič zato. Japonci vedo, da je v življenju dovolj, če ti uspe napisati en sam zares parvi haiku." Avtor

9789616950794 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/r/e/resnica_dreves.jpg 9789616950794
24 EUR 2021-01-21 Zaloga: Na zalogi

Resnica dreves - Gnomska pesnitev

Resnica dreves - Gnomska pesnitev Žiga Valetič

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 120 zlatnikov = 1,20 €.
Žiga Valetič, avtor, ki je med drugim prevajalec mističnih sporočil Rumija, Kabirja in Khalila Gibrana, je v pesnitev Resnica dreves zbral svoje pesniško ustvarjanje petindvajsetih let.  Steblo se veji v gnostične, mistične, aforistične, esejistične in himnične smeri, korenini pa v eni Prsti. Žiga Valetič je scenarist, pisatelj in grafični oblikovalec. Prevedel je nekaj knjig mistične poezije in napisal romane Optimisti v nebesih, Srce kamna in Tunel, trgovina s samomorilskimi pripomočki. Zasnoval je televizijske dokumentarne filme Bur...
Cena: 24,00 €

Podrobnosti artikla Resnica dreves - Gnomska pesnitev

ISBN 9789616950794
Leto izdaje 2017
Število strani 173
Dimenzije 14,0 x 22,0
Vezava Mehka vezava
Izdal Založba Primus
Avtor Žiga Valetič

O avtorju Resnica dreves - Gnomska pesnitev

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).