V vrečki ni artiklov.
Resnična ljubezen - Praksa za prebujanje srca

Ste si sploh pripravljeni vzeti dovolj časa za ljubezen? Ji namenjate dovolj pozornosti?Vprašanji sta povsem smiselni, saj resnična ljubezen pomeni predvsem biti navzoč in zavedati se navzočnosti drugega. Le kdor živi dovolj pozorno, ve, kaj se dogaja okoli njega, in lahko namerno ustvarja svojo srečo. 

Pozornost je energija, ki nam omogoči, da se zavedamo dogajanja v sedanjem trenutku. Pozornost je zmerja pozornost na nekaj. Če ste npr. jezni in se tega zavedate, pomeni, da ste pozorni. Jeza je ena vrsta energije, pozornost pa druga. Ta druga vrsta nastane zato, da bi poskrbela za prvo, tako kot mati poskrbi za svojega otroka.
Priznani mojster budizma zen bralcu pokaže pot, ki ga lahko pripelje do občutenja osrečujoče ljubezni v vsakdanjem življenju.  

Spoznajte štiri ključne budistične dejavnike resnične ljubezni:        

- Maitri je zmožnost ljubeče prijaznosti in dobrohotnosti.
- Karuna je zmožnost lajšanja trpljenja ljubljene osebe.
- Mudita je radost, brez katere ni ljubezni.
- Upekša je notranja umirjenost ali svoboda.

978-961-6804-67-7 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/c/l/clipboard01_5_16.jpg 978-961-6804-67-7
14 EUR 2021-01-28 Zaloga: Na zalogi

Resnična ljubezen - Praksa za prebujanje srca

Resnična ljubezen - Praksa za prebujanje srca Thich Nhat Hanh

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 70 zlatnikov = 0,70 €.
Ste si sploh pripravljeni vzeti dovolj časa za ljubezen? Ji namenjate dovolj pozornosti? Vprašanji sta povsem smiselni, saj resnična ljubezen pomeni predvsem biti navzoč in zavedati se navzočnosti drugega. Le kdor živi dovolj pozorno, ve, kaj se dogaja okoli njega, in lahko namerno ustvarja svojo srečo.
Cena: 14,00 €

Podrobnosti artikla Resnična ljubezen - Praksa za prebujanje srca

ISBN 978-961-6804-67-7
Leto izdaje 2012
Število strani 72
Dimenzije 12,5 x 18,5
Vezava Ne
Izdal Založba Primus
Avtor Thich Nhat Hanh

O avtorju Resnična ljubezen - Praksa za prebujanje srca

Thich Nhat Hanh

Thich Nhat Hanh

Thich Nhat Hanh se je rodil 1926 v Vietnamu, pri šestnajstih je postal budistični menih. Ko je izbruhnila vietnamska vojna, se je moral odločiti, ali bo še naprej ostal v samostanu in meditiral ali pa bo dejavno pomagal ljudem. Izbral je pot, ki je združila budistična načela sočutja in nenasilja z dejavnim poseganjem v življenje. Kljub nasprotovanju oblasti je ustanovil gibanje »angažirani budizem«, budistično univerzo in založbo.

V zbombardirani domovini je pomagal postaviti nove šole, bolnišnice in hiše ter organiziral kmetijske zadruge. Od leta 1982 živi, dela in meditira v budistični skupnosti Plum Village, ki jo je pomagal ustanoviti v Franciji. Napisal je številne navdihujoče knjige o budističnem razumevanju življenja in sveta.

Več o Thich Nhat Hanh

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).