Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Resnična popolnost

Na zalogi
SKU
9789612816667
Dodaj v primerjavo
Cena 18,00 €
Dodaj na seznam želja

Knjiga govori o splošnih temah vsakdanjega življenja, ki so dandanes zelo pomembne - o smislu življenja, praksi budizma v vsakdanjem življenju, obvladovanju stresa, budizmu za mestne poslovneže, ter o bistvu budizma.

Knjiga Resnična popolnost je zbirka predavanj, ki predstavlja jasen in razumljiv uvod v bistvo budizma.

V njej Chamgon Kenting Tai Situpa razloži, da so vsi Budovi nauki namenjeni osmišljanju našega življenja; njihov glavni namen pa je, da ukrotimo svoj um in spoznamo bistvo vse dharme. Poudarja tudi, da razsvetljenje ni rezultat vzrokov in pogojev, temveč je onkraj vsega tega.

Ta knjiga bo pripomogla k poglobljenemu razumevanju raznolikih tem, kot so: smisel življenja, praksa budizma v vsakdanjem življenju, obvladovanje stresa, bistvo budizma in resnična popolnost.

Avtor opisuje povezavo med zadovoljstvom, stresom in pohlepom ter govori o naravi uma, brezmejnosti in prvobitni modrosti.

Knjiga tudi predstavlja serijo poučnih dialogov z učenci in je bralcu prijazna, doumljiva in presenetljivo lahko razumljiva.

 

Dvanajsti Chamgon Kenting Tai Situpa

V tibetanskem budizmu je Tai Situpa eden najpomembnejših duhovnih učiteljev. Dvanajsti Chamgon Kenting Tai Situpa se je rodil leta 1954 v okrožju Paljul kraljestva Derge v vzhodnem Tibetu. Ko je bil star leto in pol, ga je šestnajsti Karmapa prepoznal in ustoličil v samostanu Palpung v Tibetu. Pri enaindvajsetih je ustanovil samostan Palpung Šerabling v severni Indiji.

Leta 1980 je prvič obiskal Evropo in od takrat naprej je veliko potoval po celem svetu in poučeval budistično filozofijo in meditacijo. Chamgon Kenting Tai Situpa je znan umetnik in mojster kaligrafije, tekoče govori angleško in je avtor mnogih knjig o budizmu. Aktivno sodeluje tudi v medverskih in medkulturnih humanitarnih projektih, leta 1989 pa je vodil "romanje za aktivni mir", da bi pozval ljudi k aktivnemu prizadevanju za mir v svetu. Igral je ključno vlogo pri prepoznanju sedemnajstega Karmape, Ogyena Trinleya Dorjeja, kateremu je predal celotno izročilo linije mahamudre.

Več informacij o Chamgonu Kentingu Tai Situpi in o samostanu Palpung: www.palpung.org.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789612816667
Leto izdaje 2015
Število strani 149
Dimenzije 15,0 x 21,3
Vezava Mehka
Izdal Palpung Ješe Čöling
Avtor Chamgon Kenting Tai Situpa
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Resnična popolnost
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Resnična popolnost

Cena 18,00 €