Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Retrospektiva

Na zalogi
SKU
978-961-7103-26-7
Dodaj v primerjavo
Cena 19,90 €

Retrospektiva je drugi Demšarjev detektivski roman. Ideja zanj se je porodila že med nastajanjem prvenca. Retrospektiva je bila napisana v dveh zimskih mesecih leta 2005 ter v januarju leta 2006 skupaj z Oljem na balkonu ponujena slovenskim založbam. S tem se je rodil ciklus detektivskih romanov s skupnim naslovom Primeri inšpektorja Vrenka. Ta do danes obsega deset romanov.

Dodaj na seznam želja

V Retrospektivi je Demšar kriminalno zgodbo umestil v svet likovne umetnosti. Na otvoritvi pregledne razstave pred kratkim preminulega umetnika umorijo enega od njegovih sinov. Martin Vrenko in njegov mladi kolega Marko Breznik skozi preiskavo prodirata v svet umetnosti, zapletenih družinskih odnosov, medosebnih patologij, prepirov okrog likovne zapuščine, v svet mednarodnega trga umetnin in še česa. Tako kot je pri Demšarjevih detektivkah v navadi, se tudi Retrospektiva razplete nepričakovano in presenetljivo. Retrospektiva je bila prav tako kot Demšarjev prvi roman nominirana za nagrado kresnik, nagrado za najboljši roman leta. V letu 2021 je Retrospektiva doživela televizijsko priredbo.

Na pregledni razstavi preminulega slikarja se zbere njegova družina, lokalna umetniška srenja in celo kakšen mednarodni zbiralec. Svečan dogodek se odvija kot se spodobi, a le do trenutka, ko enega od slikarjevih sinov ne doleti nasilna smrt. Zadeve se dodatno zapletejo, ko naslednji dan umorijo ostarelo slikarjevo sestro, s slikami na razstavi pa se začnejo dogajati čudne reči. Višji kriminalistični inšpektor Martin Vrenko in njegov prizadevni pripravnik se tokrat znajdeta pred posebej težko nalogo. Po odgovore se odpravita v Trst, kjer pa se izkaže, da zadeve sploh niso takšne kot se zdijo.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-7103-26-7
Leto izdaje 2020
Število strani 200
Dimenzije 14,8 x 21,0
Vezava Mehka
Izdal Pivec
Avtor Avgust Demšar
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Retrospektiva
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Retrospektiva

Cena 19,90 €