V vrečki ni artiklov.

Revolucija ene slamice

Revolucija ene slamice Masanobu Fukuoka

Japonska  knjiga  Revolucija  ene  slamice  zelenega  revolucionarja  Masanobu  Fukuoka (1913–2008) o naravnem kmetovanju je izvirno izšla leta 1975. Gre za pomembno delo o odnosu  med človekom  in  naravo,  ki  spodbuja  k  razmišljanju.  Masanobu  Fukuoka  je študiral mikrobiologijo in agronomijo, pred tem pa delal na področju fitopatologije.   Ko je hudo zbolel, je spremenil svoj pogled na človekovo udejstvovanje v naravi, bolezen pa mu je prinesla tudi globoko ...
 
Cena: 25,00 €

Podrobnosti artikla

ISBN 9789619311349
Leto izdaje 2014
Število strani 384
Dimenzije 21,8 x 15.0
Avtor Masanobu Fukuoka
Vezava Trda
Izdal Porezen d.o.o.
Kategorija Pridelava, gojitev

O avtorju

   

Zeleni revolucionar Masanobu Fukuoka (1913-2008), oče naravnega kmetovanja, filozof in goreč zagovornik neposeganja v voljo narave je študiral mikrobiologijo in agronomijo. Po večletnem strokovnem delovanju na področju fitopatologije je tok njegovega življenja preobrnila globoka duhovna izkušnja. Soočenje s smrtjo ga je v štiriindvajsetem letu starosti napeljalo na korenit premislek o smotru človekovega udejstvovanja, ki je na družinskem posestvu dozorel v filozofijo, na njenem temelju pa v svojstven način kmetovanja zunaj meja znanstvenega, danes znan tudi kot Fukuokova metoda.  

Jedro Fukuokove filozofije tvori pojmovanje narave kot popolne same po sebi; največje zlo sodobnega sveta vidi v človekovem prizadevanju izboljšati, celo preseči jo, predvsem pa si jo podrediti. Svoje kmetovanje je sam občutil ne le kot sredstvo za pridelovanje hrane, ampak kot estetski in duhovni pristop k življenju, katerega skrajni cilj je »izpopolnitev človeka«.  

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).