V vrečki ni artiklov.

Richard Koch

Richard Koch je bivši svetovalec za vodenje podjetja The Boston Consulting Group ter eden izmed partnerjev podjetja Bain & Company.

Je avtor 18 knjig, veliko od njih jih temelji na Paretovem principu (pravilo 80/20). Koch je ta princip uspešno uporabil pri izboljšanju svojega življenja, sodeloval je pri več projektih (LEK Consulting, Filofax, Playmouth Gin, Zola Hotels, BetFair …). Samemu sebi pravi »len podjetnik«. 

Richard Koch

Richard Koch, rojen leta 1950 v Londonu, je britanski svetovalec za upravljanje, investitor tveganega kapitala in avtor knjig o upravljanju, trženju in življenjskem slogu. Od ustanovitve in vlaganja v tvegani kapital v zgodnji fazi je zaslužil več kot 300 milijonov dolarjev. Njegova podjetja so vključevala Filofax, Plymouth Gin, restavracije Belgo, Betfair, FanDuel in Auto1. Pred tem je bil svetovalec pri bostonski svetovalni skupini in partner pri Bain & Company.

V 13 letih, ko je bil Richard Koch poslovodni svetovalec, je bil v svojem krogu znan po tem, da je v svojih predstavitvah direktorjem in upravnim odborom "šel čez vrh". Eden od njegovih prvih šefov je v oceni zapisal, da je Richard Koch kot "vulkan", ki je večinoma dobro deloval pod nadzorom, a občasno "izbruhnil" na težko predvidljive načine. Richardovo mnenje je bilo, da predstavitev ne more biti učinkovita, če ni vznemirljiva. Vsi so se strinjali, da je njegovo poslušanje prijetno doživetje, četudi je koga to vznemirilo.

Je avtor številnih knjig o poslovanju in idejah, vključno z načelom 80/20. Leta 1997 je Richard Koch objavil knjigo Živeti po načelu 80/20, ki je bila od takrat prodana v več kot milijon izvodih in prevedena v 35 jezikov. Leta 2007 je bila knjiga posodobljena in je postala poslovna klasika, ki jo je revija GQ imenovala kot ena izmed najboljših 25 poslovnih knjig vseh časov.

Richard Koch poudarja, da je treba načelo 80/20 obravnavati ne le kot način odločanja in ustvarjanja inovacij, ampak ga je treba kombinirati s koncepti W. Briana Arthurja o pozitivnih povratnih informacijah in povečanju donosa.

V knjigi Živeti po načelu 80/20 se Richard Koch osredotoča na to, kako uspeti osebno in profesionalno, narediti življenje dobro, medtem ko delamo manj. Vodil je idejo, da lahko dosežemo več, če se sprostimo, bolj uživamo v življenju in se osredotočimo na nekaj stvari, ki so za vsakega posameznika pomembne.

Video galerija avtorja na Youtube >>

Naraščajoče Padajoče
po strani

Naraščajoče Padajoče
po strani