V vrečki ni artiklov.

Robert Lanza

 

Ameriškega biologa Roberta Lanzo (www.robertlanza.com) mnogi uvrščajo med vodilne znanstvenike na svetu. Lanza je bil namreč član skupine, ki je prva na svetu klonirala človeški zarodek; prvi je kloniral ogroženo vrsto živali (indijskega bizona) in bil je prvi, ki je matične celice iz zarodka uspešno pridobil z metodo, ki ne zahteva njegovega uničenja. Trenutno je vodja znanstvenikov pri podjetju Advanced Cell Technology in izredni profesor na Medicinski univerzi Wake.

Lanzo so pod okrilje vzeli znanstveni velikani: Nobelovi nagrajenci, kot sta Gerald Edelman in Rodney Porter, psiholog B. F. Skinner (»oče sodobnega behaviorizma«), imunolog Jonas Salk in pionir presaditev src Christiaan Barnard. Njegovi mentorji so ga opisali kot »genija«, »uporniškega misleca« in ga celo primerjali s samim Einsteinom.

O njegovih uspehih so poročale skoraj vse medijske hiše po svetu, vključno s slovenski časopisi DeloDnevnik in Žurnal, ameriška revija Time pa ga je leta 2014 uvrstila na seznam 100-ih najvplivnejših ljudi na svetu.

Lanza je objavil že več sto publikacij in iznajdb ter več kot dva ducata strokovnih knjig, vključno s Principles of Tissue Engineering, ki je najbolj priznana in uporabljena referenca na tem področju. Druga dela vključujejo še One World: The Health & Survival of the Human Species in the 21st Century (katere predgovor je napisal bivši ameriški predsednik Jimmy Carter), Handbook of Stem Cells in Essentials of Stem Cell Biology, ki je dokončna referenca na področju raziskovanja človeških izvornih celic.

Po štiridesetih letih znanstvenega raziskovanja in sodelovanja z najimenitnejšimi umi našega časa je leta 2009 skupaj s priznanim fizikom Bobom Bermanom izdal knjigo Biocentrizem – kako sta zavest in življenje ključ do razumevanja resnične narave vesolja. V njej avtorja podajata revolucionarno teorijo vsega, v kateri sta biologijo postavila nad vse ostale znanosti.

Naraščajoče Padajoče
po strani

Naraščajoče Padajoče
po strani