Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Rokodelci in umetniki Moravške doline

Dediščina ni naravna danost, temveč je v pomenu, ki je danes v najbolj splošni rabi, kulturni konstrukt, ki izkorišča posamezne prvine pretekle kulturne ustvarjalnosti, da bi služile potrebam človekove sedanjosti in prihodnosti. Tudi moravškost se razvija v vsakokratni sodobnosti, a se vedno znova navezuje na preteklost - na preteklost, ki jo je mogoče spoznavati prek pisnih, slikovnih, ustnih in drugih virov. Ob pregledu rokodelcev in rokodelk Moravške doline, ki ustvarjajo na področjih klekljanja, kvačkanja, izdelovanja pripadnostnih kostumov, vezenja, izdelovanja papirnatih rož, oblikovanja medenjakov, peke potic, sedlarstva in jermenarstva, maketrastva, knjigoveštva, pletarstva, slamnikarstva, restavratorstva in drugih, tudi sodobnejših tehnoloških postopkov in uporabe novih gradiv, bi se morala vsaka normalna družba ponosno zazreti v bogato in pestro paleto ustvarjalnosti v razmeroma majhnem regionalnem okolju.
Dodaj na seznam želja

Dediščina ni naravna danost, temveč je v pomenu, ki je danes v najbolj splošni rabi, kulturni konstrukt, ki izkorišča posamezne prvine pretekle kulturne ustvarjalnosti, da bi služile potrebam človekove sedanjosti in prihodnosti.
Tudi moravškost se razvija v vsakokratni sodobnosti, a se vedno znova navezuje na preteklost - na preteklost, ki jo je mogoče  spoznavati prek pisnih, slikovnih, ustnih in drugih virov. Ob pregledu rokodelcev in rokodelk Moravške doline, ki ustvarjajo na področjih klekljanja, kvačkanja, izdelovanja pripadnostnih kostumov, vezenja, izdelovanja papirnatih rož, oblikovanja medenjakov, peke potic, sedlarstva in jermenarstva, maketrastva, knjigoveštva, pletarstva, slamnikarstva, restavratorstva in drugih, tudi sodobnejših tehnoloških postopkov in uporabe novih gradiv, bi se morala vsaka normalna družba ponosno zazreti v bogato in pestro paleto ustvarjalnosti v razmeroma majhnem  regionalnem okolju.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-6816-08-3
Leto izdaje 2012
Število strani 187
Dimenzije 20,0 x 26,5
Izdal Agencija Baribal
Avtor Alenka Kociper, Branka Bizjan
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Rokodelci in umetniki Moravške doline
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Rokodelci in umetniki Moravške doline

Cena 26,90 €