V vrečki ni artiklov.
Rokodelci in umetniki Moravške doline

Dediščina ni naravna danost, temveč je v pomenu, ki je danes v najbolj splošni rabi, kulturni konstrukt, ki izkorišča posamezne prvine pretekle kulturne ustvarjalnosti, da bi služile potrebam človekove sedanjosti in prihodnosti.
Tudi moravškost se razvija v vsakokratni sodobnosti, a se vedno znova navezuje na preteklost - na preteklost, ki jo je mogoče  spoznavati prek pisnih, slikovnih, ustnih in drugih virov. Ob pregledu rokodelcev in rokodelk Moravške doline, ki ustvarjajo na področjih klekljanja, kvačkanja, izdelovanja pripadnostnih kostumov, vezenja, izdelovanja papirnatih rož, oblikovanja medenjakov, peke potic, sedlarstva in jermenarstva, maketrastva, knjigoveštva, pletarstva, slamnikarstva, restavratorstva in drugih, tudi sodobnejših tehnoloških postopkov in uporabe novih gradiv, bi se morala vsaka normalna družba ponosno zazreti v bogato in pestro paleto ustvarjalnosti v razmeroma majhnem  regionalnem okolju.

16550 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/7fcb6c8101ee80c32a9da7dd78e8d271/r/o/rokodelci_in_umetniki_morav_ke_doline.jpg 978-961-6816-08-3
26.9 EUR 2021-09-22 Zaloga: Na zalogi

Rokodelci in umetniki Moravške doline

Rokodelci in umetniki Moravške doline Alenka Kociper Branka Bizjan

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 134 zlatnikov = 1,34 €.
Dediščina ni naravna danost, temveč je v pomenu, ki je danes v najbolj splošni rabi, kulturni konstrukt, ki izkorišča posamezne prvine pretekle kulturne ustvarjalnosti, da bi služile potrebam človekove sedanjosti in prihodnosti. Tudi moravškost se razvija v vsakokratni sodobnosti, a se vedno znova navezuje na preteklost - na preteklost, ki jo je mogoče spoznavati prek pisnih, slikovnih, ustnih in drugih virov. Ob pregledu rokodelcev in rokodelk Moravške doline, ki ustvarjajo na področjih klekljanja, kvačkanja, izdelovanja pripadnostnih kostumov, vezenja, izdelovanja papirnatih ...
Cena: 26,90 €

Podrobnosti artikla Rokodelci in umetniki Moravške doline

ISBN 978-961-6816-08-3
Leto izdaje 2012
Število strani 187
Dimenzije 20,0 x 26,5
Vezava Ne
Izdal Agencija Baribal
Avtor Alenka Kociper
Branka Bizjan

O avtorju Rokodelci in umetniki Moravške doline

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).
Rokodelci in umetniki Moravške doline

Oglejte si tudi