V vrečki ni artiklov.
Samo ljubezen ni dovolj - Kako s kognitivno terapijo reševati nesporazume, spore in težave parov

Rožnata očala, skozi katera gledajo zaljubljenci na skupno življenje, kmalu zbledijo in pride čas, ko se je treba za ohranitev lepega, razumevajočega in toplega odnosa tudi malo potruditi. Pri parih, ki se tega ne zavedajo, neredko dobijo prav lastnosti, s katerimi so drug drugega očarali, ob vsakdanjih obveznostih, skrbeh in hitenju negativen predznak: odločnost postane gospodovalnost, v igrivosti vidijo neodgovornost, v nestrinjanju sovražnost …

Dr. Aaron T. Beck je v knjigi Samo ljubezen ni dovolj zbral značilne primere iz svoje svetovalne prakse za pare, katerih odnos se je znašel v težavah. V njej obravnava vplive najrazličnejših dejavnikov, ki partnerjem zameglijo pogled (negativnega mišljenja, samodejnih misli, simbolnih pomenov …), jih ponazarja z dialogi, pojasnjuje in dopolnjuje z vprašalniki ter obenem svetuje, kako se tem vplivom ubraniti. Kakor pravi sam v predstavitvi njenega koncepta: »Skratka, v tej knjigi obravnavam možnosti, kako lahko partnerja popravita samouničujoče vzorce mišljenja in kontraproduktivne navade, izboljšata komunikacijo in pomagata osvetliti in ublažiti težave drug drugega.

Nazadnje govorim tudi o tem, kako lahko s skupnimi močmi odpravita slabo komunikacijo in začneta v svoji zvezi uživati in se počutiti izpolnjena.« Naj gre za resne težave ali za odpravo občasnih drobnih nesporazumov – to je branje, ki je vsakemu paru lahko v korist.

978-961-241-729-1 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/s/a/samo-ljubezen.gif 978-961-241-729-1
38.5 EUR 2020-10-04 Zaloga: Na zalogi

Samo ljubezen ni dovolj - Kako s kognitivno terapijo reševati nesporazume, spore in težave parov

Samo ljubezen ni dovolj - Kako s kognitivno terapijo reševati nesporazume, spore in težave parov Aaron T. Beck

Napačna interpretacija vodi v napačen odziv, nesporazum se poglablja, in ker smo za povrhu ljudje še nagnjeni k posploševanju, se nekoč lepo razmerje kaj hitro lahko začne spreminjati v nočno moro.
Cena: 38,50 €

Podrobnosti artikla Samo ljubezen ni dovolj - Kako s kognitivno terapijo reševati nesporazume, spore in težave parov

ISBN 978-961-241-729-1
Leto izdaje 2013
Število strani 332
Dimenzije 16,0 x 23,5
Vezava Mehka vezava
Izdal Modrijan
Avtor Aaron T. Beck

O avtorju Samo ljubezen ni dovolj - Kako s kognitivno terapijo reševati nesporazume, spore in težave parov

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).