V vrečki ni artiklov.

Sanja Toljan

Zdravnica Sanja Toljan, ki so jo lastne težave, ko je že bila zdravnica, nagovarjale, naj išče vzroke težav in naj ne posega le po farmaciji, ki zgolj blaži pojave, se je kot ena redkih iz našega okolja znašla na novem polju medicine. Spoznala, bolje rečeno poučila se je o najnovejših spoznanjih iz sveta hormonov in našla zanesljive rešitve, s katerimi je pomagala že tisočim ljudem. Da se niso nagoltali zdravil in so postali zdravi, zadovoljni, srečni … Učili so jo največji strokovnjaki v Združenih državah in Evropi, rezultati, ki jih dosega, pa so potrdilo, da dolgoletni študij ni bil zaman.

Sanja Toljan

Sanja Tolja se je rodila leta 1964 v Vinkovcih, leta 1988 pa je diplomirala na Medicinski fakulteti Univerze v Zagrebu. Med specializacijo iz anesteziologije je Sanja Toljan 6 mesecev preživel v bolnišnici Yale New Haven, kjer je nabirala izkušnje z delom v vrhunski zdravstveni ustanovi. Bivanje v Ameriki je pustilo globok pečat na takrat mladi pripravnici, ki je pozneje skušala uresničiti naučeno pri svojem vsakdanjem delu. Leta 2004 je Sanja Toljan ustanovila Polikliniko Orlando, saj se je zavedala, da je napočil čas, da izstopi iz sistema in svobodno vključi svoje znanje in ideje v vsakdanjo prakso.

V svojo Polikliniko Sanja Toljan uvaja edini multidisciplinarni pristop na Hrvaškem k zdravljenju bolečine in nove metode, kot je mezoterapija, ki jo poučuje z izjemno dr. Britto Knoll v Münchnu. Po diplomi iz mezoterapije je Sanja Toljan postala polnopravna članica Nemškega društva za mezoterapijo (www.mesotherapie.org).

Poliklinika Orlando se med drugim ukvarja z zdravljenjem žil in kapilar, zato Sanja Toljan obiskuje tudi pri svetovno znanega profesorja iz Velike Britanije, profesorja Marka Whiteleyja, na njegovi znameniti kliniki (www.thewhiteleyclinic.co.uk), kjer pridobiva znanje o zdravljenju ven in kapilar.

Načela dela prof. Whiteleya pa Sanja Toljan uporablja v Polikliniki Orlando, neguje enak pristop, saj z vsakodnevnim delom s pacienti opazi najpogostejše motnje, ki so posledica sodobnega načina življenja, predvsem pa njegovega vpliva na naš hormonski sistem. Zato se je Sanja Toljan odločila za specialistično preventivno in starostno medicino v Belgiji, pri svetovno znanem dr. Thierryju Hertoghu, prvem človeku v Evropi na področju hormonskega ravnovesja in preventivne medicine (www.hertoghe.eu). Pri spoznavanju dela hormonskega sistema Sanja Toljan omogoča celovit pristop k bolniku in zdravljenje bolezni z uporabo telesa kot lastnega sodelavca.

Danes Sanjo Toljan največ skrbijo hormonske motnje in zato zdravljenje z bioidentičnimi hormoni. Kot pionirka te metode na Hrvaškem uči paciente, kako uravnotežiti hormone s spremembo življenjskega sloga in jemanjem hormonskih pripravkov skozi kožo na naraven in neškodljiv način. Sanja Toljan se vsak dan ukvarja z zdravstveno vzgojo, poučuje in predava ljudem, ki želijo izboljšati svoje zdravje in življenjski slog. Sanja Toljan piše knjige, objavlja priljubljene članke v revijah, je recenzent več knjig o hormonih in je redna gostja na radiu in televiziji. Skozi njeno pisarno je šlo na tisoče bolnikov, ki so aktivno iskali zdravje. Sanja Toljan je predstavnica nove veje medicine, ki združuje znanstveno utemeljeno medicino in strokovno znanje, pridobljeno z učenjem in razumevanjem tradicionalnih metod zdravljenja. V skladu z znanostjo, ki jo širi, se Sanja Toljan v prostem času ukvarja z ekološkim vrtnarjenjem, kuhanjem zdrave hrane in sproščanjem z družino.

Naraščajoče Padajoče
po strani

Naraščajoče Padajoče
po strani