V vrečki ni artiklov.
Sapramiška

Sapramiška

Mala siva miška se je nekega dne znašla iz oči v oči z mačko, ki je bila tako presenečena, da ji je ušla kletvica »sapramiš nazaj«. In tako je dobila Sapramiška svoje ime.

Na robu travnika je stal skedenj in v njem je imela svoj dom miška Sapra. Od sestrične je v dar dobila tri lešnike. Ko je hotela prvega pojesti, si je zlomila zob. Odločila se je, da bo odšla poiskat pomoč.

Najprej je srečala zajca, ki se ni zmenil zanjo. Prišla je do veverice, ki ji je lešnik raje pojedla kot strtega vrnila miški. Pricapljala je do žabice, ki ji je želela pomagat, a je nehote vrgla lešnik neznano kam.

Tako je miška ostala brez dveh lešnikov. Žabica je Sapramiško prepričala, da gre k zobozdravniku, ki ji bo popravil zlomljen zob. Zobozdravnik detel ji ga je hitro popravil in Sapramiška je veselo odkorakala domov.

Na poti je srečala mačko, ki jo je želela pojesti, a prebrisani miški je uspelo pobegniti. Doma je končno ugriznila v tretji lešnik, a na največjo žalost je bil prazen. Miška je bila strašansko razočarana.

Jokala je celo noč, slišal jo je mišji strahec kateremu se je zasmilila, odpeljal do čarobnega grma z lešniki. Sapramiška si jih je nabrala kolikor jih je lahko nesla in jih doma veselo pojedla.

Na vrata je napisala: Sapramiška, najsrečnejša miš na svetu.

9788611149165 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/7fcb6c8101ee80c32a9da7dd78e8d271/s/a/sapramiska.jpg 9788611149165
17.99 EUR 2021-10-26 Zaloga: Na zalogi

Sapramiška

Sapramiška Svetlana Makarovič

Priljubljena zgodba pripoveduje o miški, ki je dobila tri slastne lešnike, a do okusnega jedrca žal ni mogla, ker si je zlomila zob. Obredla je prijatelje, da bi ji pomagali, a je bila le ob lešnike.
Cena: 17,99 €

Podrobnosti artikla Sapramiška

ISBN 9788611149165
Leto izdaje 2007
Število strani 32
Dimenzije 26,5 x 20,8
Vezava Trda vezava
Izdal Založba Mladinska knjiga d.d.
Avtor Svetlana Makarovič

O avtorju Sapramiška

Svetlana Makarovič

Svetlana Makarovič

Svetlana Makarovič (1939), sodobna slovenska pesnica in mladinska pisateljica, vsestranska umetnica, književnica, igralka, pevka in ilustratorka, se je rodila v Mariboru. Poleg tega da je znana po eni najobsežnejših bibliografij med Slovenci (ima več kot 300 knjižnih naslovov), je poznana tudi po številnih nestrinjanjih z družbenimi razmerami. 

V slovensko javnost je najprej vstopila kot pesnica. Njena prva pesniška zbirka Somrak je izšla leta 1964. Njeno slovo od poezije pa predstavlja antologija njenih najboljših pesmi Samost, ki je bila izdana v samozaložbi. 

Veliko, dobro in zelo domiselno piše za otroke in mladino, čeprav sama pravi, da so njena ciljna publika odrasli ljudje, ki so ohranili otroškost, vendar niso otročji. V svojih proznih delih je oblikovala samosvoj slog. Veliko njenih del je bilo tudi uprizorjenih kot gledališke igre. Med njimi je najboljša in največkrat igrana Sapramiška, ki je bila prvič uprizorjena 17.10.1986 in so jo zaigrali že več kot tisočkrat. Uprizorjena ni bila le v Sloveniji ampak tudi drugod po Svetu.

Več o Svetlana Makarovič

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).
Sapramiška

Oglejte si tudi