Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Sapramiška

Na zalogi
SKU
9788611149165
Dodaj v primerjavo
Cena 19,99 €

Priljubljena zgodba pripoveduje o miški, ki je dobila tri slastne lešnike, a do okusnega jedrca žal ni mogla, ker si je zlomila zob. Obredla je prijatelje, da bi ji pomagali, a je bila le ob lešnike.

Dodaj na seznam želja

Sapramiška

Mala siva miška se je nekega dne znašla iz oči v oči z mačko, ki je bila tako presenečena, da ji je ušla kletvica »sapramiš nazaj«. In tako je dobila Sapramiška svoje ime.

Na robu travnika je stal skedenj in v njem je imela svoj dom miška Sapra. Od sestrične je v dar dobila tri lešnike. Ko je hotela prvega pojesti, si je zlomila zob. Odločila se je, da bo odšla poiskat pomoč.

Najprej je srečala zajca, ki se ni zmenil zanjo. Prišla je do veverice, ki ji je lešnik raje pojedla kot strtega vrnila miški. Pricapljala je do žabice, ki ji je želela pomagat, a je nehote vrgla lešnik neznano kam.

Tako je miška ostala brez dveh lešnikov. Žabica je Sapramiško prepričala, da gre k zobozdravniku, ki ji bo popravil zlomljen zob. Zobozdravnik detel ji ga je hitro popravil in Sapramiška je veselo odkorakala domov.

Na poti je srečala mačko, ki jo je želela pojesti, a prebrisani miški je uspelo pobegniti. Doma je končno ugriznila v tretji lešnik, a na največjo žalost je bil prazen. Miška je bila strašansko razočarana.

Jokala je celo noč, slišal jo je mišji strahec kateremu se je zasmilila, odpeljal do čarobnega grma z lešniki. Sapramiška si jih je nabrala kolikor jih je lahko nesla in jih doma veselo pojedla.

Na vrata je napisala: Sapramiška, najsrečnejša miš na svetu.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9788611149165
Leto izdaje 2007
Število strani 32
Dimenzije 26,5 x 20,8
Vezava Trda
Izdal Mladinska knjiga Založba d.d.
Avtor Svetlana Makarovič
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Sapramiška
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Sapramiška

Cena 19,99 €