V vrečki ni artiklov.
Saturn - gospodar karme

Saturn kot gospodar karme simbolizira posameznikovo trenutno inkarnacijo, saj na simbolični ravni omogoča, da izkusimo, kaj življenje sploh je in kakšne izkušnje si lahko pridobimo v tem kratkem časovnem razdobju. Bazična Saturnova premisa pravi: »Življenje je težko.« Gre za veliko resnico, ki jo mora vsak posameznik sprejeti, če želi preseči omejitve, ki jih take ugotovitve ponazarjajo. Z astrološkega vidika bi lahko rekli, da je posameznik sposoben sprejeti vlogo Saturna, kar mu neposredno omogoči, da začne obvladovati svoje življenje.

Saturn je povezan z dejstvom, da so red, disciplina, odločnost in odgovornost osnovne kategorije, s katerimi je možno razrešiti veliko težav v življenju. Saturn je na videz neprijazen, neprijeten, hladen, krut in grd, vendar je hkrati tudi planet (samo)obvladovanja, strukturiranja in razreševanja različnih problemov. Posameznik, ki svojih težav ne razrešuje sproti, lahko v določeni življenjski dobi zapade v tako hudo krizo, da iz nje brez profesionalne pomoči ne najde več izhoda. Globinsko poznavanje astrološkega Saturna lahko pripomore k temu, da posameznik uredi svoje notranje in zunanje dogajanje in ga uskladi z možnostmi, ki so mu na razpolago. S tem si lahko izdatno dvigne raven kvalitete svojega življenja.

Pristop k Saturnovemu arhetipu je nenavaden in poseben, saj v razlago vključuje tudi judovsko kabalo in alkimijo in s tem na eni strani pokaže povezanost in prepletenost ezoteričnih sistemov, po drugi pa omogoči globji uvid v problematiko Saturna in njegovo arhetipsko funkcijo. Razlaga aspektov Saturna s pomočjo kabalističnega drevesa življenja kaže tudi na skrite povezave med posameznimi psihološkimi nivoji, ki se kažejo v novi in drugačni luči.

Knjiga Saturn – gospodar karme je namenjena bralcem, ki jih zanima področje psihološke astrologije. Če je nekdo začetnik na tem področju, mu priporočam, naj se najprej seznani z osnovnimi pojmi, ki so predstavljeni v prilogi te knjige, saj bo tako lažje spremljal astrološke razlage, ki se navezujejo na položaje Saturna v zodiaku, astroloških hišah in aspektih. Amaterski astrologi bodo v knjigi našli osnovne smernice o planetu Saturnu in spoznali njegovo bogato simboliko. Profesionalni astrologi pa bodo morda izvedeli za podrobnosti, povezave in odvisnosti, na katere do sedaj niso bili dovolj pozorni.

978-961-91638-9-4 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/s/a/saturn___gospoda_531c91f45341d_150x200.jpg 978-961-91638-9-4
25 EUR 2020-07-11 Zaloga: Na zalogi

Saturn - gospodar karme

Saturn - gospodar karme Mario Baar Matjaž Regovec

Knjiga Saturn – gospodar karme je namenjena bralcem, ki jih zanima področje psihološke astrologije. Če je nekdo začetnik na tem področju, mu priporočam, naj se najprej seznani z osnovnimi pojmi, ki so predstavljeni v prilogi te knjige, saj bo tako lažje spremljal astrološke razlage, ki se navezujejo na položaje Saturna v zodiaku, astroloških hišah in aspektih. Amaterski astrologi bodo v knjigi našli osnovne smernice o planetu Saturnu in spoznali njegovo bogato simboliko. Profesionalni astrologi pa bodo morda izvedeli za podrobnosti, povezave in odvisnosti, na katere do sedaj niso...
Cena: 25,00 €

Podrobnosti artikla Saturn - gospodar karme

ISBN 978-961-91638-9-4
Leto izdaje 2008
Število strani 224
Dimenzije Ne
Vezava Mehka vezava
Izdal Hermes IPAL
Avtor Mario Baar
Matjaž Regovec

O avtorju Saturn - gospodar karme

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).