V vrečki ni artiklov.

Scott Cunningham

Scott Cunningham se je rodil 27. junija 1956 v mestecu Royal Oak v ameriški zvezni državi Michigan. Z wicco se je spoznal že v srednji šoli, z elementarno magijo pa se je intenzivno ukvarjal dvajset let. Preizkušal je različne metode, jih preučeval in nato pisal o izsledkih ter ugotovitvah, do katerih se je dokopal. 

Napisal je več kot trideset knjig (leposlovnih in neleposlovnih). Njegovo zemeljsko utelešenje se je končalo 28. marca 1993, vendar njegove besede in dela živijo naprej.

Scott Cunningham

Scott Cunningham se je rodil v Michiganu, ZDA, kot drugi sin Chesterja Granta Cunninghama in Rose Marie Wilhoit Cunningham. Družina se je jeseni leta 1959 zaradi zdravstvenih težav Rose Marie preselila v San Diego v Kaliforniji. Zdravniki v Royal Oak so blago podnebje v San Diegu razglasili za idealno zanjo. Razen številnih potovanj na Havaje je Scott Cunningham vse življenje živel v San Diegu.

Scott Cunningham je imel starejšega brata Grega in mlajšo sestro Christine.

Večji del svojega življenja je bil Scott Cunningham odkrit o svojih homoseksualnih nagnjenjih.  

Scott Cunningham se je učil kreativnega pisanja na državni univerzi v San Diegu, kamor se je vpisal leta 1978. Po dveh letih programa pa je Scott Cunningham imel več objavljenih del kot večina njegovih profesorjev in je iz šole izstopil, da bi redno pisal. V tem obdobju je imel sostanovalca, magičnega avtorja Donalda Michaela Kraiga in se je pogosto družil z avtorjem čarovništva Raymondom Bucklandom, ki je takrat tudi živel v San Diegu.

Leta 1980 se je Scott Cunningham začel izobraževati pod vodstvom Ravena Grimassija in ostal kot prvostopenjski pobudnik do leta 1982, ko je zapustil tradicijo samostojnega čarovništva. Scott Cunningham je prakticiral dokaj osnovno razlago Wicce, pogosto je častil sam, čeprav njegova serija knjig za samotarje opisuje več primerov, ko je častil s prijatelji in učitelji. Verjel je tudi, da bi morala Wicca, ki je bila zaprta tradicija od petdesetih let, postati bolj odprta za novince. Scott Cunningham je avtor več knjig o Wicci in različnih drugih verskih temah. Njegovo delo Wicca: A Guide for the Solitary Practitioner je ena najuspešnejših knjig o Wicci, ki so jih kdaj koli objavili. 

Scott  Cunninghama je pritegnila tudi Huna in vrsta novoveških gibanj in konceptov, ki so vplivali in obarvali njegovo duhovnost.

Leta 1983 so Scottu Cunninghamu diagnosticirali limfom, ki ga je uspešno premagal. Leta 1990 je med govorno turnejo v Massachusettsu nenadoma zbolel in ugotovili so, da je zbolel za meningitisom. Umrl je marca 1993, star 36 let.

Naraščajoče Padajoče
po strani

Naraščajoče Padajoče
po strani