V vrečki ni artiklov.
Še zadnja zgodba in konec

Prizor je voznika na nekaj spomnil na nekaj iz preteklosti, iz časov, preden si je želel postati voznik avtobusa in si je želel postati Bog. Spomin je bil na nek način žalosten, saj voznik nazadnje ni postal Bog, a hkrati tudi vesel, ker je postal voznik avtobusa, kar je bila njegova druga izbira. V tistem trenutku se je voznik spomnil, kako si je nekoč obljubil, da bo milosten in dober, če bo postal Bog, in da bo prisluhnil vsem svojim bitjem. Ko je tako z višave vozniškega sedeža gledal Eddieja klečati na asfaltu, preprosto nimogel vztrajati pri svojem. Kljub svoji filozofiji in enostavni matematiki je odprl vrata, da je Eddie vstopil, ta pa se niti zahvaliti ni mogel, ker je bil tako hudo zadihan.

Izraelski pisatelj Etgar Keret, rojen 20. avgusta 1967 v Rmat Ganu, satelistkem predmestju Tel Aviva, je s svojimi bizarnimi zgodbami postal izjemno priljubljen ne le v domovini, temveč po vsem svetu, saj je s knjižnimi prevodi v več kot trideset jezikov eden najbolj prevajanih svetovnih avtorjev svoje generacije, še zlasti med pisci kratkih zgodb, v katerih mrgoli motivno-tematskih drobcev nacionalnega zgodovinskega in kulturnega izročila, dosegel zlasti s pogostim vključevanjem značilnega in močnega globalizacijskega kulturnega veziva – popularne kulture.

Branje teh zgodb z bliskovitimi preobrati in nonšalantnimi soobstoji povsem različnih ravni resničnosti prinaša v spomin kulturne usedline vsebin, ljubih tako občudovalcem Qentina Tarantina kot bralcem akcijske fantazije.

978-961-6952-22-4 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/_/e/_e_zadnja_zgodba_in_konec.jpg 978-961-6952-22-4
20 EUR 2021-08-04 Zaloga: Na zalogi

Še zadnja zgodba in konec

Še zadnja zgodba in konec Etgar Keret

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 100 zlatnikov = 1,00 €.
Prizor je voznika na nekaj spomnil na nekaj iz preteklosti, iz časov, preden si je želel postati voznik avtobusa in si je želel postati Bog. Spomin je bil na nek način žalosten, saj voznik nazadnje ni postal Bog, a hkrati tudi vesel, ker je postal voznik avtobusa, kar je bila njegova druga izbira. V tistem trenutku se je voznik spomnil, kako si je nekoč obljubil, da bo milosten in dober, če bo postal Bog, in da bo prisluhnil vsem svojim bitjem. Ko je tako z višave vozniškega sedeža gledal Eddieja klečati na asfaltu, preprosto nimogel vztrajati pri svojem. Kljub svoji fil...
Cena: 20,00 €

Podrobnosti artikla Še zadnja zgodba in konec

ISBN 978-961-6952-22-4
Leto izdaje 2015
Število strani 148
Dimenzije 140 x 230
Vezava Mehka vezava
Izdal LUD Literatura
Avtor Etgar Keret

O avtorju Še zadnja zgodba in konec

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).