V vrečki ni artiklov.
Sedeti pri miru kot žaba (Cangurina KNJIGA LETA 2020)

Meditacija za otroke

Enostavne meditacijske vaje, ki vašemu otroku (v starosti med 5 in 12 let) pomagajo spopasti se s tesnobnostjo, izboljšati koncentracijo in obvladovati težavna čustva. Meditacija za otroke je zelo pomembna, saj bomo na ta način otroke že hitro naučili, kako se umiriti v današnjem svetu.

Knjigi je priložena 60-minutna avdio zgoščenka z vodenimi vajami. 

Čuječnost – kakovost pozornosti, ki združuje popolno zavedanje skupaj s sprejemanjem vsakega trenutka točno takšnega, kakršen je – pridobiva med strokovnjaki za mentalno zdravje čedalje več zanimanja. 

Ta izjemna knjiga z meditacijami za otroke je namenjena otrokom in njihovim staršem. Je čudovit uvod v meditacijo čuječnosti. Na preprost in dostopen način opisuje, kaj je čuječnost in kako lahko vaje, ki temeljijo na čuječnosti, otroku pomagajo, da se umiri, postane bolj osredotočen, lažje zaspi, preneha skrbeti, obvlada jezo in na splošno postane bolj potrpežljiv in pozoren. 

Knjiga in CD vsebujeta enajst vaj z meditacijami za otroke, ki se osredotočajo na najbolj pogoste težave in neprijetna čustva ali situacije, s katerimi se srečujejo otroci.

Sedeti pri miru kot žaba

Mnenja o knjigi:

"Sedeti pri miru kot žaba na lahko razumljiv in igriv način otrokom predstavi osnove čuječnosti. Otroke vodi k razvijanju prisotnosti: prisotnosti uma, prisotnosti srca in prisotnosti v telesu. Teh stvari smo zmožni vsi, vendar navadno tega ne gojimo zavestno. Zakaj ne bi začeli mladih usposabljati za uporabo teh zmožnosti? Dandanes je svet tako zapleten in hiter, da je znanje, kako se v določenem trenutku ustaviti in umiriti, absolutna potreba, da lahko v svetu najdemo smisel in nadaljujemo z učenjem, rastjo ter prispevamo svetu vse, kar lahko." —iz spremne besede Jona Kabat-Zinna

"Knjiga uči otroke čuječnosti preko žabe, ki sedi čisto pri miru… Knjiga in zgoščenka sta napolnjeni s številnimi vajami in prav vse nas in naše otroke opominjajo, kako enostavno nas lahko misli odnesejo iz lebdečih lokvanjevih listov." —revija Mindful

"Od osrednje podobe sedenja pri miru kot žaba do špagetnega preizkusa so slike, metafore in praktične vaje na ravno pravem nivoju, da zares pritegnejo in zaposlijo otroke – ta knjiga in zgoščenka se bosta izkazali kot resnično dragocen vir za duhovna popotovanja naše družine." —revija Juno

“Poučen predgovor Jona Kabat-Zinna nas seznani s tem dragocenim vodnikom čuječnosti in meditacije za otroke. Eline Snel je izkušena mati, terapevtka in učiteljica. Njena knjiga je polna praktičnih predlogov in primerov, kako čuječnost pomaga razvijati pozornost (notranjo in zunanjo), razbremeniti stres, prepoznati razpoloženja, se sprostiti in se spopasti z dogajanjem znotraj in okrog nas. Zgoščenka nam ponuja enajst vodenih meditacij, namenjenih staršem, učiteljem in otrokom.” —revija Light of Consciousness

“Sedeti pri miru kot žaba na preprost in dostopen način opisuje, kaj je čuječnost in kako lahko vaje, ki temeljijo na čuječnosti, otrokom pomagajo, da se umirijo, postanejo bolj osredotočeni, lažje zaspijo, olajšajo skrbi, obvladajo jezo in na splošno postanejo bolj potrpežljivi in pozorni.” —Children’s Books Daily

“Sedeti pri miru kot žaba: Vaje čuječnosti za otroke in njihove starše je odlično pomagalo, da se otroci umirijo, še preden ležejo v posteljo, ne glede na to, ali vam je ljubša knjiga ali zgoščenka.” —Mind Body Green

 

Vaje za meditacije

Vaja 1: Sedeti pri miru kot žaba

Osnovna meditacija za otroke stare od 7 do 12 let.

Vaja 2: Majhna žaba

Osnovna meditacija za otroke, stare od 5 do 12 let, oziroma za vse, ki želijo vajo 1 v poenostavljeni in krajši različici.

Vaja 3: Osredotočenost na dih

Usmerjanje in premikanje pozornosti. Za otroke stare od 7 do 12 let in starejše.

Vaja 4: Špagetni preizkus

Sproščanje za otroke, stare od 5 do 12 let in starejše.

Vaja 5: Gumb za premor

Kako se ne odzvati samodejno. Za otroke, stare od 7 do 12 let in starejše.

Vaja 6: Prva pomoč pri neprijetnih čustvih

 Za otroke stare od 7 do 12 let in starejše.

Vaja 7: Varno zavetje

 Vizualizacija za otroke vseh starosti.

Vaja 8: Tekoči trak skrbi

 Ko tiste misli ne prenehajo vznemirjati. Za otroke, stare od 7 do 12 let in starejše.

Vaja 9: Malo opore

Ko se vse zdi slabo. Za otroke, stare od 5 do 12 let.

Vaja 10: Skrivnost dvorane srca

 Urjenje prijaznosti. Za otroke, stare od 7 do 12 let.

Vaja 11: Trdno spati

 Za otroke vseh starosti.


Vaje za meditacije so primerne za otroke, ki jih lahko otroci izvajajo vsakodnevno oziroma po potrebi.

978-961-94541-5-2 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/7fcb6c8101ee80c32a9da7dd78e8d271/s/e/sedeti_pri_miru_kot_aba.png 978-961-94541-5-2
10 EUR 2021-12-03 Zaloga: Na zalogi
-58%

sedeti pri miru kot zaba knjiga

  • sedeti pri miru kot zaba knjiga
  • vaje meditacije za otroke
  • umiritev otrok stres pomoc
  • knjiga za pomoc otrokom meditiranje

Sedeti pri miru kot žaba (Cangurina KNJIGA LETA 2020) Eline Snel

Vaje čuječnosti za otroke (in njihove starše)

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 70 zlatnikov = 0,70 €.
Ta svetovna uspešnica, namenjena otrokom in njihovim staršem, je čudovit uvod v meditacijo čuječnosti. Na preprost in dostopen način opisuje, kaj je čuječnost in kako lahko vaje na priloženem CD-ju vašemu otroku pomagajo, da se umiri, postane bolj osredotočen, lažje zaspi, se otrese skrbi, obvlada jezo in na splošno postane bolj potrpežljiv in pozoren. Priloženi CD vsebuje enajst vodenih meditacijskih vaj za otroke med 5 in 12 letom starosti. 

Vroča cena: 10,00 €

Prihranek: 13,90 € (58%)

Redna cena: 23,90 €

TOP 100

Podrobnosti artikla Sedeti pri miru kot žaba (Cangurina KNJIGA LETA 2020)

ISBN 978-961-94541-5-2
Leto izdaje 2019
Število strani 160 + 60-minutni CD
Dimenzije 15 x 18,3
Vezava Mehka vezava
Izdal Zavod Gaia planet
Avtor Eline Snel

O avtorju Sedeti pri miru kot žaba (Cangurina KNJIGA LETA 2020)

Eline Snel

Eline Snel

ELINE SNEL je terapevtka in MBSR (Mindfulness-based stress reduction) certificirana trenerka, ki vodi Akademijo za poučevanje čuječnosti na Nizozemskem.  Že več kot dvajset let razvija in poučuje na tečajih, ki temeljijo na čuječnosti, ter uri učitelje za izvajanje MBSR tehnik. Njen program se uporablja v številnih osnovnih šolah na Nizozemskem. Pred nedavnim je v različnih srednjih šolah pričela s pilotnim projektom, kjer najstnike uči vaj čuječnosti. Eleine po svojem programu uči tudi v Belgiji, Franciji in Nemčiji. 

Več o Eline Snel

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(8)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).

Ocene in komentarji

Gost

Objavljeno 09.06.2021

Zelo pomembna knjiga za starše ali učitelje otroka

Zelo pomembna knjiga za starše ali učitelje otroka z anksioznostjo. Otrok ima težave biti pri miru, mora se naučiti pomena miru in še posebej potrebuje odrasle v svojem življenju, da podpirajo ta razvoj. Odlična knjiga

Gost

Objavljeno 01.03.2021

Top knjiga za umiritev mojih 3 otrok. Res mi je

Top knjiga za umiritev mojih 3 otrok. Res mi je pomagal, sicer smo šli počasi, ampak so bolj umirjeni in se mi zdi, da bolj izražajo čustva.

Tjaša

Objavljeno 12.03.2020

Otrok potrebuje v tem času tudi malce mirnosti in

Otrok potrebuje v tem času tudi malce mirnosti in osredotočenosti. S pomočjo te knjige mu lahko to date.

Gregor

Objavljeno 24.01.2020

Odlična knjiga za umirjanje otrok. Priporočam

Odlična knjiga za umirjanje otrok. Priporočam vsem, kateri imate malčke, ki imajo preveč energije. Sploh zadnja vaja, za spanje. Lepo pomiri otroka, da lažje zaspi.

Nina

Objavljeno 21.01.2020

Moj otrok je s pomočjo te knjige bolj miren, tako

Moj otrok je s pomočjo te knjige bolj miren, tako doma, kot v šoli. Seveda še ima svoje momente, vendar je precej bolje. Hvala!

Ana

Objavljeno 16.01.2020

S to knjigo sem zelo zadovoljna, saj se je moj

S to knjigo sem zelo zadovoljna, saj se je moj otrok umiril in nima več toliko težav v šoli z zbranostjo. Super vaje na CD-ju in tudi v knjigi.

PETRA

Objavljeno 10.10.2019

Knjiga vredna branja!

Knjiga vredna branja!

Gost

Objavljeno 17.01.2019

Vec kot petica. Zame je pravi blagoslov... izredno

Vec kot petica. Zame je pravi blagoslov... izredno sem hvalezna za njo.

Sedeti pri miru kot žaba (Cangurina KNJIGA LETA 2020)

Eline Snel

Vroča cena: 10,00 €

Prihranek: 13,90 € (58%)

Redna cena: 23,90 €

Sedeti pri miru kot žaba (Cangurina KNJIGA LETA 2020)

Oglejte si tudi