Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Šelest divjine

Na zalogi
SKU
9789612845308
Dodaj v primerjavo
Cena 34,00 €

Slovenski etnolog in antropolog se je posvetil preučevanju ključnega vprašanja današnjega časa, načina sobivanja človeka z naravnim okoljem. Prednjačijo predvsem biološke znanosti, ki rušijo ustaljene meje med človekom in živaljo ter med naravo in kulturo.

Dodaj na seznam želja

Zmago Šmitek

Zadnja leta svojega življenja je slovenski etnolog in antropolog Zmago Šmitek posvetil preučevanju ključnega vprašanja današnjega časa, načina sobivanja človeka z naravnim okoljem. Iz pozornosti, ki jo današnja znanost posveča temu vprašanju, po mnenju Zmaga Šmitka izhajajo mnoga nova, a žal še premalo uporabljena spoznanja. 

Prednjačijo predvsem biološke znanosti, ki rušijo ustaljene meje med človekom in živaljo ter med naravo in kulturo. Kultura se tako prepogosto razume kot podaljšek biologije. Zmago Šmitek vzpostavlja temu alternativno mišljenje. Sprašuje se, kako si je človek predmoderne dobe osmislil ali »počlovečil« naravno okolje, da je bilo z vsemi svojimi kontradiktornimi lastnostmi bivalno. Pri tem ga bolj kot materialni zanima kognitivni vidik tega odnosa, problematika tradicionalne (»ljudske«) percepcije in imaginacije narave, kar spada v delovno polje etnologije in antropologije. Knjiga je bogato slikovno opremljena.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789612845308
Leto izdaje 2019
Število strani 504
Dimenzije 13,5 x 20,5
Vezava Trda
Izdal Beletrina
Avtor Zmago Šmitek
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Šelest divjine
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Šelest divjine

Cena 34,00 €