Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Šinrin-joku: japonska gozdna kopel

Na zalogi
SKU
9789610156093
Dodaj v primerjavo
Cena 22,99 €

Potem ko sta priljubljena avtorja Héctor García in Francesc Miralles v knjigi Ikigaj razkrila skrivnosti japonskih stoletnikov, v knjigi Ičigo-ičie pa japonsko umetnost doživljanja nepozabnih trenutkov, nam zdaj predstavljata blagodejne učinke šinrin-jokuja ali japonske gozdne kopeli.

Dodaj na seznam želja

Šinrin-joku

Urbano življenje na naše zdravje vpliva enako ali še bolj kot globalno segrevanje. Marsikatera tegoba, ki pesti mestnega človeka, izvira iz tega, da nismo več povezani z naravo. Šinrin-joku ali gozdna kopel prinaša številne zdravilne in pomladitvene učinke, zmanjšuje stres ter sprošča um. Na sprehodih v naravi in v gozdu se popolnoma predamo doživetju tukaj in zdaj, pozabimo na skrbi, se umirimo in kmalu počutimo kot del celote. Vsega tega pa ne najdemo izključno v gozdovih. Šinrin-joku lahko doživimo tudi v mestnih parkih ali doma, če se obdamo z rastlinjem.

V tej odlični knjigi boste odkrili filozofijo in znanost šinrin-jokuja, izvedeli, kako ga izvajati v praksi in spoznali temeljna načela gozdne kopeli za vsak dan. Pojdite v naravo, kajti tam je življenje.

»Vse leto smo živeli v stresu, ki ga prinaša mestno življenje, ko se obveznosti vrstijo druga za drugo brez predaha, ko nalogam ni ne konca ne kraja, za povrh pa okoli nas ves čas vladata vrvež in umazanija. Ko smo vstopili v gozd, je to breme odpadlo, kot bi ga kdo odgnal s čarovnijo. Izklopili smo mobilne telefone in z vsakim korakom globlje v bujni gozd nas je vse bolj preplavljala umirjenost, po kateri smo hrepeneli. /…/ Ne da bi vedeli, smo se prepustili temu, čemur Japonci pravijo šinrin-joku in kar dobesedno prevajamo kot ‘gozdna kopel’.« - Héctor García in Francesc MirallesMediji o knjigi:

»Zdravljenje z naravo je lahko del našega vsakdana. Mnogi to počno, ne da berejo knjige in se sprašujejo, kaj pomeni japonski izraz šinrinjoku, vendarle nam pogled avtorjev, lepo izbrane besede, opis njunega doživetja gozdne kopeli prinašajo šepet, kako povezani smo vsi tisti, ki se napajamo pri istem viru. V gozdu.« - Urška Krišelj, Pomagaj si sam, priloga zarje

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789610156093
Leto izdaje 2020
Število strani 160
Dimenzije 14,5 x 20,5
Vezava Mehka
Izdal Mladinska knjiga Založba d.d.
Avtor Francesc Miralles, Garcia Hector
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Šinrin-joku: japonska gozdna kopel
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Šinrin-joku: japonska gozdna kopel

Cena 22,99 €