V vrečki ni artiklov.
.Sistem Joga v vsakdanjem življenju

Joga

Knjiga je razdeljena v osem stopenj, ki posameznika sistematično vodijo na poti samospoznanja - do notranjega miru in svobode. Stopnje so razvrščene glede na zahtevnost asan. Prednost knjige je v sistematičnem prikazu vsake asane. Na začetku opisa asane so opredeljene njene temeljne značilnosti in začetni položaj; navedeno je opozorilo, na katere dele telesa je treba usmeriti pozornost; sledijo navodila za pravilno dihanje, trajanje in število ponovitev asane. Tako začenja vsakdo, kdor vadi, nevsiljivo povezovati tri bistvene dimenzije življenja. Kdor bo sledil knjigi, bo z vadbo nezavedno ves čas v stiku s svojimi tremi energijskimi ravnmi: s telesom, z dušo in duhom.

Kratki predstavitvi asane sledi natančen opis izvajanja: od začetnega do končnega položaja (asana), zadržanje v njem in vračanje v začetni položaj, in dihanje: kdaj vdihniti, izdihniti ali zadržati dih. Predstavljeni so pozitivni učinki asane, in kjer je potrebno tudi kontraindikacije. Opisane in prikazane so tudi prečiščevalne tehnike hatha joge (t.i. hatha joga krije). Poleg tega knjiga vsebuje navodila meditacije samoanalize ter opiše nasledstvo duhovnih učiteljev Joge v vsakdanjem življenju.

Predstavitvi osmih stopenj asan in pranajam (dihalne vaje) sledi poglavje Meditacija samoanalize, ki se po zahtevnosti stopnuje.

Knjiga nevsiljivo spodbuja vsakogar, kdor vadi, naj vztraja, četudi učinki niso vidni tako hitro, kot je pričakoval. Natančno opisuje asane in na subtilen način odpravlja meje med telesnim, duševnim in duhovnim. S tem odpira vrata novemu občutenju sebe - ne le kot grobe materije, temveč tudi kot energije, in omogoča ozaveščanje dejstva, da je materija najbolj groba oblika duha in da je duh najsubtilnejša oblika materije.

"Joga v vsakdanjem življenju" nam pomaga, da razumemo sebe, da razvijamo razumevanje in ljubezen do vseh živih bitij in da spoznamo namen in cilj človeškega življenja.

9789619239254 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/j/o/joga-v-vsakdanjem-zivljenju.jpg 9789619239254
45 EUR 2021-08-02 Zaloga: Na zalogi

.Sistem Joga v vsakdanjem življenju

.Sistem Joga v vsakdanjem življenju Paramhans Swami Maheshwarananda

Harmonija telesa, uma in duše

Ta odlična knjiga o jogi je dragocen priročnik vadečim in inštruktorjem. Pregledna in bogato ilustrirana sistematično in natančno podaja navodila za izvajanje izvornega osem-stopenjskega sistema vadbe asan, pranajame, meditacije samoanalize, prečiščevalnih tehnik hatha joge ter drugih duhovnih temeljev Joge v vsakdanjem življenju. Izjemna knjiga, ki pojasnjuje vse.
Cena: 45,00 €

Podrobnosti artikla .Sistem Joga v vsakdanjem življenju

ISBN 9789619239254
Leto izdaje 2009
Število strani 448
Dimenzije 18,0 x 24,5
Vezava Trda vezava
Izdal DNM
Avtor Paramhans Swami Maheshwarananda

O avtorju .Sistem Joga v vsakdanjem življenju

Paramhans Swami Maheshwarananda

Paramhans Swami Maheshwarananda

Paramhans Swami Maheshwarananda ali na kratko Swamiji se je rodil v Rajasthanu v severozahodnem delu Indije, od leta 1972 pa živi in dela v Evropi. Svoje življenje je posvetil nesebičnemu delu za vsa živa bitja. Dolga leta se je seznanjal z zahodnjaškim načinom življenja in s problemi moderne civilizacije. Dodobra je spoznal prekletstvo zahodnjakov: psihosomatske posledice napačnega načina življenja, stres, strah pred življenjem, duševne bolezni. In tako je v skladu z izvirnim naukom joge oblikoval celovit (holistični) sistem z imenom “Joga v vsakdanjem življenju”, ki je namenjen modernemu človeku. Indijski guru je svetovni popotnik in poznajo ga v mnogih državah: v Avstriji, Nemčiji, Sloveniji, Italiji, Švici, na Madžarskem, v vseh republikah bivše Jugoslavije, na Češkem in Slovaškem, V Veliki Britaniji, Kanadi, ZDA, Avstarliji in Novi Zelandiji.

Več o Paramhans Swami Maheshwarananda

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).
.Sistem Joga v vsakdanjem življenju

Oglejte si tudi