Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Sistem Joga v vsakdanjem

Na zalogi
SKU
9789619239254
Dodaj v primerjavo
Cena 45,00 €

Ta odlična knjiga o jogi je dragocen priročnik vadečim in inštruktorjem. Pregledna in bogato ilustrirana sistematično in natančno podaja navodila za izvajanje izvornega osem-stopenjskega sistema vadbe asan, pranajame, meditacije samoanalize, prečiščevalnih tehnik hatha joge ter drugih duhovnih temeljev Joge v vsakdanjem življenju. Izjemna knjiga, ki pojasnjuje vse.

Dodaj na seznam želja

Joga

Knjiga je razdeljena v osem stopenj, ki posameznika sistematično vodijo na poti samospoznanja - do notranjega miru in svobode. Stopnje so razvrščene glede na zahtevnost asan. Prednost knjige je v sistematičnem prikazu vsake asane. Na začetku opisa asane so opredeljene njene temeljne značilnosti in začetni položaj; navedeno je opozorilo, na katere dele telesa je treba usmeriti pozornost; sledijo navodila za pravilno dihanje, trajanje in število ponovitev asane. Tako začenja vsakdo, kdor vadi, nevsiljivo povezovati tri bistvene dimenzije življenja. Kdor bo sledil knjigi, bo z vadbo nezavedno ves čas v stiku s svojimi tremi energijskimi ravnmi: s telesom, z dušo in duhom.

Kratki predstavitvi asane sledi natančen opis izvajanja: od začetnega do končnega položaja (asana), zadržanje v njem in vračanje v začetni položaj, in dihanje: kdaj vdihniti, izdihniti ali zadržati dih. Predstavljeni so pozitivni učinki asane, in kjer je potrebno tudi kontraindikacije. Opisane in prikazane so tudi prečiščevalne tehnike hatha joge (t.i. hatha joga krije). Poleg tega knjiga vsebuje navodila meditacije samoanalize ter opiše nasledstvo duhovnih učiteljev Joge v vsakdanjem življenju.

Predstavitvi osmih stopenj asan in pranajam (dihalne vaje) sledi poglavje Meditacija samoanalize, ki se po zahtevnosti stopnuje.

Knjiga nevsiljivo spodbuja vsakogar, kdor vadi, naj vztraja, četudi učinki niso vidni tako hitro, kot je pričakoval. Natančno opisuje asane in na subtilen način odpravlja meje med telesnim, duševnim in duhovnim. S tem odpira vrata novemu občutenju sebe - ne le kot grobe materije, temveč tudi kot energije, in omogoča ozaveščanje dejstva, da je materija najbolj groba oblika duha in da je duh najsubtilnejša oblika materije.

"Joga v vsakdanjem življenju" nam pomaga, da razumemo sebe, da razvijamo razumevanje in ljubezen do vseh živih bitij in da spoznamo namen in cilj človeškega življenja.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789619239254
Leto izdaje 2009
Število strani 448
Dimenzije 18,0 x 24,5
Vezava Trda
Izdal DNM
Avtor Paramhans Swami Maheshwarananda
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Sistem Joga v vsakdanjem življenju
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Sistem Joga v vsakdanjem

Cena 45,00 €