Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Skozi oči prekariata

Na zalogi
SKU
9789612839390
Dodaj v primerjavo
Cena 4,75 €

Prvi zbornik intervjujev na temo prekariata. Knjiga v 424 straneh združuje poglede 56 ljudi, ki močno vplivajo na družbo in na družbeno mnenje. Med intervjujanci so: Predsednik Republike, dva nekdanja Predsednika Republike, trije aktualni ministri, evropska komisarka za delo, varuhinja človekovih pravic, ljubljanski župan, ljubljanski metropolit in številni drugi.

Dodaj na seznam želja

Oblike zaposlitev, ki zaposlenemu ne nudijo varnosti (in bi jih z eno besedo lahko imenovali za prekarne) postajajo danes prej pravilo kot izjema. Z njimi znotraj družbe rasteta tako revščina kot obseg neenakosti. Spremenjen odnos do dela, ki prekarnost vodi, svojo legitimacijo črpa v neoliberalizmu. Razvil se je v Veliki Britaniji ob začetku osemdesetih let, pri nas pa se je začel pospešeno širiti po ekonomski krizi leta 2008. 


Skozi oči prekariata

Knjiga, ki zajema poglede na prekariat, zdužuje 56 mnenj, 56 izbranih sogovornikov. Da bi dobili celovito podobo o tem, kaj si o pojmu mislijo tisti, ki nas predstavljajo, ali pa vplivajo na naše mnenje, smo na uredništvu spletnega portala Skozi oči prekariata v letu dni brali sogovornike z različnih področij, različnih poklicev in različnih prepričanj. 

V monografijo smo zajeli intervjuje z Milanom Kučanom, dr. Danilom Türkom, Borutom Pahorjem, dr. Milanom Brglezom, dr. Anjo Kopač Mrak, dr. Majo Makovec Brenčič, mag. Dejanom Židanom, Zoranom Jankovićem, msgr. Stanislavom Zoretom, dr. Guyem Standingom in drugimi pomembnimi sogovorniki. Gre za celovit pregled razumevanj prekarnosti pri nas.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789612839390
Leto izdaje 2017
Število strani 439
Dimenzije 14,7 x 23,0
Vezava Mehka
Izdal Samozaložba
Avtor Črt Poglajen
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Skozi oči prekariata
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Skozi oči prekariata

Cena 4,75 €