Resnična zgodba zdravnice o obsmrtni izkušnji pri vas že naslednji dan. 

 

 

 
V vrečki ni artiklov.

Skrbimo za naš planet

ZEMLJA - NAŠ PLANET, NAŠA SKRB

Gaja oziroma Zemlja je živo bitje, ki diha, je naša boginja, mati in naš odsev. 'Gaja', naš prekrasni planet, ni ločen od nas, mi pa nismo ločeni od njega, prav tako kakor nismo ločeni od Sonca, zvezd in planetov, ki nas obdajajo. 

Skrb za naš planet je pomembna tudi nam pri zavodu Gaia Planet, kar sporoča že naše ime. 

Zemlja se nam za ljubezen in obzirnost do nje ter za ljubezen, ki jo gojimo do vseh živih bitij, vedno zahvali in nam jo vrača. Pridružite se nam, podobno mislečim, da bomo skupaj širili sporočilo ljubezni in bomo Zemljino ravnovesje in dobro počutje ponovno vzpostavljali tudi čisto praktično. Ne bojte se sprememb na Zemlji, ki potekajo, saj se vse razvija in razgrinja tako, kot se mora. Zemlja potrebuje samo malo več ljubezni.

Ker želimo delati dobro in nam ni vseeno za naše okolje, smo se odločili tudi mi prispevati svoj del k ohranitvi in izboljšanju našega planeta.

Dolgo časa smo iskali dobrodelno organizacijo, pri kateri bi začutili, da se njihovo poslanstvo povezuje z našim in smo jo vendarle našli. Vsak mesec bomo namenili določen znesek organizaciji Trees For The Future, ki deluje na področju Afrike.


 

TREES FOR THE FUTURE

Trees For The Future je organizacija, ki s sajenjem dreves pomaga več kot 3000 družinam v Kamerunu, Keniji, Senegalu, Ugandi in Tanzaniji.

S sajenjem hitro rastočih dreves pomagajo družinam do večjega prihodka, hrane zase in za živino, izdelkov za prodajo, hkrati pa se počutijo opolnomočene, enotne, izobražene in povezane.

Njihov glavni namen je končati lakoto in domačinom pomagati preoblikovati njihovo zemljo v gozdne vrtove, s katerimi bi lažje preživeli sebe in svoje družine.


 

PREDNOSTI SAJENJA DREVES

Posajena drevesa popolnoma spremenijo pokrajino, globoko iz zemlje črpajo vodo, prebivalcem nudijo senco, ta senca pa hkrati poskrbi, da voda, s katero zalivajo svoje vrtove, kasneje izhlapi iz zemlje in jo ohranja hladno in vlažno. Odpadlo listje iz dreves služi kot organska prst, ki vsebuje hranilne snovi in vodo in je odlično za gnojenje posajenih rastlin.

Celoten proces je skrbno premišljen in zasnovan tako, da se izkoristi tudi najmanjši potencial.


 

Organizacija Trees For The Future za svoje delovanje izbira območja, ki v svoji zgodovini niso imela težav s sušo ali tista, katerim je pred kratkim bil omogočen dostop do tekoče vode.

Preden začnejo s sajenjem dreves, se člani organizacije posvetujejo s kmeti, da skupaj ugotovijo, kakšne so njihove potrebe in katera avtohtona drevesa bi bila najbolj primerna za sajenje na njihovem območju. Nato jim pomagajo ustvariti čim več raznolikosti - sajenje sadnih dreves (mango, citrusi, indijski oreščki, avokado...) in drugih listavcev (akacija, mahagoni, gmelina, grevilka...) - kmetje pa med drevesa posadijo svoj pridelek.

Zemlja in drevesa so last kmetov in so njihova odgovornost, semena, gnojila in vse potrebne informacije pa priskrbijo člani organizacije Trees For The Future.


PRIDRUŽITE SE TUDI VI

Cangurovci smo se odločili, da bomo Zemlji pomagali tako, da bomo Tress For The Future vsak mesec nakazali 100 dolarjev.

Tudi vi se lahko pridružite in podprete ta čudovit namen. Z vašo pomočjo bodo afriške družine imele možnost trajno poskrbeti zase in svoje otroke, hkrati pa doseči avtonomnost, ki jim jo bo nudil vaš prispevek.

Oglejte si tudi kratek dokumentarec o organizaciji Trees for the Future in njihovemu delu v Afriki. Kliknite tukaj.


Kako to storite vi?

Na naš TRR lahko nakažete zgolj znesek za dobrodelnost ali pa poleg zneska naročila dodate določen znesek in v namen plačila poleg številke naročila zapišete še "in dobrodelnost". :)

TRR: SI56 6100 0001 6357 845

Namen: Dobrodelnost

Za zdravo Zemljo so prispevali:

Maja B. iz Ljubljane

Slavko R. iz Murske Sobote

Ljubica K. iz Ptuja

Andreja L. iz Ljubljane

Tomaž K. iz Ribnice