Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Skrivnost črnih templjarjev

Na zalogi
SKU
9789612694319
Dodaj v primerjavo
Cena 30,00 €
Dodaj na seznam želja

Skrivnost črnih templjarjev je dokumentarni roman, ki razkriva resnico o vitezih templjarjih, skozi zgodbe črnih templjarjev - Ciganov. Roman razkriva zgodovino templjarjev, njihov umor in resnico o dokumentu, ki jih opravičuje herezije in s tem neupravičenega odvzema življenja na grmadi. 
Po 700 letih bo Vatikan objavil davno izgubljeni dokument, ki dokazuje, da vitezi templjarskega reda niti po mnenju uradne Cerkve niso bili heretiki, za kar so jih imeli stoletja in zaradi česar so jim sodili in jih sežigali na grmadah. 
Po dokumentu, imenovanem "Pergament iz Chinona", je papež Klement V. že davnega leta 1312 osvobodil templjarje obtožb za herezijo.
Dokument, ki je dolgo časa veljal za izgubljenega, ker je bil napačno arhiviran, je slučajno odkrila italijanska znanstvenica Barbara Frale v tajnem arhivu Vatikana leta 2001.
Vatikan bo 25.oktobra v središču Svetega sedeža prvič objavil gradivo o sojenju templjarjem, vključno z omenjenim dokumentom o oprostitvi njihove krivde s strani papeža Klementa V. 

Templjarji so imeli zelo veliko moč, in so si s svojimi aktivnostmi pridobili veliko sovražnikov. Začeli so jih obtoževati razvrata in krivoverstva. Ker so obtožbe postajale vse bolj resne, se je začelo tudi preganjanje templjarjev. Najbolj vneti preganjalec je bil francoski kralj Filip IV., njihov veliki dolžnik. Spor Filipa in templjarjev se je končal marca 1314., ko so na grmadi zažgali Jacques DeMolaya, zadnjega velikega mojstra templjarja.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789612694319
Leto izdaje 2011
Število strani 262
Dimenzije 17,0 x 24,0
Vezava Trda
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Skrivnost črnih templjarjev
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Skrivnost črnih templjarjev

Cena 30,00 €