Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Skrivnost osvobajanja

Na zalogi
SKU
978-961-94541-8-3
Dodaj v primerjavo
Cena 24,90 €
Finleyjeva knjiga Skrivnost osvobajanja je knjiga, ki preprosto pomaga bolje (za)živeti. Avtor uvodoma omeni težave, s katerimi se spopada sodobni svet. Bralec kaj hitro spozna, da sam ni izvzet iz sveta, polnega bolečine, nerazumevanja, obžalovanj, neizpolnjenih pričakovanj, prepirov, socialnih razlik, pomanjkanja pozitivnih čustev ... Finley nas skuša postopoma naučiti tehnike osvobajanja, s pomočjo katere lahko postopoma spremenimo svoje ustaljene (in mnogokrat uničujoče) vedenjske vzorce.
Dodaj na seznam želja

Skrivnost osvobajanja

Intervju GUY Finley, Avtor svetovne uspešnice Skrivnost osvobajanja (Jan 2012)

Finleyjeva knjiga Skrivnost osvobajanja je knjiga, ki preprosto pomaga bolje (za)živeti. Avtor uvodoma omeni težave, s katerimi se spopada sodobni svet. Bralec kaj hitro spozna, da sam ni izvzet iz sveta, polnega bolečine, nerazumevanja, obžalovanj, neizpolnjenih pričakovanj, prepirov, socialnih razlik, pomanjkanja pozitivnih čustev ... Finley nas skuša postopoma naučiti »tehnike osvobajanja«, s pomočjo katere lahko postopoma spremenimo svoje ustaljene (in mnogokrat uničujoče) vedenjske vzorce. Posledično seveda spremenimo svoj celoten mikrokozmos in prispevamo k spreminjanju sveta nasploh. 

Prvi del knjige, poln primerov iz prakse in resničnega življenja, se bolj splošno ukvarja z vsem, kar na nas vpliva uničujoče. Avtor poskuša v bralcu vzbuditi željo po vzpostavitvi drugačnega odnosa do neprijetnih situacij, občutkov in spominov. Da bi zaživeli res polno življenje, moramo vse slabo »odmisliti«, se vsega tega osvoboditi in nikakor ne smemo dovoliti, da bi nas negativna čustva vodila skozi življenje. 

Skrivnost neizmerne sreče ni v drogah in alkoholu. Za srečo se je potrebno potruditi in predvsem znati prisluhniti samemu sebi, svojim potrebam in željam. Le tako lahko posameznik odkrije in razvije svoj pravi jaz, ki je v svojem bistvu popolnoma neodvisen od temnih misli, občutkov, situacij ....

Finley meni, da ljudje ne poslušamo več svojih čustev, občutkov in svojega počutja, čedalje bolj nas obvladujejo nekonstruktivne misli, ki so izvor nenehnih razočaranj nad svetom in samim seboj. Osvoboditev je torej nujna. Da našega življenja ne bi nadzorovala negativna stanja, pač pa mi sami, se moramo ustaviti, opazovati situacijo in si prisluhniti. Seveda ne gre za kratkotrajen in površen proces, se pa vsekakor splača. Na več mestih v knjigi je omenjen prav pomen samoopazovanja, ki je ključno za razumevanje lastni vedenjskih vzorcev, napak itd. Seveda pa je nujna objektivna ocena samega, svojih prednosti in pomanjkljivosti. 

Ker je razmišljanje o sebi eden od korakov do opuščanja neustreznih vedenjskih vzorcev, Finley bralcu ob koncu posameznih poglavij zastavlja vprašanja kot iztočnice za poglobljen razmislek.

Pravi jaz je naše bistvo – čisto, močno, razsvetljeno. V celoti pa se izrazi in uresniči svoje potenciale šele, ko ga nič ne omejuje. Največkrat ga omejuje t. i. sovražni jaz, ki nenehno dvomi, se boji in ravna nerazsodno. Ljudje velikokrat ne priznamo, da nas nadzoruje neko negativno miselno stanje. Radi mislimo, da situacijo nadzorujemo, pa temu velikokrat ni tako. Stres, ki je posledica hitrega načina življenja, je eden glavnih izvirov slabega razpoloženja, razočaranj, izgorelosti. Zaradi stresa postanemo nesrečni. Finley pravi, da nesreča ne prihaja k nam, ampak izvira iz nas. – Zgolj zato, ker to sami (nevede) dovoljujemo. S stresom povezani so tudi strahovi. Strah pred neuspehom, strah pred očitki, pred velikimi izzivi, strah v vseh svojih pojavnih oblikah. Strahovi slabijo moč duha in otežujejo našo pot do sreče, zato se je nujno osvoboditi tudi strahov.

Drugi del knjige se ukvarja predvsem s konkretnimi primeri in navodili. Kako spremeniti pogled na dogodke, ljudi, kdaj začeti, kako se lotiti in kaj pričakovati. Pričakujemo lahko predvsem nekaj, in sicer, da se bo v vsej svoji moči izrazil naš pravi jaz. To pomeni, da bomo dosegli višjo stopnjo zavesti in zavedanja, se dvignili nad svoje težave in zaživeli polno življenje. Z mnogimi vprašanji in primeri avtor bralcu pomaga pri »delu«. Ga usmerja, mu nakazuje možne rešitve, spodbuja in nenehno poudarja moč volje ... Proti koncu zapiše: » Dosežeš lahko vse, kar želiš doseči.«

Vzpodbudno in razumljivo sporočilo, ki nam ga posreduje Guy Finley, je eden izmed resnično zanesljivih kažipotov, ki človeka usmerjajo v sodobnem svetu. Njegove ideje prodirajo naravnost v središče najpomembnejših področij našega življenja – tako intimnega kot tudi družabnega. Dotikajo se razmerij, odvisnosti, strahov, stresa/nervoz, miru, sreče, svobode in nam kažejo pot do višje stopnje na naši življenjski poti.


Skrivnost osvobajanja je čudovita knjiga, ki nudi povsem izvedljive rešitve za naše težave. Na nekaj več kot 250 straneh avtor razkriva čudovito resnico – edina pot do osvoboditve od kakršnih koli težav je pot, ki vodi stran od nenapredovanja. Pot, na kateri za seboj puščamo svoj stari jaz in postajamo močnejša ter bolj modra oseba, kakršni po svoji naravi pravzaprav smo.

Moč za proces osvobajanja izvira iz posebnega dela nas samih, ki ga nič ne more poraziti. Finley omenjeni del imenuje pravi jaz, ki je skrivnosten sestavni del naše duše, je vedno odprt, občutljiv na dražljaje in se nikoli ne zanaša na nič drugega kot na tukaj in zdaj. Ko se bomo naučili prisluhniti glasu pravega jaza, našega duha ne bodo več omejevala obžalovanja zaradi preteklih izkušenj in strahovi pred prihodnostjo. Nič na svetu vas ne more ustaviti, če želite opraviti s starimi navadami in začeti znova. Vaš pravi jaz bo lahko zasijal v svoji popolnosti. Večina nas prisotnost omenjenega ideala čuti, knjiga Skrivnost osvobajanja pa je namenjena tistim, ki želijo ta potencial uresničiti. Tako kot nežen pomladni dež pomaga semenom, da vzklijejo in se spremenijo v čudovite rože, bo Finleyeva knjiga vam pomagala, da sprostite napetost in se osvobodite.


O KNJIGI SO POVEDALI:

»Knjiga s svojim večno aktualnim sporočilom navdihuje zavest in jo pomaga razvijati.« (David Riklan, avtor Priročnika za osebnostno rast)

»Skrivnost osvobajanja je nepogrešljiv priročnik za vse, ki želijo opustiti omejujoča prepričanja in vedenjske vzorce.« (Peggy McColl, najbolje prodajana pisateljica pri New York Timesu in avtorica uspešnice Spremenite svojo usodo)

»Preseneča me, kako lahko in kako hitro je mogoče začutiti božanskost ter jo preko samega sebe nato pošiljati v svet. Guy je božji dar za vse nas, njegova knjiga pa zaklad. Tako on sam kot tudi njegovo delo sta v moje življenje resnično vnesla svetlobo.« (Larry James, avtor knjige Kako resnično ljubiti življenjskega sopotnika?)

»Guy Finley je eden neprecenljivih učiteljev tega sveta. Njegove izvirne zgodbe so mi pomagale (in brez dvoma še milijonom ljudem) do boljšega razumevanja same sebe, kar je osnova za bolj optimističen pogled na življenje.« (Cameron Steele, predsednica mreže radijskih postaj Contact Talk Radio)

»Guy Finley nas nagovarja na prav poseben način, ki ima malodane zdravilni učinek. Zdi se kot, da Finley razume kaj vse smo prestali in česa smo v resnici zmožni.« (Hugh Prather, avtor knjige Sporočila sebi)

»Guy Finely je eden najbolj cenjenih ljudi, ki delujejo na področju osebnostnega razvoja. Pri delu z ljudmi ga vodi zdrava pamet, humor in čista poduhovljenost.« (Lynda Mackenzie, odgovorna urednica Healthylife.net)

»Guyja Finleyja odlikuje naravna sposobnost, da najgloblja spoznanja uporabi v vsakdanjih situacijah.« (Michael Toms, gostitelj in producent radijskih serij New Dimensions)

»Finleyjeve knjige so mi pomagale usmeriti življenje v pravo smer in me vodile do občutne spremembe. Na lestvici od 1 do 10 bi njegove knjige ocenil s +12!« (Alan Corbeth, izvršni producent pogovorne oddaje Coast to Coast z Artom Bellom)

»Guy Finley je svetovno znan strokovnjak s področja razvijanja človekovega potenciala.« (Korporacija Nightingale-Conant)

 

Več iz življenja Guyja Finleyja

Finley je znan in uspešen avtor knjige Skrivnost osvobajanja in več kot 35 drugih knjig ter avdo programov, ki so v milijonskih nakladah izšli v 16 jezikih po celem svetu. A pot do uspeha je bila dolga in brez bližnjic. Rodil se je kot sin pionirja nočnega TV in radio programa Larryja Finleyja. V otroštvu je veliko časa preživel z otroki najbolj znanih svetovnih osebnosti. Kasneje je bil uspešen na več področjih. Napisal je ogromno pesmi, ki so v izvedbi zvenečih imen prejele številne nagrade. Sodeloval je na primer z Diano Ross, The Jackson 5, Billyjem Prestonom, The Four Seasons, poleg tega pa je ustvarjal tudi glasbo za vrsto filmov in oddaj. Med leti 1970 in 1979 je pisal in posnel tudi nekaj svojih albumov pod okriljem Motowna in RCA. 

Skozi celotno obdobje odraščanja se je spogledoval z mislijo, da je v življenju več kot le materialna zadostnost, ki se kaj kmalu sprevrže v občutke praznine in nezadovoljnosti. Med svojimi »uspešnimi« prijatelji je bil dostikrat priča tovrstnim pojavom. Leta 1979 se je vrnil s potovanj po Severni Ameriki, Indiji in Daljnem Vzhodu, na katerih je iskal resnico in modrost. Po prihodu domov je prostovoljno prenehal s svojo vse bolj uspešno glasbeno kariero. Želel se je namreč povsem osredotočiti na bolj poglobljeno spoznavanje in razumevanje samega sebe.

Poleg pisanja in mnogih gostovanj, Finley vsak teden izvede štiri seminarje, namenjene oživljanju človekove duhovne plati na sedežu centra Life of Learning v Merlinu. Seminarji se navezujejo drug na drugega in so odpri za javnost. Za več informacij o Guyju Finleyju in njegovem delu, ki spreminja življenja, obiščite www.guyfinley.org.


IZBRANI ODLOMKI IZ FINLEYJEVE KNJIGE SKRIVNOST OSVOBAJANJA

Kako do sreče brez truda?

Če živite neodvisno od želja po natanko določenem odkritju, vas nobeno odkritje v življenju ne more razočarati. Prav naše predstave o sreči so mnogokrat izvor nesrečnih občutij. Sreča ni rezultat nekega procesa in se je ne da »proizvajati«. Sreča doleti vsakogar, ki razume, da sreče ni potrebno iskati, prav tako kot ni potrebno iskati zraka, ki ga vdihujemo. Gre za sestavni del življenja, ki ga občutimo le, če resnično živimo. Zgolj vznemirljiva pričakovanja nas ne osrečijo nič bolj kot vonj sveže pečenih žemljic osreči lačnega človeka. Lov na srečo izhaja iz zmotnega prepričanja, da je sreča nekaj, kar si lahko prilastimo. Ampak sreče si ne moremo lastiti. Sreča pomeni povsem naravno stanje brez stresa. Nastopi takrat, ko se osvobodimo stresnih dejavnikov. Podobno velja za sonce in oblake. Sonce nenehno sije, vidimo pa ga šele, ko se oblaki umaknejo.

Pot do vsega, kar si želimo

Vsakdo se sprašuje, če obstaja nekakšna velika skrivnost resnično uspešnega življenja. Nekaj takšnega resnično obstaja! In sploh ni skrivnost, pač pa nekaj, kar nam vztrajno in tiho svetuje že vse življenje. Zaradi glasnih pričakovanj in prerekanj s samim seboj pa vztrajnega, tihega prišepetavanja morda nismo slišali. Vse se lahko spremeni, le ustaviti se moramo in za trenutek prisluhniti. Ko se bomo naučili prisluhniti najvišji skrivnosti, se ne bomo več spraševali, ali naj še naprej plujemo proti toku ali pustimo, da nas varno naplavi na obalo. Pustimo, da nevidna sila svojo modrost zaupa tistemu skritemu delu v nas, ki mu nismo znali prisluhniti. Slišali bomo, kako nam šepeta: »Tvoje želje določa življenje.« V teh štirih besedah se skriva neskončna moč, ki zagotovo prinaša zmago v vsaki situaciji. Če prisluhnemo željam svojega življenja, bomo ugotovili, da si ničesar ne želi bolj kot prav – živeti.

Nihče nima popolnega nadzora nad življenjem – niti nad svojim niti nad življenjem drugih. Mogočna kozmična energija je tista, ki polni naše telo in omogoča naše delovanje. Življenja zato ne moremo prisiliti, naj pot nadaljuje v smeri, ki jo izberemo sami. Naj življenje samo izbere smer. Sprejmimo ga. Sprejmimo vsak trenutek posebej. Vsak trenutek je namreč poln, nov, nedotaknjen in neodvisen od vseh prejšnjih trenutkov.

Največja skrivnost na zemlji

Osvobajanje je povsem preprost in predvsem naraven proces. Ravno tako, kot je povsem naravno, da drevo »odvrže« dozorelo sadje s svojih vej. Vsa živa bitja so namreč ustvarjena tako, da odvržejo vse, česar ne potrebujejo več. Gre torej za zakon narave, ki ga moramo ozavestiti in zaživeti v skladu z njim – brez negativnih čustev, nenehnih obžalovanj, skrbi in temnih misli. Vse ostalo bo življenje naredilo samo.

Knjiga ponuja rešitve konkretnih problemov, s katerimi se vsakodnevno srečujemo - stres, nezadovoljstvo in brezvoljnost. Vendar pa knjiga ni zgolj sredstvo za lajšanje trenutnih bolečin. Nauči nas življenje popolnoma reorganizirati in se vedno znova vzpenjati višje. Z vsako višjo stopnico dosežemo nov pogled na svet, ki je popolnoma neodvisen od preteklih težav. Nismo več obremenjeni s preteklostjo, zato lahko svobodno raziskujemo naprej in se vzpenjamo višje. 

Skrivnost osvobajanja se dotika zahtevnih področij, vendar pa se Finley razlag in napotkov loteva tako, da je proces samospoznavanja užitek, končni rezultat pa velika nagrada. Knjiga je uporabna, zabavna in polna vzpodbud, zanimivih zgodb in čudovitih misli. Bralca preprosto potegne vase in ga nenehno navdihuje.
Avtor nas vabi na vznemirljivo potovanje po svoji notranjosti, ki nas nauči živeti v harmoniji z zakoni narave, ki vedno veljajo in se vedno izkažejo za uspešne. Pomaga nam spoznati, da naši strahovi izhajajo iz nerazumevanja samega sebe; da je vsaka težka preizkušnja dar in novo sporočilo; da težave zbledijo, ko svoje želje uskladimo z željami svojega življenja; da se lahko prenehamo boriti z življenjem in se čutiti poražene.

Dandanes se svet spopada z vse več težavami, ki kličejo po novih pristopih in rešitvah. Če za svoje težave krivimo druge, ničesar ne rešimo, pač pa le še okrepimo svoja negativna občutja in škodimo sebi ter drugim.

Veščina osvobajanja je ključni element na poti do spremembe trenutnega stanja. Prav zato je Skrivnost osvobajanja tako zelo pomembna knjiga, ki jo svet potrebuje. Bralec bo ob branju hitro spoznal, da je končni rezultat odvisen od tega, kako močno si želimo osvoboditve.

V čem je težava? Zakaj smo nenehno pod stresom?
Avtor mnogih najbolje prodajanih uspešni Guy Finley preseneča z odgovorom. »Odgovor je preprost. Naše srce je prevečkrat strto.«

Finley se zadnjih 25 let ukvarja s precej neraziskanim področjem, ki je šele preteklo leto stopilo v ospredje zanimanja strokovnjakov s področja medicine. Gre za t. i. sindrom strtega srca, oziroma s stresom pogojeno kardiomiopatijo (omejena zmogljivost srca). Sindrom nastopi, ko kemične snovi in hormoni, ki se izločajo ob stresu, povzročijo moteno delovanje srca.
Finley pravi: »Če bi pred 10 leti ljudem rekel, da trpijo za omenjenim sindromom, bi me začudeno gledali in dvomili o postavljeni diagnozi. Danes, v času neverjetnih medicinskih tehnik, postopkov in opreme, pa zdravniki, znanstveniki in terapevti ugotavljajo, da gre dejansko za zelo pogost pojav. Povezava med našimi mislimi in srcem ne deluje tako kot bi morala. Motnje pa povzročajo prav stres in druga neprijetna stanja duha oziroma telesa.«

Vendar ni nič izgubljeno! Guy Finley na preprost način predstavi pristop k spreminjanju miselnih vzorcev, iz katerih stres, jeza, strah in negativa nastrojenost pravzaprav izvirajo. »Ko se naučimo tehnike osvoboditve od negativnih čustev in občutij, se sprosti energija, ki ponovno vzpostavi prekinjeno povezavo in nam omogoča bolj kreativno, plodnejše življenje polno sreče in ljubezni. Resnično je povsem preprosto!«

On sam je živi dokaz, da njegove inovativne ideje držijo. Pri 57 letih je zaloga njegove kreativne energije neizčrpna. Hugh Prather, avtor knjige Sporočila sebi: »Guy Finley nas nagovarja na prav poseben način, ki ima malodane zdravilni učinek. Zdi se kot, da Finley razume kaj vse smo prestali in česa smo v resnici zmožni.« 

Dr. William Colson, nekdanji vodja teozofske cerkve, t. i. Cerkve Božanske Modrosti: »Če bi podeljevali Nobelovo nagrado za posebne dosežke na področju samoosvobajanja, bi bil Guy Finley prav gotovo prvi med nominiranci.«

Carolyn Craft, avtorica serije oddaj Inner Wisdom: »Spoznanja, ki krepijo našo zavest, so darovi neutrudnega Guyja Finleyja. Resnično, resnično smo mu hvaležni.«

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-94541-8-3
Leto izdaje 2019
Število strani 284
Dimenzije 13,5 x 21,3
Vezava Mehka
Izdal Zavod Gaia planet
Avtor Guy Finley
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Skrivnost osvobajanja
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Skrivnost osvobajanja - Ali želite živeti svobodno, mirno in srečno življenje? (2. natis)

Cena 24,90 €