Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Skrivnostne moči narave - Pomagaj si sam (2.del)

Na zalogi
SKU
961-6282-44-1
Dodaj v primerjavo
Cena 16,45 €
Pred vami je knjiga o uporabi čajev in drugih zeliščnih pripravkov in je namenjena vsem, ki si želijo lajšati in odpravljati različne bolezenske tegobe. Naše ljudsko zdraviteljstvo ima bogato tradicijo, saj so se nauki Hipokrata, Galena, Avicenne, Dioskurida, Sv. Hildegarde, Marije Treben in drugih tudi na naših tleh ohranili skoraj nespremenjeni vse do danes ...
Dodaj na seznam želja

Pred vami je knjiga o uporabi čajev in drugih zeliščnih pripravkov in je namenjena vsem, ki si želijo lajšati in odpravljati različne bolezenske tegobe.

Uporaba zdravilnih rastlin je mnogostranska. Ljudska medicina jih uporablja kot notranja in zunanja zdravilna sredstva. Sporočila o zdravilnih močeh rastlin segajo daleč v preteklost. Za najstarejšo zeliščarsko knjigo velja delo kitajskega cesarja Shin Nonga, ki je živel približno 3700 let pred našim štetjem.
Seznam zdravilnih rastlin, ki jih uporabljajo naši fitoterapevti, je dokaj obsežen, saj vsebuje več kot 500 zdravilnih rastlin, kar je v primerjavi z ostalimi evropskimi državami nekaj posebnega. Velik pomen pri tem ima geografska lega naše prelepe dežele. Naše ljudsko zdraviteljstvo ima bogato tradicijo, saj so se nauki Hipokrata, Galena, Avicenne, Dioskurida, Sv. Hildegarde, Marije Treben in drugih tudi na naših tleh ohranili skoraj nespremenjeni vse do danes. Mnogi slovenski zapisi receptur se skoraj ne razlikujejo od antičnih. V sodobnih zeliščarskih knjigah opazimo le razlike, ki so nastale zaradi novejših odkritij zdravju škodljivih vsebin v rastlinah, ki pa so posledica onesnaževanja okolja.

Po statistiki ima 15% receptov našega ljudskega zdravilstva korenine v antiki, del receptov pa izhaja iz skupne evropske zakladnice ljudskega zdravilstva. Zdraviteljske izkušnje so se na podeželju prenašale iz roda v rod in še danes uporabljamo za zdravilne rastline številna ljudska imena. V današnjem času se mnogi ljudje zaradi vse bolj stresnega življenja zatekajo k zeliščarjem, med katerimi pa je tudi nekaj takih, ki jim ni cilj pomagati bolnim, temveč svojemu žepu. To, žal, meče slabo luč na prave zeliščarje...

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 961-6282-44-1
Leto izdaje 2005
Število strani 285
Dimenzije 14,7 x 21,0
Izdal Mavrica d.o.o.
Avtor Herman Mastnak
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Skrivnostne moči narave - Pomagaj si sam (2.del)
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Skrivnostne moči narave - Pomagaj si sam (2.del)

Cena 16,45 €