V vrečki ni artiklov.
.Slava, bogastvo in ambicija

Osho

Knjiga Slava, bogastvo in ambicija: v čem je resnični pomen bogastva? proučuje simptome in psihološke vidike prezaposlenosti z denarjem in slovesom. Od kod izhaja pohlep? Ali so vrednote, kakršni sta tekmovalnost in ambicija, bistvene za inovacije in pozitivne spremembe? Ali ambicija po uspehu škodi ustvarjalnosti? Zakaj se zdi, da imajo znane osebnosti in bogati ljudje na svetu tolikšen vpliv? Ali drži, da nam denar ne more kupiti sreče? Ta vprašanja Osho načenja z vidika, ki daje misliti in preseneča, še posebej pa je pomemben za naš čas gospodarske razburkanosti in nekakšnega splošnega vzdušja, da nismo nikoli dovolj dobri in dovolj uspešni.

Osho bralcem nalaga, naj proučijo ukoreninjene sisteme verovanja in predsodke, ki jim omejujejo zmožnost uživanja v življenju in vsem njegovem bogastvu, ter se jih osvobodijo. Londonski časnik Sunday Times je Osha opisal kot enega od »1000 ljudi, ki so ustvarili 20. stoletje«, indijski Sunday Mid-day  pa ga je – skupaj z Gandijem, Nehrujem in Budo – uvrstil med deset ljudi, ki so spremenili usodo Indije. Od njegove smrti leta 1990 se vpliv njegovih naukov še naprej širi in najdeva duhovne iskalce vseh starosti v tako rekoč vseh državah sveta.

“Z denarjem ni mogoče kupiti sreče – vendar pa denar naredi nesrečnost lagodnejšo. Zaradi tega ne nasprotujem denarju, temveč sem njegov zagovornik. Boljše je biti lagodno nesrečen kakor nelagodno nesrečen. Sam sem živel v revščini in v bogastvu, zato mi verjemite: bogastvo je veliko boljše od revščine. Za vas si želim, da bi bili bogati na vse mogoče načine – materialno, psihološko, duhovno.”

- Osho

978-961-6468-96-1 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/7fcb6c8101ee80c32a9da7dd78e8d271/s/l/slava-bogastvo-in-ambicija.jpg 978-961-6468-96-1
24.9 EUR 2021-11-01 Zaloga: Na zalogi

.Slava, bogastvo in ambicija

.Slava, bogastvo in ambicija Osho

V čem je resnični pomen bogastva?

Drzni pogled enega največjih duhovnih učiteljev 20. stoletja na iskanje materialnega uspeha, vpliva in moči.
Cena: 24,90 €

Podrobnosti artikla .Slava, bogastvo in ambicija

ISBN 978-961-6468-96-1
Leto izdaje 2018
Število strani 148
Dimenzije 15,5 x 23,5
Vezava Mehka vezava
Izdal Založba VBZ
Avtor Osho

O avtorju .Slava, bogastvo in ambicija

Osho

Osho

Osho je eden najbolj znanih in najprovokativnejših duhovnih učiteljev našega časa. Sprva je v sedemdesetih letih 20. stoletja pritegnil pozornost mladih na zahodu, ki so želeli doživeti meditacijo in preobrazbo. Več kot dve desetletji po njegovi smrti leta 1990, se vpliv njegovih naukov še naprej širi in najdeva iskalce vseh starosti v tako rekoč vseh državah sveta.  

Več o Osho

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).