Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

.Slava, bogastvo in ambicija

Na zalogi
SKU
978-961-6468-96-1
Dodaj v primerjavo
Cena 24,90 €

Drzni pogled enega največjih duhovnih učiteljev 20. stoletja na iskanje materialnega uspeha, vpliva in moči.

Dodaj na seznam želja

Osho

Knjiga Slava, bogastvo in ambicija: v čem je resnični pomen bogastva? proučuje simptome in psihološke vidike prezaposlenosti z denarjem in slovesom. Od kod izhaja pohlep? Ali so vrednote, kakršni sta tekmovalnost in ambicija, bistvene za inovacije in pozitivne spremembe? Ali ambicija po uspehu škodi ustvarjalnosti? Zakaj se zdi, da imajo znane osebnosti in bogati ljudje na svetu tolikšen vpliv? Ali drži, da nam denar ne more kupiti sreče? Ta vprašanja Osho načenja z vidika, ki daje misliti in preseneča, še posebej pa je pomemben za naš čas gospodarske razburkanosti in nekakšnega splošnega vzdušja, da nismo nikoli dovolj dobri in dovolj uspešni.

Osho bralcem nalaga, naj proučijo ukoreninjene sisteme verovanja in predsodke, ki jim omejujejo zmožnost uživanja v življenju in vsem njegovem bogastvu, ter se jih osvobodijo. Londonski časnik Sunday Times je Osha opisal kot enega od »1000 ljudi, ki so ustvarili 20. stoletje«, indijski Sunday Mid-day  pa ga je – skupaj z Gandijem, Nehrujem in Budo – uvrstil med deset ljudi, ki so spremenili usodo Indije. Od njegove smrti leta 1990 se vpliv njegovih naukov še naprej širi in najdeva duhovne iskalce vseh starosti v tako rekoč vseh državah sveta.

“Z denarjem ni mogoče kupiti sreče – vendar pa denar naredi nesrečnost lagodnejšo. Zaradi tega ne nasprotujem denarju, temveč sem njegov zagovornik. Boljše je biti lagodno nesrečen kakor nelagodno nesrečen. Sam sem živel v revščini in v bogastvu, zato mi verjemite: bogastvo je veliko boljše od revščine. Za vas si želim, da bi bili bogati na vse mogoče načine – materialno, psihološko, duhovno.”

- Osho

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-6468-96-1
Leto izdaje 2018
Število strani 148
Dimenzije 15,5 x 23,5
Vezava Mehka
Izdal VBZ
Avtor Osho _
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:.Slava, bogastvo in ambicija
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

.Slava, bogastvo in ambicija

Cena 24,90 €