Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Slovenija, arhitektura in dediščina

Na zalogi
SKU
978-961-7038-08-8
Dodaj v primerjavo
Cena 38,50 €

Knjiga predstavlja Slovenijo, njeno arhitekturo na področju dediščine, kulturo naših prednikov.

Dodaj na seznam želja

Dediščina

Knjiga predstavlja Slovenijo, njeno arhitekturo na področju dediščine, kulturo naših prednikov. Ti niso bili šolani: znanje so dobili od dedov, z dediščino, ki so jo spretno razvijali in razvili do ravni, ki nam jo lahko zavidajo marsikateri narodi. Arhitektura ni najpomembnejši sestav kulture, je le njegov najvidnejši del. Poznamo kozolec, kaščo, stajo, hiško, ledenico, vodnjak, zidanico – niz objektov, ki nastopajo v kulturni krajini. Žal se tudi njihova doba izteka, ne le fizično, tudi v naših mislih.

Arhitekturna dediščina je zanimivejša kot si predstavljamo, predvsem bogatejša. Moramo pa jo najti, poznati, predvsem pa razumeti. Tega ne moremo početi na stare čase, z njenim razkrivanjem moramo začeti z otroki, v šoli in ob njej preko vsega življenja. Tudi ljudje v starostnih domovih so neizmeren vir znanja. Tega moramo strokovnjaki ponesti tudi izven meja geografsko male Slovenije, a izjemno bogate v kulturi.

Knjiga Slovenija, arhitektura, dediščina razkriva naše bogastvo, ga razlaga do mere, ko je moč razumeti njene detajle, delovanje in mesto v kulturni krajini. V času, ko toliko govorimo o trajnosti: arhitektura dedov je vzdržna, ekološka, ergonomska, ekonomična, uporabna in predvsem lepa – ne da bi naši dedje na lepoto sploh pomislili. Bogato opremljena knjiga s slikovnim materialom razkriva te kvalitete arhitekture, dediščine, Slovenije in vsega slovenskega naroda. Ne gre samo za kulturo, le z dediščino lahko stopimo na pot nove prepoznavnosti Slovenije, ki je – predvsem v Evropski uniji – vedno pomembnejša.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-7038-08-8
Leto izdaje 2019
Število strani 264
Dimenzije 21,5 x 24,0
Vezava Mehka
Izdal Založba i2
Avtor Borut Juvanec
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Slovenija, arhitektura in dediščina
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Slovenija, arhitektura in dediščina

Cena 38,50 €