V vrečki ni artiklov.
Slovenija: navodila za uporabo - Vodič do osebne in skupne suverenosti

V knjigi Slovenija: navodila za uporabo Nara Petrovič v svojem značilnem slogu razgalja tisto, kar globoko v drobovju že vemo, pa raje ne bi. Ob to postavlja vrsto znanj, ki jih ne poznamo, pa bi bilo dobro, če bi jih.

Knjiga bralca sooči s korenskim vzrokom, zakaj se družba tako težko spreminja: z zasidranostjo v samoreferenčnost. To je zaverovanost v svoj prav in dokazovanje tega prav s to isto zaverovanostjo. Sveto pismo je resnično, ker tako pravi Sveto pismo, moja stranka je najboljša, ker je to moja stranka – in vse variacije tovrstnega razmišljanja.

Samoreferenčnost ni problem sama po sebi, problem je, če nismo zmožni vsaj malo izstopiti iz nje in oblikovati skupno referenčno polje. Tu se začne sodelovanje in sooblikovanje nečesa večjega, kot smo mi sami, večjega od naših idej o tem, kakšen naj bi bil svet. Knjiga bralce poziva, da del energije vložijo v presečišče možnosti, kjer se križajo polja; na teh presečiščih se rojeva družba prihodnosti.

Nara Petrovič združuje skrajnosti. Na eni strani izstopa po preprostosti bivanja in osebni skromnosti, na drugi strani po širini razmišljanja in udeleženosti v globoke družbene premike. Drugi so njegovo delovanje opisali kot pronicljivo, provokativno, terapevtsko, prebujajoče, drzno, avantgardno ... V vsakem primeru je človek, ki odstira trdovratne krinke.

Če obstaja kakšna knjiga, ki potrebuje za svoje življenje resnično aktivnega bralca, je to prav knjiga Slovenija: navodila za uporabo.


978-961-274-480-9 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/s/l/slovenija_navodila_za_uporabo.jpg 978-961-274-480-9
15 EUR 2021-02-01 Zaloga: Na zalogi

Slovenija: navodila za uporabo - Vodič do osebne in skupne suverenosti

Slovenija: navodila za uporabo - Vodič do osebne in skupne suverenosti Nara Petrovič

V knjigi Slovenija: navodila za uporabo Nara Petrovič v svojem značilnem slogu razgalja tisto, kar globoko v drobovju že vemo, pa raje ne bi. Ob to postavlja vrsto znanj, ki jih ne poznamo, pa bi bilo dobro, če bi jih. Knjiga bralca sooči s korenskim vzrokom, zakaj se družba tako težko spreminja: z zasidranostjo v samoreferenčnost. To je zaverovanost v svoj prav in dokazovanje tega prav s to isto zaverovanostjo. Sveto pismo je resnično, ker tako pravi Sveto pismo, moja stranka je najboljša, ker je to moja stranka – in vse variacije tovrstnega razmi&sc...
Cena: 15,00 €

Podrobnosti artikla Slovenija: navodila za uporabo - Vodič do osebne in skupne suverenosti

ISBN 978-961-274-480-9
Leto izdaje 2017
Število strani 192
Dimenzije 12,5 x 19,8
Vezava Mehka vezava
Izdal Založba Sanje
Avtor Nara Petrovič

O avtorju Slovenija: navodila za uporabo - Vodič do osebne in skupne suverenosti

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).