Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Slovenology: living and traveling in the world's best country

na zalogi pri dobavitelju- dobava 5-7 dni.
SKU
9789612842901
Dodaj v primerjavo
Vroča cena 17,90 €
Prihranek 1,10 € (-5.79%)
Redna cena 19,00 €

Slovenologija prinaša 38 bistroumnih in humornih zapisov izpod peresa Američana Noaha Charneyja, ki že vrsto let živi v Kamniku in od blizu opazuje lepote in bizarnosti dežele, v katero je, kot pravi, zaljubljen.

Dodaj na seznam želja

S pronicljivostjo znanstvenika in poetičnostjo umetnika avtor izrisuje koordinate kulturnega, družbenega in političnega življenja v podalpski deželi z živim občutkom za drobne detajle vsakdanjika. Tako med drugim beremo o lokalnih kulinaričnih dobrotah in nenavadnih vaških običajih, o pasivnem junaku slovenskega filma in živih legendah športa in poezije, pa tudi o arhitekturnih ikonah in zenu gobarjenja. 

Knjiga združuje spominsko esejistiko z uporabnostjo vodiča, zato je bodo veseli tako obiskovalci, ki se bodo v naše kraje podali kot turisti, kot tudi domačini, ki bodo svoje navade in posebnosti uzrli skozi povsem drugačne oči. Slovenologija bo skupaj z vodičem po deželi na voljo v izvirni slovenščini, v nekoliko prilagojeni različici pa tudi v slovenskem prevodu.

O AVTORJU:

Dr. Noah Charney (1979) je ameriški pisatelj, predavatelj in umetnostni zgodovinar, ki je doktoriral na temo arhitekture Jožeta Plečnika. Je avtor svetovne uspešnice, romana Tat umetnin (2007). Rojen je bil v New Havenu v Connecticutu. Potem ko je bival v številnih evropskih mestih, se je z družino ustalil v Kamniku. O sebi pove, da je Američan, ki se od nekdaj počuti bolj doma v Evropi.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789612842901
Leto izdaje 2017
Število strani 274
Dimenzije 13,5 x 20,5
Vezava Trda
Izdal Beletrina
Avtor Noah Charney
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Slovenology: living and traveling in the world's best country
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Slovenology: living and traveling in the world's best country

Vroča cena 17,90 €
Prihranek 1,10 € (-5.79%)
Redna cena 19,00 €