V vrečki ni artiklov.
Slovenska dramatika II
Druga knjiga Slovenska dramatika zajema čas od konca 19. stoletja do začetka druge svetovne vojne. Svetovna vojna, ki je globoko posegla tudi v duševnost slovenskega človeka, je dala dramatiki nove vzgibe. Spremenjeni pogled na življenje in človeka odkriva prvi rod ekspresionistov, ki prikazujejo vojnega in povojnega človeka, njegov notranji razkroj in brezizhodnost njegovega življenja. Drugi rod ekspresionistov teži predvsem po očiščenju ter prikazuje vizijo novega človeka. V teh duhovnih in družbenih premikih sta nastajali tudi sodobna ljudska in mladinska igra. V metodi je druga knjiga podobna prvi: pisatelj hoče posamezne ustvarjalce prikazati kolikor mogoče nazorno, zlasti njihovo umetniško svojstvenost, zato daje v veliki meri neposredno besedo pisateljem samim.
8101 https://www.cangura.com/skin/frontend/default/cangura/images/catalog/product/placeholder/image.jpg
9.98 EUR 2021-09-24 Zaloga: Na zalogi

Slovenska dramatika II

Slovenska dramatika II France Koblar

Druga knjiga Slovenska dramatika zajema čas od konca 19. stoletja do začetka druge svetovne vojne. Svetovna vojna, ki je globoko posegla tudi v duševnost slovenskega človeka, je dala dramatiki nove vzgibe. Spremenjeni pogled na življenje in človeka odkriva prvi rod ekspresionistov, ki prikazujejo vojnega in povojnega človeka, njegov notranji razkroj in brezizhodnost njegovega življenja. Drugi rod ekspresionistov teži predvsem po očiščenju ter prikazuje vizijo novega človeka. V teh duhovnih in družbenih premikih sta nastajali tudi sodobna ljudska in mladinska igra. V metodi je dr...
Cena: 9,98 €

Podrobnosti artikla Slovenska dramatika II

ISBN Ne
Leto izdaje 1973
Število strani 250
Dimenzije 16,7 x 24,6
Vezava Ne
Izdal Slovenska Matica
Avtor France Koblar

O avtorju Slovenska dramatika II

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).
Slovenska dramatika II

Oglejte si tudi