Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Slovenska planinska pot III. del

Na zalogi
SKU
9789616870344
Dodaj v primerjavo
Cena 16,90 €

Vodnik ima najprej uvodni del, kjer so zapisane nekatere splošne informacije o poti, etapah, izhodiščih, opremi in varnosti na poti, podani so tudi seznami priporočljivih zemljevidov in druga literatura, v kateri je SPP opisana. Sledijo opisi posameznih etap. Etape so prilagojene potrebam in željam uporabnikov.   

Dodaj na seznam želja

Slovenska planinska pot

Slovenska planinska pot je najbolj priljubljena vezna pot v Sloveniji, pa tudi najstarejša v Evropi in na svetu. Nastala je na pobudo Ivana Šumljaka, idejnega in operativnega snovalca, ki jo je sprva imenoval magistrala, a je že ob odprtju leta 1953 dobila ime Slovenska planinska transverzala, ki se je nato leta 1991 preimenovala v Slovensko planinsko pot.

Kar nekaj vodnikov z opisi te poti je že izšlo, a v pričujoči obliki še ne. Opis poti je namreč razdeljen na odseke oziroma etape na način, ki je novost na našem tržišču. Pohodniki lahko sledijo etapi za etapo po celotni poti ali pa etape poljubno izbirajo, razdelijo ali spojijo glede na želje, čas in vremenske razmere. Celotna pot je smiselno razdeljena na tri dele, prav tako tudi vodnik, saj je tako bolj pregleden.

V tretjem delu nas Andraž Poljanec vodi čez Porezen in Idrijsko hribovje, na kraške planote Trnovskega gozda, Hrušice in Nanosa ter preko primorskega krasa vse do Jadranskega morja.
Avtor je priznani pisec gorniške literature, z bogatimi izkušnjami v gorah, ki ima za seboj že izjemno literarno in gorniško kilometrino.

Vodnik ima najprej uvodni del, kjer so zapisane nekatere splošne informacije o poti, etapah, izhodiščih, opremi in varnosti na poti, podani so tudi seznami priporočljivih zemljevidov in druga literatura, v kateri je SPP opisana. Sledijo opisi posameznih etap. Etape so prilagojene potrebam in željam uporabnikov. Kratkemu uvodnemu opisu sledita slika profila poti in zemljevid, ob strani so podatki o dolžini poti in višinah ter časi hoje. Ob robu so izpostavljeni tudi možni vzponi na vrhove, zanimivosti ob poti in sestopi v dolino oziroma do urbanega okolja.

Vodnik po Slovenski planinski poti je natančen in zanesljiv vir podatkov, potrebnih za gorniške podvige vseh, ki boste želeli v celoti spoznati to pot.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789616870344
Leto izdaje 2018
Število strani 79
Dimenzije 21,5 x 13,5
Vezava Mehka
Izdal Planinska zveza Slovenije
Avtor Andraž Poljanec
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Slovenska planinska pot III. del
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Slovenska planinska pot III. del

Cena 16,90 €