V vrečki ni artiklov.
Slovenska planinska pot - Komplet treh vodnikov

Slovenska planinska pot

Razveseljiv je kratek seznam naravnih in kulturnih znamenitosti ob poti, za lažjo pripravo pa je vsaki etapi dodan profil poti ter jasno označena pot na izseku planinskega zemljevida. Navedeni so še osnovni in kontaktni podatki o planinskih kočah na poti.

Komplet sestavljajo naslednje tri knjižice:

Planinski vodnik Slovenska planinska pot, I. del, nas iz samega roba Panonske nižine, mariborskega Spodnjega Radvanja, popelje čez Pohorje, visokogorske vrhove Kamniško-Savinjskih Alp in obmejni greben Karavank do Slovenskega planinskega muzeja v Mojstrani.

Planinski vodnik Slovenska planinska pot, II. del, nas iz sončnih karavanških livad popelje na senčne, strme in skalnate poti Julijskih Alp. Tu nas čakajo najzahtevnejši vzponi na našem planinskem popotovanju - Triglav, Razor, Prisojnik, Jalovec, vrhovi, ki si zaslužijo naše spoštovanje. Tudi z vidika pristopa - na njih namreč vodijo zelo zahtevne planinske poti.

Planinski vodnik Slovenska planinska pot, III. del, opisuje zadnji, a zagotovo najpestrejši del slovenskega planinskega popotovanja. Vodi nas skozi goste bukove gozdove Cerkljanskega in Idrijskega hribovja, toploljubne in svetle primorske goščave Nanoškega pogorja, Vremščice in Slavnika vse do Debelega Rtiča, kjer odtisnemo že zadnji žig, ki ga proslavimo s skokom v Jadransko morje.

3830057330488 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/s/l/slovenska-planinska-pot.jpg 3830057330488
35.9 EUR 2021-05-11 Zaloga: Na zalogi

Slovenska planinska pot - Komplet treh vodnikov

Slovenska planinska pot - Komplet treh vodnikov Več avtorjev

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 179 zlatnikov = 1,79 €.
Planinski vodniki Slovenska planinska pot (I., II., III. del) so sestavljeni po enodnevnih etapah. Vsaki etapi so pripisane osnovne informacije o njeni dolžini, višinski razliki (ločeno za vzpon in spust), izhodišču, cilju in najvišji vmesni točki. Časovnice so sestavljene iz več smiselnih delov, glede na vmesne točke posamezne etape. Dopisani so možni vzponi na vrhove ob poti, ki ne sodijo v Slovensko planinsko pot ter možni sestopi v dolino. 
Cena: 35,90 €

Podrobnosti artikla Slovenska planinska pot - Komplet treh vodnikov

ISBN 3830057330488
Leto izdaje 2019
Število strani 268
Dimenzije 17,0 x 24,5
Vezava Mehka vezava
Izdal Planinska zveza Slovenije
Avtor Več avtorjev

O avtorju Slovenska planinska pot - Komplet treh vodnikov

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).
Slovenska planinska pot - Komplet treh vodnikov

Oglejte si tudi