Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Slovenske legende in znam

Na zalogi
SKU
9789616654685
Dodaj v primerjavo
Cena 29,95 €
Dodaj na seznam želja

Slovenci imamo izjemne bajke in legende, ki pa večini niso poznane in o njih v šoli ne zvemo skoraj nič. Imenitna knjiga nam v prvem delu predstavi znane in neznane slovenske legende, v drugem pa znamenja, kot so vaška situla, vojvodski prestol, slovenski klobuk, knežji kamen …

V knjigi je objavljena tudi prva slovenska himna Naprej zastava Slave, predstavljeno je geomantično središče Slovenije in še kaj.

Knjiga vsebuje veliko odličnih črno-belih in barvnih ilustracij ilustratorke Beate Čop.

Knjiga Slovenske legende in znamenja je krona dela, ki so se ga lotili v Zvezi Domoljubnih Društev Hervardi že leta 2010. Sistematično so zbirali in analizirali obstoječe vire o slovenski mitologiji. V društvu so se osredotočili na bajke in legende, ki imajo vseslovenski značaj in pomen, ki govorijo o Slovencih kot o narodu ali etnični skupini v nekem zgodovinskem obdobju. Pri uvrščanju v knjigo Slovenske legende in znamenja so upoštevali pomembne etične in moralne nauke, ki iz pripovedk izhajajo in imajo zagotovo močan vpliv na oblikovanje vseslovenskega narodnega značaja ter zavesti. V uvodnem delu pa izvemo tudi, kaj Zveza Domoljubnih društev Hervardi počenja in kako si prizadeva, da bi za našo pravo, pogosto pozabljeno ali »nepriznano« zgodovino izvedelo čim več Slovencev.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789616654685
Leto izdaje 2011
Število strani 224
Dimenzije 17,0 x 24,0
Vezava Mehka
Izdal Amalietti & Amalietti
Avtor Andrej Šiško
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Slovenske legende in znamenja
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Slovenske legende in znam

Cena 29,95 €