Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Somatika - Ponovna vzpostavitev zavestnega nadzora nad gibanjem, prožnostjo in zdravjem

Na zalogi
SKU
9789616950725
Dodaj v primerjavo
Cena 24,00 €

V knjigi Somatika Hanna jasno predstavi, kako zmotna prepričanja imamo o staranju in kako lahko odpravimo telesne tegobe, ki so dejansko posledica nepravilne telesne drže in gibanja (na primer bolečine v križu, kolkih, ramenih in kolenih, togost, utrujenost…). Hanna je dokazal, da težave, ki smo jih vedno imeli za znake staranja, lahko preprečimo, če se naučimo zavestno nadzorovati mišice in živce.

Dodaj na seznam želja

Zdravo življenje

Somatika - ponovna vzpostavitev zavestnega nadzora nad gibanjem, prožnostjo in zdravjem.

Med našim čaščenjem mladosti in mrzličnim prizadevanjem, da bi potvorili svojo starost, si zatiskamo oči pred vse večjim številom odkritij, zaradi katerih sta lahko življenje in staranje nenehen proces rasti, uspehov, zadovoljstva in užitkov.

Somatika je praktična in preprosta za uporabo.

Je nujen priročnik, s katerim boste odpravili telesne posledice staranja - oziroma jih preprečili, še preden bi se pojavile.

Z njeno pomočjo boste zaživeli zdravo življenje, brez nepotrebnih obiskov pri zdravniku.

Ko začenjamo čutiti, da postajamo togi, utrujeni ali da nas vse boli, pogosto rečemo, da ''se staramo''.

Toda ali je to res pravi vzrok?

V tej pionirski knjigi Thomas Hanna pojasnjuje, da velik del telesnega propadanja, povezanega s staranjem ni neizbežen - mogoče se mu je izogniti, vse kar je potrebno, pa je to, da živimo zdravo življenje s pomočjo somatike.

Hanna je s praktičnim programom za duha in telo nadgradil delo Mosheja Feldenkraisa in za vselej dokazal, da težave, ki smo jih vedno imeli za znake staranja - togost, boleč hrbet, kronična bolečina, utrujenost in občasno celo visok krvni pritisk -, lahko preprečimo, če zavestno nadzorujemo živce in mišice.

Dokazuje, kako lahko telo ponavljajoče se gibe spremeni v nehoten in poguben vzorec, imenovan senzorično-motorična amnezija, in predstavi preprost, toda učinkovit način, kako premagati te razvade s senzorično-motoričnim zavedanjem.

S samo petminutno vsakodnevno telovadbo boste lahko časovno neomejeno uživali v gibčnem, zdravem telesu ter se rešili spon starosti in poškodb.

Staranje

Staranje je naraven proces, ki kljub dejstvu, da se stara vse na svetu, naj bo to stvar ali živo bitje, pri ljudeh še vedno vzbuja negativna čustva, kot so strah, tesnoba in zaskrbljenost.

Vsa ta čustva pri človeku nastajajo zlasti zaradi posameznikove zavesti, da je starost zadnja pot, ki jo bo prehodil v svojem življenju, nato pa se bo moral posloviti.

Zaskrbljenost pri ljudeh danes povzroča še naraščajoče število starih ljudi, le-to pa vpliva na življenje celotne družbe.

Somatika dokazuje, da je staranje obvladljivo in do neke mere celo ozdravljivo.

Thomas Hanna

Thomas Hanna (1928-1990) je bil filozof, ki je skozi leta raziskovanja razvil klinično somatsko izobraževanje, znano tudi kot Somatsko izobraževanje Hanna. Svoje življenje je posvetil iskanju načinov, ki bi osvobodili človeka - tako fizično kot intelektualno.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789616950725
Leto izdaje 2016
Število strani 236
Dimenzije 14,0 x 22,0
Vezava Mehka
Izdal Založba Primus
Avtor Thomas Hanna
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Somatika - Ponovna vzpostavitev zavestnega nadzora nad gibanjem, prožnostjo in zdravjem
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Somatika - Ponovna vzpostavitev zavestnega nadzora nad gibanjem, prožnostjo in zdravjem

Cena 24,00 €