Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Sonce zdravi

Na zalogi
SKU
978-961-6861-96-0
Dodaj v primerjavo
Cena 24,90 €

Namen te knjige je pokazati, kako se je sončna svetloba uporabljala za preprečevanje in zdravljenje bolezni v preteklosti ter kako nas lahko zdravi in nam pomaga zdaj in v prihodnosti. 

Dodaj na seznam želja

Sonce

Knjiga raziskuje predvsem koristi izpostavljanja telesa soncu, ne nevarnosti, ki jih lahko to povzroči. Vso zgodovino se je sončno svetlobo uporabljalo za preprečevanje in zdravljenje širokega razpona bolezni, in nekaj zdravnikov njegove terapevtske oziroma zdravilne lastnosti še vedno s pridom izkorišča.

Toda v zdajšnjem času v določenih krogih zdravstvene stroke in javnosti na splošno prevladuje mnenje, da škodljivi učinki sončne svetlobe na kožo pretehtajo morebitne koristi. Sončna svetloba resda lahko povzroči kožnega raka, vendar je tudi veliko dokazov, da lahko prepreči številne zelo razširjene in pogosto usodne bolezni: raka dojk, raka debelega črevesa, raka prostate, raka jajčnikov, srčno bolezen, multiplo sklerozo in osteoporozo. Število ljudi, ki umrejo zaradi teh bolezni, je daleč večje od števila smrti zaradi kožnega raka, zato je treba po avtorjevem mnenju zdajšnjo pristranskost do naših potreb po sončni svetlobi odpraviti.

S prevzemom nekaterih tehnik iz te knjige lahko v večji meri izkoristimo koristi sončenja in karseda zmanjšamo tveganja.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-6861-96-0
Leto izdaje 2020
Število strani 340
Dimenzije 12,5 × 19,5
Vezava Mehka
Izdal Ara
Avtor Richard Hobday
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Sonce zdravi
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Sonce zdravi

Cena 24,90 €