Vsi se moramo kdaj v življenju soočiti s težavami in težkimi situacijami, ko se nam lahko življenje, kakršnega smo prej poznali, popolnoma postavi na glavo, mi pa smo soočeni z neznanim.

Soočanje s težavami in težkimi situacijami je nadvse pomembno področje, saj smo takrat prisiljeni stopiti iz svoje cone udobja ter se s težavami in težkimi situacijami soočiti z drugačnimi očmi, nenazadnje pa nas to tudi najbolj kali in uči dragocenih izkušenj za življenje na splošno.

Ko se soočamo s težavami in težkimi situacijami, spoznavamo, kdo je v resnici z nami v dobrem in slabem, na koga se lahko zanesemo, ko od nas nima koristi, predvsem pa se zavemo, kako zelo smo močni in sposobni sami. Predvsem pa se je treba zavedati, da se nihče noče soočati s težavami in težkimi situacijami (želimo jih spremeniti v rešitve), rešitve niso nujno dolgoročne in lahko iz njih nastanejo nove težave in težke situacije, a velja nekaj: ko se soočamo s težavami in težkimi situacijami, dejansko imamo že vse, kar potrebujemo.

Po mnenju nekaterih nam vesolje, Bog, kakorkoli že to imenujemo, nikoli ne naloži težjega bremena, kot smo ga v danem trenutku sposobni nositi na svojih ramenih. Osvobaja skrivnost, da je težave in težke situacije morda res mogoče rešiti le delno, vendar je njihova razrešitev tukaj in zdaj že sama po sebi popolna. Samo videti moramo, kdo smo mi, ne glede na to, kako se s težavami in težkimi situaciji soočamo v danem trenutku.

Težave in težke situacije se pojavljajo na različnih področjih življenja, zato se terjajo tudi različni prijemi za soočanje  njimi, na kar nam odgovore podajajo različne knjige iz najrazličnejših področij. Dejstvo pa je, da vsi kdaj pademo v življenju, šteje pa, kako se znamo pobrati in kakšno lekcijo potegnemo iz svojega 'padca', ki je, vsaj po mnenju nekaterih, izziv in priložnost za nov začetek.

V knjižni rubriki soočanje s težavami in težkimi situacijami priporočamo sledeče knjige: Ovira je pot, Ko se podre svet, Davidov seznam, Heroj karizmatične prihodnosti, Ozdravite svoj um.

Soočanje s težavami in težkimi situacijami

X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.
Prikaži kot Mreža Seznam

Elementi 1-12 od 84

na stran
Nastavi padajočo smer
Prikaži kot Mreža Seznam

Elementi 1-12 od 84

na stran
Nastavi padajočo smer
Back to Top