Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

SOS kristjanov

Na zalogi
SKU
9789610406723
Dodaj v primerjavo
Cena 29,90 €

Od časa rimskih katakomb še nikoli ni bilo toliko tako obsežnih, organiziranih in nekaznovanih poskusov, da bi izbrisali celotne krščanske skupnosti v določenih predelih sveta, kot danes. Pretresljivi podatki, ki jih Pilar Rahola sistematično in brez okolišenja navaja v tej knjigi, so v resnici tragični in bi morali sprožiti glasen odziv za zavarovanje temeljnih človekovih pravic.

Dodaj na seznam želja

Kristjani

Kopti, Asirci, Sirijci, pravoslavni kristjani različnih liturgij, protestanti in katoličani danes neznansko trpijo zaradi Kristusovega križa. Kaldejci, ki so jih pripadniki Islamske države umorili, ker se niso hoteli spreobrniti v islam, so postali mučenci, Kopti v Egiptu umirajo v bombnih napadih na cerkve, kristjane v Severni Koreji za vse življenje zapirajo v prisilna delovna taborišča – le zaradi njihove vere. To so mučenci 21. stoletja. In kljub obupanim klicem na pomoč preštevilnih preganjanih skupnosti, njihovo trpljenje skriva molk kakor tančica, tako v državah njihovega mučeništva kot tudi na Zahodu, kjer kristjani niso del koncepta »politične korektnosti«.

Pilar Rahola (Barcelona, 1958) je priznana katalonska politična analitičarka, publicistka in pisateljica, ima pa tudi pomembne politične izkušnje. Med njenimi izjemno odmevnimi deli o problematiki sodobne družbe omenimo Prou! (Dovolj!), poglobljen razmislek o pasivnosti Zahoda v odnosu do džihadizma. Za roman Rosa de cendra (Pepelna vrtnica) je leta 2017 prejela nagrado Ramona Llulla za najboljši katalonski roman leta. Prejela je tudi špansko nagrado za najboljšo časopisno kolumnistko, pa nagrado združenja katalonskih založnikov in več mednarodnih priznanj za njen prispevek v boju za zaščito človekovih pravic. Leta 2012 so na obrobju izraelske puščave Negev v njeno čast zaradi boja proti antisemitizmu zasadili gozd z 2500 drevesi.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789610406723
Leto izdaje 2020
Število strani 288
Dimenzije 16,2 x 23,7
Vezava Trda
Izdal Družina
Avtor Pilar Rahola
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:SOS kristjanov
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

SOS kristjanov

Cena 29,90 €