V vrečki ni artiklov.

Čakre

Vzhodnjaki pravijo, da so čakre energijska središča v človeškem telesu. Izraz čakra izhaja iz sanskrta, ki ga je povzel po starodavnem skupnem indoevropskem jeziku, pomeni pa krog oziroma krog življenja. Mnenja o tem, koliko naj bi čaker bilo, so deljena – budizem govori o petih, hinduizem pa o sedmih (sedem čaker je po hindujskem izročilu sedem energijskih centrov, ki našemu telesu pomagajo pri povezovanju s kozmično energijo).

Določene tehnike naj nam bi tudi pomagale izboljšati delovanje čaker in tako tudi pretočnost energije v telesu ter izboljšati počutje. Še zlasti je za izboljšanje delovanja čaker priljubljena meditacija, vendar so na voljo tudi druge metode, ki se jih lahko lotevamo sami ali v skupini pod vodstvom nekoga drugega. V nekaterih tradicijah se povezujejo tudi s kundalini. Na Zahodu se je o njih začelo govoriti bolj v 20. stoletju.

Če izhajamo iz najbolj sprejete razdelitve čaker hindujske, poznamo:
korenska čakra, spolna čakra, sončni pletež - čakra, srčna čakra, grlena čakra, tretje oko - čakra in temenska oz. kronska čakra. Vsaka od njih se povezuje tudi s svojo barvo, čustvom in elementom. Vsaka čakra ima svojo funkcijo, toda pogosto se zgodi, da se ravnovesje v posamezni čakri poruši, kar se odraža tudi na našem fizičnem, čustvenem in mentalnem počutju.

Pripočamo svetovno uspešnico Ozdravimo čakre.

Naraščajoče Padajoče
na stran

Naraščajoče Padajoče
na stran