V vrečki ni artiklov.

Ezoterika

Ezoterika, predvsem zahodna ezoterika, kakršno poznamo pri nas, izvorno izhaja iz 17. stoletja, ko smo v Evropi med seboj začeli združevati zamisli različnih filozofskih šol, ki so dajale poudarek proučevanju notranje dimenzije človeka. Ezoterika vključuje tudi gibanja, ki jih institucionalizirane religije niso sprejele, morda ste kot ljubitelji ezoterike že slišali za neoplatonizem, gnostiko in teozofijo (Helena Blavatska) ali pa za prostozidarje in rozenkrojcerje.

Nekoč je bila ezoterika bolj odrinjena na rob družbe, s pojavimo New Age-a v drugi polovici 20. stoletja pa je ponovno stopila v ospredje, saj nagovarja vse tiste, ki želijo raziskovati svojo notranjost skozi lastne notranje oči, iz nje pa lahko črpamo obilo znanja tudi za sodobni čas. Ravno zato, ker je danes duhovnost postala bolj subjektivna, stvar posameznika, nas tudi ezoterika nagovarja z različnimi pogledi na našo dušo, smisel, nastanek, življenjsko poslanstvo, o čemer se danes človek na veliko preizprašuje.


V rubriki knjig ezoterika priporočamo: Neskončna modrost Akaških zapisov, Prebuditev jasnovidne energije, Znamenja od zgoraj, Knjiga o tabuju spoznanja, kdo ste, Amuleti in talismani za začetnike

Naraščajoče Padajoče
na stran

Naraščajoče Padajoče
na stran