V vrečki ni artiklov.

Življenje duš in reinkarnacija

Kaj je duša in kaj je reinkarnacija?? Verjetno so to neskončna vprašanja…

Duša v številnih tradicijah velja za esenco živega bitja. Veliko tradicij dušo enači s psiho (gr. psikhe, psikhein – dihati), ki se nanaša na naš mental, zavedanje in spomin. Nekateri menijo, da je duša smrtna in umre skupaj s telesom, drugi pa, da je nesmrtna in ob smrti zapusti telo ter živi naprej. Krešejo se kopja tudi o tem, ali imajo dušo tudi živali oziroma ali imajo živali kolektivno dušo. Ne znamo si tudi razložiti, kako je duša nastala oziroma ali nastane ob rojstvu ali obstaja že od prej. Hindujska tradicija dušo povezuje z atmanom, tistim pravim jazom oziroma sebstvom. Ali dejansko duša obstaja pred začetkom življenja in vdihuje življenje v telo?

Človek se že od nekdaj sprašuje, ali tukaj živimo le enkrat ali pa se morda utelesimo večkrat, kot to zagotavljajo vzhodne religije? Je reinkarnacija oziroma ponovno utelešenje resnično? Ali napredujemo v evoluciji ali se vrnemo kakšno stopnjo nazaj kot živali ali rastline? Tudi takšne teorije reinkarnacije obstajajo. Z reinkarnacijo se v zadnjem času ukvarja tudi znanost, ki proučuje izven telesna stanja. Z njo se je ukvarjal tudi že pokojni znanstvenik Ian Stevenson, ki je zbiral primere, s katerimi je želel potrditi teorijo o reinkarnaciji. V zadnjem času postaja reinkarnacija priljubljena tudi na Zahodu in ni več samo domena vzhodnjaških tradicij. Kaj pa če je vse res?

V knjižni rubriki življenje duš in reinkarnacija priporočamo knjige: Sedež duše, Odkrivanje preteklih življenj, V nebesa in nazaj, Dar duše, Karma in reinkarnacija, Srečanja z dušami.

Naraščajoče Padajoče
na stran
Stran:
  1. 1
  2. 2

Naraščajoče Padajoče
na stran
Stran:
  1. 1
  2. 2