Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Spominjanje sebe: Pot do ljubezni, ki ne obsoja

Na zalogi
SKU
978-961-94248-3-4
Dodaj v primerjavo
Cena 25,90 €

Danes na stotine in stotine knjig, ki so na voljo na tržišču, poziva bralce, naj razvijajo čuječnost, in jih opozarja, da se morajo »prebuditi« – kar je tudi cilj večine verskih in filozofskih tradicij.

Vendar ta knjiga svetlobna leta štrli iz povprečja. Avtor do potankosti razišče objektivne mehanizme za prejemanje povratnih informacij, ki so na voljo vsakemu, da more resnično, brez kančka dvoma in z vso gotovostjo odgovoriti na naslednji dve vprašanji: »Sem zdaj prebujen/-a? Kako to vem?«

Dodaj na seznam želja

Prebujanje

Danes na stotine in stotine knjig, ki so na voljo na tržišču, poziva bralce, naj razvijajo čuječnost, in jih opozarja, da se morajo »prebuditi« – kar je tudi cilj večine verskih in filozofskih tradicij.

Vendar nova knjiga na to temo, ki jo je spisal Red Hawk, svetlobna leta štrli iz povprečja. V njej si lahko preberete podrobne praktične nasvete, kako gotovo in brez kančka dvoma vemo, da smo prisotni in prebujeni - ne da bi morali seči po domišljiji, teoriji, misli ali laži. Avtor do potankosti razišče objektivne mehanizme za prejemanje povratnih informacij, ki so na voljo sleherniku, da more resnično, brez kančka dvoma in z vso gotovostjo odgovoriti na naslednji dve vprašanji: »Sem zdaj prebujen/-a? Kako to vem?«

Bralci, ki so se pripravljeni iskreno pogledati v ogledalo, bodo ugotovili, kako zelo dragoceno je imeti pri odgovarjanju na obe vprašanji pri roki takšno pomoč, ki ti spreminja življenje.

Spominjanje sebe

Knjiga Spominjanje sebe je nastala izpod peresa in zornega kota človeka, ki vse to že več kot trideset let živi - ki proučuje pomembna dela svojih predhodnikov, ki sta ga poučevala dva duhovna mojstra (Osho Rajneesh in Lee Lozowick) in se v svojem vsakdanu neumorno uri. Knjiga je prvo delo, ki se resnično poglobi v prakso prisotnosti (kar v tradiciji mistika Gurdjieffa imenujejo »spominjanje sebe«). Avtor si je zastavil za cilj, da nam predstavi splošne smernice za to prakso, se razpiše o njenih posledicah in poda natančna navodila.

Spominjanje sebe: pot do ljubezni, ki ne obsoja, je dodatek k prejšnji knjigi istega avtorja, Opazovanje sebe: Prebujanje zavesti, brez katerega si književnosti skorajda ne moremo več predstavljati. Skupaj veljata za najbolj podrobno raziskovanje te prakse v angleškem jeziku. Avtor jasno poudari, da je spominjanje sebe le ena polovica temeljne duhovne prakse, ki se imenuje "opazovanje sebe/spominjanje sebe". Drugi učitelji so v preteklosti udarili mimo, ker so upoštevali samo eno ali drugo, namesto da bi upoštevali oba vidika kot eno celoto. Doslej še nihče ni zagrizel v oreh knjige, ki bi proučevala spominjanje sebe s toliko različnih vidikov kot Red Hawk.

V poglavjih je govora o različnih stvareh, ki pa vendar skupaj tvorijo celoto, tja od Pomahanja samovšečnosti v slovo in Kaje Sadhane ali modrosti telesa do Ločitvene stiske. Dejansko nam avtor nalije čistega vina o grozljivi situaciji, v kateri smo se znašli, vendar ni ne duha ne sluha o dramatiziranju.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-94248-3-4
Leto izdaje 2017
Število strani 300
Dimenzije 13,5 x 21,0
Vezava Mehka
Izdal Zavod Gaia planet
Avtor Rdeči Sokol
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Spominjanje sebe: Pot do ljubezni, ki ne obsoja
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Spominjanje sebe: Pot do ljubezni, ki ne obsoja

Cena 25,90 €