V vrečki ni artiklov.
Spontana evolucija: Naša pozitivna prihodnost in kako do nje priti (Zbirka Neskončnost)

Spontana evolucija

To je ljubezenska zgodba. Ljubezenska zgodba namenjena Vesolju: vam, meni in vsakemu živemu bitju. Naslednji nagon po preživetju je znanosti znan kot biološki imperativ, prirojen vsem živim organizmom.

Nasprotno temu, kaj nam govori konvencionalna znanost in religija, evolucija ni kar tako predvidena, ampak je to inteligentni ples organizmov in okolja. Ko priložnosti dozorijo – ali skozi krizo ali skozi priložnost – se zgodi nekaj nepredvidenega, kar biosfero vodi k novemu ravnotežju in višjemu nivoju usklajenosti.

Naši duhovni učitelji nas že milijone let usmerjajo k ljubezni. Znanost sedaj potrjuje to starodavno modrost. Mi vsi smo celice v telesu enega ogromnega nadorganizma v razvoju, katerega imenujemo človeštvo. Ker imamo ljudje svobodno voljo, lahko izberemo, da se povzpnemo do tega novega nivoja videnja, ali pa se kot dinozaver po poti spotaknemo. Spontana evolucija prinaša idejo, da ta planet čaka čudežna ozdravitev takoj, ko sprejmemo svojo novo odgovornost, da Zemeljski vrt skupaj negujemo, ne da se prepiramo zaradi ozemlja. 

Ko kritična masa ljudi resnično sprejme to potrdilo s srcem in pametjo, ko zares začnejo živeti usklajeno s to resnico, bo naš svet izplaval iz teme v procesu, katero lahko poimenujemo spontana evolucija.

ČLOVEŠTVO JE NA PRAGU SPONTANE EVOLUCIJE:

Gospodarski zlom... ekološka kriza ... neskončne vojne. Svet je v kritičnem stanju. Vsi smo že slišali zgodbe o ljudeh, ki so čudežno ozdraveli, toda ali se to lahko zgodi tudi z našim svetom.

Avantgardni biolog Bruce H. Lipton trdi, da to ni samo mogoče ampak, da se že dogaja. Povsod okoli nas so kazalci, da samo še malo manjka, pa bomo naredili neverjeten korak v razvoju človeške vrste. V knjigi Spontana evolucija je ta svetovno priznani strokovnjak nove znanosti epigenetike skupaj s političnim filozofom Steveom Bhaermanom ponudil novo in optimistično zgodbo o evolucijski usodi človeštva. 

Spontana evolucija nam odkriva, kako bo sprememba našega razumevanja biologije in človeške zgodovine pomagala prebroditi te viharne čase, ki prihajajo in poziva bralce da raziščejo:

  • temeljna dejstva biologije, vključujoč naključnost evolucije, zakon močnejšega in vlogo DNK, 
  • načrt naše ohranitve, životvorne prihodnosti, katera je dejansko v nas - šifrirana znotraj vsake od milijard celic, ki sestavljajo človeško telo,
  • kako naša prepričanja o naravi in človekovem delovanju oblikujejo našo politiko, kulturo in posameznikovo življenje,
  • kako lahko vsakdo od nas postane celota planetarnih “matičnih celic”, ki podpirajo zdravje in napredek našega sveta in vsakega posameznika.

Z opustitvijo starih prepričanj, ki vzdržujejo status quo, ureditvijo naših življenj in sveta na gredicah te navdihujoče nove zgodbe resnično lahko spravimo v tek spontano evolucijo naše vrste. Prežeta z inteligenco in duhovitostjo, je knjiga Spontana evolucija ostroumen, dohovit in zelo optimističen pogled na prihajajočo usodo naše vrste, pri čemer nas spodbuja, da odigramo aktivnejšo vlogo pri pospeševanju evolucije človeštva.

KOMENTARJI na knjigo Spontana evolucija: 

»Spontana evolucija je prikaz življenja, kakršnega smo vsi željno pričakovali! S pravo mero humorja, duhovnosti in stamenske znanosti Bruce Lipton in Steve Bhaerman mečeta holistično, novo luč na civilizacijo, ki se rojeva. Vodita nas onkraj načetih gospodarstev in verskih skrajnosti, da bi nam pokazala, da je takšen kaos naraven korak v nekem aktualnem procesu in ne tragičen konec nekega uničenega planeta. Čim pogledamo širše, lahko prepoznamo priložnosti za boljše življenje in boljši svet. Predhodna vloga Spontane evolucije je sestavljena iz tega, kar nas vodi do tja, kjer bi se naša znanja o življenju, zgodovini in civilizaciji pravzaprav morala začeti. Nor sem na to knjigo!«

Gregg Braden, avtor uspešnic po izboru New York Timesa -Božanske matrice (Divine Matrix) inFraktalnega časa (Fractal Time)

»Implikacije te pečatne knjige imajo potencial, da spremenijo svet.«

Deepak Chopra, avtor knjige Tretji Jezus (The Third Jesus) 

»Ta modra in premišljena knjiga je močan protistrup za vsakega, ki je pesimističen in depresiven zaradi naše prihodnosti in izzivov, ki stojijo pred človeštvom.«

Larry Dossey, dr. med., avtor knjige Moč slutnje (The Power of Premonitions)

»Spontana evolucija je knjiga, ki lahko spremeni svet in ki nudi ohrabrujoč pogled na usodo človeštva. Nastala je na temelju najnovejših odkritij v znanosti, usmerja nas v smeri funkcionalne politike, trajnostne ekonomije in posamezne odgovornosti v kontekstu medsebojno odvisne skupnosti.«

Thom Hartmann, avtor knjige Poslednje ure starodavnega sonca (The Last Hours of Ancient Sunlight)

»Spontana evolucija je izredna knjiga, življenjsko pomembno sporočilo in še več od tega; knjiga uteleša vzročno evolucijo.  Z razumevanjem in sprejemanjem modrih vpogledov o tem, kako narava funkcionira, človek lahko ustvari želeno prihodnost. Prihodnost, ki nastaja iz te povsem nove zgodbe, je izredno privlačna, zato verjamem, da nas bo spodbudila, da izpolnimo hrepenenje svojega srca in ustvarimo več ljubezni, več vitalnosti in več kreativnosti ZDAJ.«

Barbara Marx Hubbard, ustanoviteljica Fundacije za zavestno evolucijo

»Spontana evolucija je sijajna spojina znanosti, evolucijske teorije in duhovne zavesti, ki nudi edinstven prikaz naše globalne situacije in smernice za izboljšanje tega sveta. Začrtava stezo za globalno 'spametovanje,' ki nas lahko reši pred planetarno katastrofo, prepoznavajoč potrebo, da mi, posamezniki, kot tudi svetovni gospodarski/ politični sistemi, v katerih delujemo, moramo iti skozi zelo hiter razvoj, da bi sploh obstali.«

Rabin Michael Lerner, urednik časopisa Tikkun, predsednik medverske Mreže duhovnega napredka in avtor knjige Leva božja roka (The Left Hand of God)


978-961-90342-3-1 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/s/p/spontana-evolucija.jpg 978-961-90342-3-1
35.9 EUR 2021-08-08 Zaloga: Na zalogi

Spontana evolucija: Naša pozitivna prihodnost in kako do nje priti (Zbirka Neskončnost)

Spontana evolucija: Naša pozitivna prihodnost in kako do nje priti (Zbirka Neskončnost) Dr. Bruce H. Lipton

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 179 zlatnikov = 1,79 €.
Spontana evolucija je prikaz življenja, kakršnega smo vsi željno pričakovali! S pravo mero humorja, duhovnosti in stamenske znanosti Bruce Lipton in Steve Bhaerman mečeta holistično, novo luč na civilizacijo, ki se rojeva.
Cena: 35,90 €
TOP 100

Podrobnosti artikla Spontana evolucija: Naša pozitivna prihodnost in kako do nje priti (Zbirka Neskončnost)

ISBN 978-961-90342-3-1
Leto izdaje 212
Število strani 360
Dimenzije Ne
Vezava Mehka vezava
Izdal Zavod Vid
Avtor Dr. Bruce H. Lipton

O avtorju Spontana evolucija: Naša pozitivna prihodnost in kako do nje priti (Zbirka Neskončnost)

Dr. Bruce H. Lipton

Dr. Bruce H. Lipton

Dr. Bruce Lipton je strokovnjak na področju celularne biologije in med vodilnimi znanstveniki, ki preučujejo, kako lahko čustva usmerjajo genetski izraz, kar je razložil v svojih dveh delih "Biologija prepričanja" in "Spontana evolucija".

Kot izkušen celični biolog je predaval na Medicinski fakulteti Univerze Wisconsin. Kasneje pa se je ukvarjal s pionirskim raziskovanjem na Univerzi Stanford. Je avtor knjige Biologija prepričanj in dobitnik Mirovne nagrade Goi za leto 2009. Gostoval je na stotinah radijskih in televizijskih oddajah. Bil pa je tudi med glavnimi predavatelji na domačih in mednarodnih konferencah.

 

 

Več o Dr. Bruce H. Lipton

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(2)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).

Ocene in komentarji

VANDA

Objavljeno 12.09.2014

Vredno branja, sicer sem jo že prebrala v

Vredno branja, sicer sem jo že prebrala v hrvaščini, pozdravljam pa prevode v slovenski jezik, upam da bo tudi kakšen od Sitchina.

SAŠA

Objavljeno 17.09.2013

Knjiga je kar zajetna in včasih se zazdi da je

Knjiga je kar zajetna in včasih se zazdi da je malo "raztegnjena" in celo znanstvena. Ampak nam da misliti, da ni vse res kar učijo v šolah, zelo dobro pa poveže tudi znanost in duhovnost, tudi prek zanimivih besednih iger (ki jih je lažje razumeti ob poznavanju angleškega jezika, so pa tudi opombe prevajalca).
Spontana evolucija se zelo dobro povezuje z Bradenovo knjigo Globoka resnica, saj govorita o isti temi. Ampak prebrati eno še ne pomeni, da si prebral tudi drugo.

Spontana evolucija: Naša pozitivna prihodnost in kako do nje priti (Zbirka Neskončnost)

Oglejte si tudi