V vrečki ni artiklov.
Spreminjamo sebe, spreminjamo svet

Spreminjamo sebe, spreminjamo svet

Temelj za knjigo Spreminjamo sebe, spreminjamo svet, ki je nastala po avtorjevih predavanjih v Cankarjevem domu, so izkušnje, ki jih je nabiral v svoji dolgoletni terapevtski praksi, pri trenerskem delu in vodenju šol za bioterapevte.

Knjiga Spreminjamo sebe, spreminjamo svet, ponuja možnost postopnega ozaveščanja vzrokov za težave na posameznih ravneh in področjih našega življenja. Vsako poglavje je tudi celota, ki deluje po hologramskem načelu, vsak del vsebuje informacije celote. Reševali bomo tako specifične kot celostne težave. Na koncu vsakega dela nas avtor vodi skozi tako imenovani proces aktivnega razreševanja vzrokov (proces transformacije).

CD, ki je priložen knjigi Spreminjamo sebe, spreminjamo svet, vam bo lahko v pomoč, da boste začutili moč skupinskih energij in mojih neposrednih napotkov.


Karmična diagnostika

Najpomembnejše sporočilo bralcu je, da je najboljša preventiva pred boleznijo najprej brezpogojno sprejemanje sveta takšnega, kot je, s stalno povezanostjo z duhovnim svetom – ali prek osi sveta ali kako drugače – in z zavedanjem, da bivamo v svetu dvojnosti. S preventivnim delovanjem lahko človek zase naredi največ.

Svoje delo je gradil okoli karmične diagnostike, ki je tako rdeča nit te knjige. Obiskovalcem predavanj in bralcu skuša približati idejo karmične diagnostike, po kateri je vse, kar se posamezniku dogaja, odsev njegove notranjosti in s tem naravne potrebe po duhovnem zorenju.

Duhovnost

* V prvem poglavju so razloženi osnovni pojmi energijskega delovanja.

* V drugem poglavju se bomo soočili s svojim prihodom na svet. Podoživeli bomo svoje rojstvo, kar nam bo omogočilo razumeti in sprejeti starše ter okolje, v katerega smo se utelesili. Razmislili bomo, kako smo sprejeti v svoje življenje. Skozi vodeni proces bomo ozavestili štiri faze poroda, sprostili morebitne travme ali energijske blokade, ki nam ne dovolijo polneje zaživeti. V vodenem procesu vas bo Marjan Ogorevc vodil od časa vašega spočetja, bivanja v maternici do prihoda na svet.

Družina

* V tretjem poglavju se bomo seznanili z vplivom primarne družine in okolja na naše življenje. Spoznali bomo vzorce, po katerih je delovala naša družina v obdobju, ko smo nekritično, popolnoma odprti vpijali vse vzorce delovanja družine. Ti vzorci so zaznamovali naš način delovanja v odraslem obdobju. Razumevanje lastnih družinskih vzorcev nam bo omogočilo, da se skozi vodeni proces osvobodimo nepotrebnih in preživetih načinov delovanja ter se programiramo za nov način življenja. Razrešili bomo težave s starši, brati, sestrami. Vse družinske člane bomo pravično postavili v družinski energijski matrici in se osvobodili omejujočih vzorcev prednikov.

Odnosi

* V četrtem poglavju se bomo ukvarjali s partnerskimi odnosi, ki nam prinašajo najbolj travmatične in boleče izkušnje. Pogosto smo ujeti v odnos, ki ga ne moremo in ne znamo niti razrešiti niti prekiniti. Spoznali bomo razloge, zaradi katerih so partnerji včasih nekompatibilni. Ker otroci zavzemajo vidno mesto v naših življenjih, je pomembno razumeti, zakaj dobimo take in take otroke ter kaj nas ti učijo. Vodeni proces lahko prinese veliko olajšanje in tudi marsikomu pomaga k odločitvi.

* V petem poglavju se bomo ukvarjali z vsemi drugimi odnosi, saj prav vsi močno vplivajo na naše življenje in prinašajo ali odnašajo srečo ter zadovoljstvo. Spoznali bomo, kako in koliko odnosi vplivajo na našo poslovno uspešnost; kako vplivajo na energijske blokade, telo in zdravje. V vodenem procesu bomo ozavestili lastne napake in ustvarili plodna tla za boljše življenje in delovanje v družbi.

* V zadnjem, šestem poglavju bomo povezali dosedanja spoznanja in razmislili, kako postati uspešnejši v poslovnem življenju, si ustvariti boljše sobivanje z najbližjimi, dosegati boljše športne rezultate. Spoznali bomo modele, po katerih delujejo tako družine, podjetja, športne ekipe kot tudi večje skupine ljudi, vključno z državo in civilizacijo. V vodenem procesu vas bo avtor knjige popeljal v hologram prejšnjega ali enega od prejšnjih življenj, pogledali boste film prejšnjega življenja, razrešili blokade in si povrnili ujeto energijo. 

Hodili bomo po robu znanega, za kar nas družba ni pripravila. Čas je, da v življenju obrnete nov list.

Marjan Ogorevc

Marjan Ogorevc je pisal knjige, članke in kolumne, vodil delavnice, javno predaval in nenehno raziskoval nove možnosti za zdravljenje. Trudil  se je razumeti svet. Pridobival je znanje znanje iz fiziologije, tradicionalne kitajske in indijske medicine ter velikega števila sodobnih naravnih načinov zdravljenja.

Vodijo ga temeljna načela o delovanju sveta tako na materialni kot na kvantni ravni. Vedno pa ima pred sabo izhodišče, da je človek telesno, energijsko in duhovno bitje, ki biva na več ravneh hkrati, zato ga moramo vselej obravnavati metafizično, na ravni fenomena, ki nima vedno logične razlage, vsaj v normalnem stanju zavesti ne.

Marjan Ogorevc pravi Prvo načelo se glasi, da je človek sestavljen iz več ravni, ki jih povzema po filozofiji sankhja. Drugo načelo se glasi, da obstaja analogija med vidnim in nevidnim svetom. Drži se aksioma Hermesa Trismegistosa: »Kakor na Nebu, tako na Zemlji« ter »Kakor znotraj, tako zunaj«. Vse, kar obstaja na višjih, nevidnih ravneh, se manifestira na vidnih, zemeljskih ravneh; vse, kar je znotraj, je tudi zunaj, kar je v kozmosu, je tudi v mikrokozmosu – človeku.

Zato lahko vse pojave na nevidnih ravneh prepoznamo tudi na materialni ravni, saj so ti le odraz delovanja nevidnih ravni. Včasih je vse skupaj na ravni fenomena, saj se nekaterih procesov in posledično učinkov, ki se sprožijo pri naravnih načinih zdravljenja, ne da razložiti niti metafizično, ampak je to fenomen, nekateri bi rekli celo čudež.

Nekaterih metafizičnih razlag se ne da popolnoma razumeti v normalnem stanju zavesti, ampak le v stanju globoke meditacije – transcendence, ko se iz glave spustimo v srce in sebe začutimo kot bitje, ki biva, in kot telo, ki razmišlja. Um je pri tem samo ovira, saj želi vse razčleniti in razložiti v okviru materialnega sveta. Znanje brez vedenja, ki nastane le v izkušnji, nam je pri tem včasih bolj ovira kot pomoč.

Čas, v katerem živimo, je zelo naporen, saj od nas zahteva veliko prilagajanja in prizadevanja za ohranjanje kakovostnega življenja. Da bi bili življenju kos, je nujno, da spoznamo, kaj nas omejuje, kje še imamo potenciale in kako jih razviti.

Prvo, kar je treba sprejeti, je celostni pogled na življenje, kar pomeni razumevanje, da smo telesna, energijska in duhovna bitja. Nujno je razumevanje, od kod prihajamo, ohranjanje smisla življenja in razumevanje prepleta telesnega, umskega in duhovnega v nas, razlaga Marjan Ogorevc.

9789619252697 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/s/p/spreminjamo-sebe-spreminjamo-svet.jpg 9789619252697
24 EUR 2021-04-25 Zaloga: Na zalogi

Spreminjamo sebe, spreminjamo svet

Spreminjamo sebe, spreminjamo svet Marjan Ogorevc

Priredba cikla šestih predavanj v Cankarjevem domu (Linhartova dvorana) + CD

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 120 zlatnikov = 1,20 €.
Knjiga ponuja možnost postopnega ozaveščanja vzrokov za težave na posameznih ravneh in področjih našega življenja. Najpomembnejše sporočilo bralcu je, da je najboljša preventiva pred boleznijo najprej brezpogojno sprejemanje sveta takšnega, kot je, s stalno povezanostjo z duhovnim svetom – ali prek osi sveta ali kako drugače – in z zavedanjem, da bivamo v svetu dvojnosti. S preventivnim delovanjem lahko človek zase naredi največ.  CD, ki je priložen knjigi, vam bo v pomoč, da boste začutili moč skupinskih energij.
Cena: 24,00 €
TOP 100

Podrobnosti artikla Spreminjamo sebe, spreminjamo svet

ISBN 9789619252697
Leto izdaje 2017
Število strani 239
Dimenzije 16,0 x 23,4
Vezava Mehka vezava
Izdal Samozaložba
Avtor Marjan Ogorevc

O avtorju Spreminjamo sebe, spreminjamo svet

Marjan Ogorevc

Marjan Ogorevc

Slovenski bioenergetik in športni trener Marjan Ogorevc smisel življenja vidi v razvoju človekove zavesti. Približa nam idejo naravnega bivanja in odpira vprašanja današnje družbe, ki je na preizkušnji. Čeprav človeška evolucija poteka spontano, se zdi, da je kljub tehnološkemu napredku začela nazadovati. Prav Marjanove delavnice samozdravljenja, povezovanje z zdravniki uradne medicine in uspešna sodelovanja z vrhunskimi športniki pričajo o tem, da je možno spremeniti civilizacijske vzorce in, da imamo v sebi moč, ki zdravi in nam bogati življenje.

Več o Marjan Ogorevc

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).

Ocene in komentarji

zdenka

Objavljeno 25.08.2017

Ta knjiga vam bo polepšala in olajšala življenje.

Ta knjiga vam bo polepšala in olajšala življenje. Res priporočam

Spreminjamo sebe, spreminjamo svet

Oglejte si tudi