Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Srečni do konca dni

Na zalogi
SKU
9789617050790
Dodaj v primerjavo
Cena 24,90 €

Knjiga Srečni do konca dni nam omogoča poglobljeno psihološko soočanje z lastnimi miti o sreči in njihovem izogibanju, s čimer lahko v smislu pozitivne psihologije storimo marsikaj za uresničitev lastne osebnosti.

Dodaj na seznam želja

Sreča

Sreča je nekaj, za kar si prizadevajo povsod po svetu, ne glede na standard in družbeni sistem, kar je pokazal tudi intelektualni dvoboj med slovenskim filozofom Slavojem Žižkom in kanadskim psihologom Jordanom B. Petersonom, ki je pred časom potekal pod naslovom Sreča: kapitalizem proti marksizmu. 

Vsakdanje življenje in mediji po vsem svetu nas pogosto polnijo z izrazi, kot so »bodi ambiciozen«, »najdi večno ljubezen«, »pazi na svoje zdravje« itn., s čimer nas poučujejo, kako naj bi živeli naša življenja. Ta rekla nam omogočijo, da laže živimo in nas včasih naredijo srečnejše, lahko pa so tudi past za nas in tiste okoli nas.

V znanstveno podkrepljeni knjigi Srečni do konca dni nas Paul Dolan, profesor in ekspert za kakovost bivanja, popelje po vrsti študij z različnih področij in z raznih koncev sveta, ki analizirajo tako kakovost življenja kot tudi neenakost in diskriminacijo, to pa mu je osnova za razkrinkavanje mitov, na katerih temelji naše dojemanje sreče.

V svoji knjigi Srečni do konca dni Dolan nazorno pokaže, da do zadovoljstva v življenju lahko vodijo zelo različne ter pogosto tudi precej nepričakovane poti. Nekatere od njih vključujejo na prvi pogled nenavadne odločitve, denimo take, da oseba ne nadaljuje s študijem na višji stopnji ali pa se ne poroči, s čimer dobi svojevrstno prilož­nost, ki ji omogoča poglabljanje vase ter od nje zahteva manjšo skrb za doseganje tiste vrste sreče, ki je objektivno in široko priznana.


O KNJIGI SO DEJALI:

»Pametna, očarljiva in zabavna knjiga. Spodbudila vas bo, da se boste začeli spraševati o vsem, kar mislite, da veste o tem, kaj si želite.« – Caroline Criado Perez, avtorica knjige Nevidne ženske

»Paul Dolan ve, kaj osrečuje ljudi – in kaj jih ne. Knjiga Srečni do konca dni je razsvetljujoča, pametna, celo globoka.« – Cass Sunstein, soavtor knjige Hrup

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789617050790
Leto izdaje 2020
Število strani 326
Dimenzije 21,0 x 15,0
Vezava Mehka
Izdal UMco
Avtor Paul Dolan
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Srečni do konca dni
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Srečni do konca dni

Cena 24,90 €