Kar se tiče srečnega življenja in notranjega miru, je videti, da ima vsakdo svoje mnenje o tem, kaj točno to pomeni. Po osnovni definiciji naj bi pri notranjem miru šlo za namerno psihološko oziroma duhovno spokojnost kljub morebitni prisotnosti dejavnikov stresa. Seveda to pomeni, da za srečno življenje in notranji mir ni nujno, da se ne soočamo z nobenimi težavami, prav tako ne pomeni, da se vse čudežno reši s čarobno paličico.

Srečno življenje in notranji mir se pojavita takrat, ko smo v sebi srečni in mirni ne glede na dogajanje izven nas samih (to bi bila verjetno najboljša formula ali recept, nasvet za srečno življenje in notranji mir). Tudi ko se pojavijo težave, ostanemo v sebi trdni. Seveda za srečno življenje in notranji mir ni dovolj, da mi vemo, kaj to za nas pomeni, ampak je treba svoje vrednote iz dneva v dan tudi živeti. In kako dosežemo notranji mir, kakšna pa je tu formula? Notranjega miru in srečnega življenja se učimo iz dneva v dan. Ne dosežemo ju čez noč, saj smo leta dolgo pred tem pogojevali svoj um. Notranji um je za srečno življenje pomemben zato, ker postanemo hvaležni za malenkosti v življenju, ker se naučimo biti potrpežljivi, ker se naučimo živeti iz trenutka v trenutek, se bolj samozavestno lotevamo svojih izzivov in se lažje spopadamo tudi z izgubami in drugimi za nas neprijetnimi dogodki.

Kot že večkrat omenjeno, ni enotnega recepta ali formule, nasveta (vsak najde svoj način, svojo formulo, svoj recept, ki jih lahko zbira z nasveti drugih) za srečno življenje in notranji mir, a gotovo pomaga očistiti tako svoj bivalni prostor kot svoje misli, prevzeti odgovornost za svoja dejanja, sprejeti, da smo ljudje, da mi nismo naše težave in da je treba znati postaviti meje.

Starodavni jogiji celo pravijo, da je srečno življenje mirno življenje, kjer je poudarek na prijaznosti, sočutju in neškodovanju na vseh ravneh. Pri vseh dejanjih je treba stopiti onkraj vseh zunanjih in notranjih konfliktov. Notranji mir in srečno življenje nas čakata takrat, ko živimo v harmoniji s seboj in okolico  - to pa bi lahko tudi formula za srečno življenje in kako doseči notranji mir.

V knjižni rubriki srečno življenje in notranji mir (nasvet, formula) priporočamo sledeče knjige: Bogastvo in notranji mir, 81 svetovnih skrivnosti, Bodi ti, spremeni svet, Pot sreče, 10 nasvetov - Počutite se bolje, Tolteška umetnost življenja in smrti, Kako smo ves čas srečni, Ho'oponopono, V 21 dneh do notranjega miru, Bodi, kar hočeš & Vzemi, kar hočeš, Življenje kot igra, Zen in umetnost doživljanja sreče.

Srečno življenje in notranji mir (nasveti, formula)

X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.
Prikaži kot Mreža Seznam

Elementi 1-12 od 172

na stran
Nastavi padajočo smer
Prikaži kot Mreža Seznam

Elementi 1-12 od 172

na stran
Nastavi padajočo smer
Back to Top