Čeprav danes številni nauki in šole menijo, da širijo starodavne modrosti in modrosti različnih ljudstev, naših prednikov iz prvobitnih ljudstev in vnebovzetih mojstrov (recimo Nova misel, Tečaj čudežev ali Skrivnost), starodavna modrost in starodavne modrosti dejansko izvirajo od starodavnih mojstrov, ki so jo začeli širše razkrivati v 19. in 20. stoletju. 


Pojma, kot sta zakon karme in reinkarnacije, sta sicer med nami že dolgo znana, a starodavna modrost kozmogonije se šele sedaj bolj temeljito razkrivajo. Znanstveniki odkrivajo starodavna mesta, ki postavljajo na glavo prepričanja o dejanski starosti človeštva, razodevajo se resnice starodavne modrosti o nastanku in razvoju vesolja in Zemlje, ki postavljajo marsikaj pod vprašaj. Nenazadnje starodavne modrosti antične Grčije, Bližnjega in Daljnega vzhoda lahko sodobnemu človeku marsikaj ponudijo, saj so nekoč večjo pozornost namenjali duhovnosti, značaju, vezmi med ljudmi in sreči kot sodobna kultura, družbene strukture pa so bolj podpirale izboljševanje lastnega značaja in osebno odličnost.


Starodavne modrosti in etika


Na Zahodu so v antiki dajali poudarek etiki, po kateri so si ljudje prizadevali dati vse od sebe, kar je vodilo do različnih dosežkov, ki jih še danes občudujemo. Na Vzhodu pa je starodavna modrost in modrost različnih ljudstev dajala poudarek predvsem transcendenci, kar je vodilo do nastanka izjemnih praks dela na sebi, kot sta meditacija in joga. Bližnji vzhod nas je seznanil tudi z logosom in odnosom človeštva do kozmosa. Vsi tradicionalni sistemi spoznanja pomagajo krmariti po sodobni resničnosti, ki nam na podlagi starodavne modrosti in modrosti različnih ljudstev (modrosti Indijancev, zenovsko modrosti, tolteške modrosti..) pomaga ugotoviti, kdo smo in kaj je resnično. Starodavna ljudstva so pozorno opazovala človeka kot celoto in v okviru misticizma prepoznavala različne zakone človeka in kozmosa. Različni filozofi in ljudstva so nam tako zapustila številna pomembna spoznanja o raziskovanju človeške notranjosti, ki so nam lahko danes nadvse v pomoč pri iskanju sebe in svojih korenin. Starodavne modrosti in modrosti različnih ljudstev tako predstavljajo nadvse bogat vir, iz katerega lahko črpa sodobni človek. V knjižni rubriki starodavne modrosti in modrosti različnih ljudstev  priporočamo knjige: Duša IndijancaZdravilo duhaModrost IndijancevAboridžinske skrivnosti prebujenjaTolteška umetnost življenja in smrtiModrost Yi JingaŠamanizemPeti dogovor - Tolteške modrosti.

Starodavne modrosti in modrosti različnih ljudstev

X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.
Prikaži kot Mreža Seznam

Elementi 1-12 od 47

na stran
Nastavi padajočo smer
Prikaži kot Mreža Seznam

Elementi 1-12 od 47

na stran
Nastavi padajočo smer
Back to Top