V vrečki ni artiklov.
Stati v areni

Knjiga Stati v areni predstavlja zaokroženo avtobiografsko delo, ki sega od avtorjevega otroštva prek gimnazijskih let v Gorici in Trstu ter študentskega obdobja v Ljubljani, pa prek zrelih let, prebitih v Slovenski Istri, Ljubljani in Postojnskem, vse do življenjske jeseni, ki jo avtor preživlja na domačih istrskih tleh.

Knjiga vsebuje pomembnejše življenjske dogodke, razpotja, izbire, spopade in druge epizode iz navedenih obdobij, ki jih je avtorju vsililo življenje, ali pa se je zanje sam zavestno odločal ter so ga usodno zaznamovali in oblikovali. Z udarci, padci, katarzami ter dvigi vred, kot se to spodobi za človeka, ki poskuša stati in vztrajati v areni.

V knjigi se je avtor dotaknil tudi osebnega in družinskega življenja, kolikor je to bilo potrebno za osvetlitev okolja, ki je avtorja obdajalo v času njegovega javnega udejstvovanja, in za razumevanje njegovih življenjskih izbir. Knjiga poskuša, med ostalim, prikazati, kako se je odzivalo na dražljaje življenja tudi avtorjevo ožje okolje. Tudi v komunizmu, kajti tudi v tistih, svobodi in človeškemu dostojanstvu neprijaznih časih, se je dalo osmišljati življenje, če si to potrebo nosil v sebi.

Življenjska zgodba je izpovedana z enakim zanosom, kot jo je avtor doživljal, kar ji verjetno daje tudi nekaj literarnega čara. Hkrati je knjiga ogledalo vsakokratnih družbenih razmer in kot taka tudi skromen prispevek k zgodovinopisju.

9788873422143 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/u/n/unnamed_4__5.jpg 9788873422143
12 EUR 2020-12-04 Zaloga: Na zalogi

Stati v areni

Stati v areni Milan Gregorič

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 60 zlatnikov = 0,60 €.
Knjiga Stati v areni predstavlja zaokroženo avtobiografsko delo, ki sega od avtorjevega otroštva prek gimnazijskih let v Gorici in Trstu ter študentskega obdobja v Ljubljani, pa prek zrelih let, prebitih v Slovenski Istri, Ljubljani in Postojnskem, vse do življenjske jeseni, ki jo avtor preživlja na domačih istrskih tleh. Knjiga vsebuje pomembnejše življenjske dogodke, razpotja, izbire, spopade in druge epizode iz navedenih obdobij, ki jih je avtorju vsililo življenje, ali pa se je zanje sam zavestno odločal ter so ga usodno zaznamovali in oblikovali. Z udarci, pad...
Cena: 12,00 €

Podrobnosti artikla Stati v areni

ISBN 9788873422143
Leto izdaje 2015
Število strani 189
Dimenzije 15,0 x 21,0
Vezava Mehka vezava
Izdal Mladika Trst
Avtor Milan Gregorič

O avtorju Stati v areni

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).