Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Stene - Zbirka BABILON

Ni na zalogi
SKU
978-961-6949-01-9
Cena 24,90 €
Gre za na videz utopično ali fantastično dogajanje, opisano z izjemno poetično in psihološko pretanjenostjo. 40-letna pripovedovalka se za vikend s sorodniki odpravi v hribe, kjer se zjutraj znajde sama v gorski koči.
Dodaj na seznam želja

Stena je izšla leta1963 inje najpomembnejši roman avstrijske pisateljice Marlen Haushofer (1920-1970). Eni so v njej videli sliko sveta po atomski vojni, drugi poziv nazaj v planinski raj, tretji priliko o ženski emancipaciji. Pol stoletja pozneje, ko se v nevidne stene, ki ločujejo naša samotna bivanja in nas silijo v nove strategije in osmislitve preživetja, zaletavamo na vsakem koraku, je roman preprosto dober vodnik in tolažnik.

Gre za na videz utopično ali fantastično dogajanje, opisano z izjemno poetično in psihološko pretanjenostjo. 40-letna pripovedovalka se za vikend s sorodniki odpravi v hribe, kjer se zjutraj znajde sama v gorski koči. Njen pes zadane ob nevidno stekleno steno, skozi katero lahko vidi, da so očitno vsi drugi ljudje okamneli oziroma umrli. Tako je ta steklena stena njena zaščita, pa tudi zapor. Naučiti se mora, kako preživeti v naravi in skrbeti za živali, ki se zatečejo k njej, nekoč celo v samoobrambi ubije nekega nasilnega moškega, ki se znajde na njeni planini. Dogajanje si zapisuje, dokler še ima papir, ne da bi vedela, ali bo te zapiske kadarkoli videlo človeško oko.

Stena je aktualno branje - opisuje ujetost žensk v odnose, osamljenost v zakonu, neuspele poskuse pobega iz utesnjujočih spon, saj si človek tudi ujetništvo za stekleno steno lahko dokaj lepo uredi, poleg tega pa tudi problematiko preživetja in ponovnega sobivanja z naravo v primeru globalne katastrofe .

Leta 2012 je Julian Pölsler po romanu, ki je valjal za neuprizorljivega, posnel – uspešen – film.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-6949-01-9
Leto izdaje 2014
Število strani 217
Vezava Trda
Izdal Litera
Avtor Marlen Haushofer
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Stene - Zbirka BABILON
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Stene - Zbirka BABILON

Cena 24,90 €