V vrečki ni artiklov.
Štirje dogovori - Praktični vodnik na poti k osebni svobodi

Štirje dogovori

Svetovna uspešnica Štirje dogovori črpa iz zakladnice starodavne tolteške modrosti.

Prepričljivo nas vodi po poti k novemu izkustvu svobode resnične sreče in ljubezni.

V vodniku Štirje dogovori Don Miguel Ruiz razkriva vir prepričanj, ki nas omejujejo in ropajo veselja ter nam prizadevajo nepotrebno trpljenje.

Knjiga, ki zajema iz zakladnice starodavne tolteške modrosti, nas prepričljivo vodi po poti k novemu izkustvu svobode, resnične sreče in ljubezni...

Bodi brezgrajen v besedah
Govori iskreno. Reci le tisto, kar res misliš. Ne uporabljaj besed v svojo škodo ali v škodo drugih. Uporabi moč svojih besed tako, da bosta zasijali resnica in ljubezen.

Ničesar ne jemlji osebno 
Kar počno drugi, ne počno zaradi tebe. Kar počno in govorijo drugi, je le izraz njihove resničnosti, njihovih sanj. Če boš imun na mnenja in dejanja drugih, ne boš nemočna žrtev nepotrebnega trpljenja.

Ničesar ne domnevaj 
Zberi pogum in sprašuj ter vselej jasno in glasno povej, kaj bi rad. Bodi jasen do drugih, da te ne bodo hromili nesporazumi, potrtost in nemir. Že zgolj ta dogovor ti bo pomagal, da lahko povsem spremeniš svoje življenje.

Vselej daj vse od sebe
V vsakih okoliščinah se potrudi, da boš storil vse, kar je v tvojih močeh - in ne boš se več obsojal, ne boš se več trpinčil in ničesar ne boš obžaloval.

Prvi dogovor podrobneje: Bodi brezgrajen v besedah.

(Brezgrajen pomeni »brez greha«.)

Beseda ni le zvok ali zapisan simbol. Beseda je sila: je moč, ki jo morate izraziti in posredovati drugim, misliti in tako ustvarjati dogodke v svojem življenju.

Besede so tako mogočne, da lahko že ena sama spremeni življenje ali pa uniči življenja milijonov ljudi (Hitler).

Kadar ste brezgrajni, sprejemate odgovornost za svoja dela, vendar se niti ne obsojate niti ne krivite druge za karkoli.

Biti brezgrajen v besedah pomeni ne uporabljati besed zoper samega sebe.

Kdor je brezgrajen v besedah, pravilno izrablja energijo; svojo energijo usmerja k resnici in ljubezni do sebe.

Toda takšen dogovor je očitno zelo težko skleniti, saj smo se naučili početi prav nasprotno. Naučili smo se lagati in laž je postala navada v občevanju z drugimi – in, kar je še najpomembnejše, z nami samimi.

Resnica je najpomembnejši del brezgrajnosti v besedah.

Najslabša oblika izrabljanja besed za črno magijo je  obrekovanje. Svoja mnenja imamo celo o tistih, ki jih ne poznamo. Opravljanje je tako postalo poglavitna oblika medsebojnega občevanja v človeški družbi. Postalo je način, ki nas navidezno zbližuje, saj se bolje počutimo, če vidimo, da se še kdo drug počuti enako bedno kot mi.

Če bomo brezgrajni v besedah, bomo tudi imuni pred črnimi uroki drugih. Negativno misel namreč sprejmemo le, če je naš um rodoviten kraj zanjo.

Bodite torej brezgrajni v besedah. Njihova moč je velikanska. Uporabljajte besede, kakor je prav. Uporabljajte jih tako, da boste z njimi širili svojo ljubezen. Začenši pri sebi. Dopovejte si, da ste vredni vse ljubezni in spoštovanja. Dopovejte si, da ste vredni tudi svoje lastne ljubezni.

9789616804080 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/7fcb6c8101ee80c32a9da7dd78e8d271/s/t/stirje_dogovori_-_prakticni_vodnik_na_poti_k_osebni_svobodi.jpg 9789616804080
17 EUR 2021-11-02 Zaloga: Na zalogi

Štirje dogovori - Praktični vodnik na poti k osebni svobodi

Štirje dogovori - Praktični vodnik na poti k osebni svobodi Don Miguel Ruiz

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 85 zlatnikov = 0,85 €.
Knjiga črpa iz zakladnice starodavne tolteške modrosti. Prepričljivo nas vodi po poti k novemu izkustvu svobode, resnične sreče in ljubezni.
Cena: 17,00 €

Podrobnosti artikla Štirje dogovori - Praktični vodnik na poti k osebni svobodi

ISBN 9789616804080
Leto izdaje 2009
Število strani 130
Dimenzije 12,8 x 18,7
Vezava Mehka vezava
Izdal Gnostica
Avtor Don Miguel Ruiz

O avtorju Štirje dogovori - Praktični vodnik na poti k osebni svobodi

Don Miguel Ruiz

Don Miguel Ruiz

Don Miguel Ruiz se je rodil v družini zdravilcev in je odraščal na mehiškem podeželju v varstvu matere curandere (zdravilke) in deda nahuala (šamana). Družina je pričakovala, da bo Miguel usvojil stoletja staro izročilo zdravilstva in učenosti ter razširil ezoterično tolteško modrost po svetu. Toda premotilo ga je sodobno življenje in sklenil je, da bo rajši vpisal medicino in postal zdravnik.

Potem pa mu je doživetje smrti postavilo življenje na glavo. Bilo je na začetku sedemdesetih let, ko se je sredi noči na lepem prebudil, potem ko je zaspal za volanom svojega avta. Naslednji hip je treščil v betonski zid. Don Miguel se spominja, da ni bil v snovnem telesu, ko je spravljal na varno svoja prijatelja.

To doživetje ga je tako pretreslo, da se je povsem posvetil samoraziskovanju. Začel je preučevati modrost prednikov, se vneto učil skupaj z materjo, svojo vajeniško dobo pa sklenil v mehiški puščavi pod vodstvom nekega mogočnega šamana. Še naprej pa ga je v sanjah učil njegov ded, ki je bil medtem umrl.

Po tolteškem izročilu nahual vodi človeka k osebni svobodi. Don Miguel Ruiz, nahual iz roda Orlovega viteza, je svoje življenje posvetil temu, da med ljudmi širi modrost starodavnih Toltekov. Živi v San Diegu v Kaliforniji.

Več o Don Miguel Ruiz

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(2)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).

Ocene in komentarji

Gost

Objavljeno 29.06.2018

Knjiga, ki bi jo moral prebrati čisto vsak. Za

Knjiga, ki bi jo moral prebrati čisto vsak. Za boljše razumevanje sebe in predvsem drugih.

JOŽEF

Objavljeno 12.09.2014

odlična knjiga ki nam prižge luč za boljše

odlična knjiga ki nam prižge luč za boljše življenje.

Štirje dogovori - Praktični vodnik na poti k osebni svobodi

Oglejte si tudi