Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Štirje dogovori - Praktični vodnik na poti k osebni svobodi

Na zalogi
SKU
9789616804080
Dodaj v primerjavo
Cena 17,00 €

Knjiga črpa iz zakladnice starodavne tolteške modrosti. Prepričljivo nas vodi po poti k novemu izkustvu svobode, resnične sreče in ljubezni.

Dodaj na seznam želja

Štirje dogovori

Svetovna uspešnica Štirje dogovori črpa iz zakladnice starodavne tolteške modrosti.

Prepričljivo nas vodi po poti k novemu izkustvu svobode resnične sreče in ljubezni.

V vodniku Štirje dogovori Don Miguel Ruiz razkriva vir prepričanj, ki nas omejujejo in ropajo veselja ter nam prizadevajo nepotrebno trpljenje.

Knjiga, ki zajema iz zakladnice starodavne tolteške modrosti, nas prepričljivo vodi po poti k novemu izkustvu svobode, resnične sreče in ljubezni...

Bodi brezgrajen v besedah
Govori iskreno. Reci le tisto, kar res misliš. Ne uporabljaj besed v svojo škodo ali v škodo drugih. Uporabi moč svojih besed tako, da bosta zasijali resnica in ljubezen.

Ničesar ne jemlji osebno 
Kar počno drugi, ne počno zaradi tebe. Kar počno in govorijo drugi, je le izraz njihove resničnosti, njihovih sanj. Če boš imun na mnenja in dejanja drugih, ne boš nemočna žrtev nepotrebnega trpljenja.

Ničesar ne domnevaj 
Zberi pogum in sprašuj ter vselej jasno in glasno povej, kaj bi rad. Bodi jasen do drugih, da te ne bodo hromili nesporazumi, potrtost in nemir. Že zgolj ta dogovor ti bo pomagal, da lahko povsem spremeniš svoje življenje.

Vselej daj vse od sebe
V vsakih okoliščinah se potrudi, da boš storil vse, kar je v tvojih močeh - in ne boš se več obsojal, ne boš se več trpinčil in ničesar ne boš obžaloval.

Prvi dogovor podrobneje: Bodi brezgrajen v besedah.

(Brezgrajen pomeni »brez greha«.)

Beseda ni le zvok ali zapisan simbol. Beseda je sila: je moč, ki jo morate izraziti in posredovati drugim, misliti in tako ustvarjati dogodke v svojem življenju.

Besede so tako mogočne, da lahko že ena sama spremeni življenje ali pa uniči življenja milijonov ljudi (Hitler).

Kadar ste brezgrajni, sprejemate odgovornost za svoja dela, vendar se niti ne obsojate niti ne krivite druge za karkoli.

Biti brezgrajen v besedah pomeni ne uporabljati besed zoper samega sebe.

Kdor je brezgrajen v besedah, pravilno izrablja energijo; svojo energijo usmerja k resnici in ljubezni do sebe.

Toda takšen dogovor je očitno zelo težko skleniti, saj smo se naučili početi prav nasprotno. Naučili smo se lagati in laž je postala navada v občevanju z drugimi – in, kar je še najpomembnejše, z nami samimi.

Resnica je najpomembnejši del brezgrajnosti v besedah.

Najslabša oblika izrabljanja besed za črno magijo je  obrekovanje. Svoja mnenja imamo celo o tistih, ki jih ne poznamo. Opravljanje je tako postalo poglavitna oblika medsebojnega občevanja v človeški družbi. Postalo je način, ki nas navidezno zbližuje, saj se bolje počutimo, če vidimo, da se še kdo drug počuti enako bedno kot mi.

Če bomo brezgrajni v besedah, bomo tudi imuni pred črnimi uroki drugih. Negativno misel namreč sprejmemo le, če je naš um rodoviten kraj zanjo.

Bodite torej brezgrajni v besedah. Njihova moč je velikanska. Uporabljajte besede, kakor je prav. Uporabljajte jih tako, da boste z njimi širili svojo ljubezen. Začenši pri sebi. Dopovejte si, da ste vredni vse ljubezni in spoštovanja. Dopovejte si, da ste vredni tudi svoje lastne ljubezni.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789616804080
Leto izdaje 2009
Število strani 130
Dimenzije 12,8 x 18,7
Vezava Mehka
Izdal Gnostica
Avtor Don Miguel Ruiz
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Štirje dogovori - Praktični vodnik na poti k osebni svobodi
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Štirje dogovori - Praktični vodnik na poti k osebni svobodi

Cena 17,00 €