V vrečki ni artiklov.
Superhrana - Hrana in zdravilo prihodnosti

Superhrana

Kaj je superhrana? To je skupina energijsko in hranilno bogatih živil, ki v zadnjem času postajajo vse bolj dostopna in imajo neverjeten potencial prehranske vrednosti in zdravilnih učinkov. David Wolfe v tej zanimivi, barviti knjigi podrobno predstavlja okusne in izjemno hranilne izdelke rastlinskega izvora, kot so na primer jagode goji, konopljino seme, kakavova zrna, maca, spirulina, čebelarski izdelki in vrsta drugih.

Superhrana je izvrsten vir beljakovin, vitaminov, mineralov, antioksidantov, dobrih maščob, maščobnih kislin, aminokislin, encimov in drugih pomembnih hranil. Vsako superživilo je podrobno predstavljeno, avtor pa ponuja tudi mnogo preprostih receptov za pripravo okusnih jedi.

Trditve in dejstva v knjigi temeljijo na znanstveni osnovi in bralca prepričajo o nepogrešljivem pomenu superhrane za uravnoteženo, zdravo prehrano, dobro počutje, lepoto in spremembo prehranjevalnih navad, življenjskega sloga ter celotnega planeta.

David Wolfe superhrano opisuje kot skupno poimenovanje za izvrstna živila, ki so jih odkrile najpomembnejše civilizacije sveta. Njihovi učinki so močni in številni, njihova uporaba pa preprosta, saj so primerna za najrazličnejše telesne tipe in načine presnove. Njegov cilj je, da bi imel vsak prebivalec našega planeta možnost uživanja surovih živil, superhrane, superzelišč in najboljše čokolade na svetu. Prizadeva si tudi, da zdrav način življenja postane preprostejši in zabavnejši kot kadar koli doslej.

Na več kot tristo straneh, opremljenih s slikami in ilustracijami, boste našli ogromno uporabnih podatkov, nasvetov, zanimivosti in receptov.

Več informacij o knjigi si lahko preberete na posebni podstrani na Facebooku >>

David »Avocado« Wolfe nam izda katera so njegova najljubša superživila:

MNENJA: 

»Je na svetu sploh kdo, ki čuti več strasti, predanosti in ima več znanja o neverjetnih učinkih superživil na naše telo, misli in planet kot David Wolfe? Najverjetneje ne. Kadarkoli se sprašujete, kaj lahko pojeste in česa ne, lahko David Wolfe s svojimi nasveti poskrbi, da bo vsak vaš krožnik bolj zdrav.«

-Angela Bassert, igralka in avtorica knjig

»David Wolfe je spisal izvrstno knjigo, polno modrosti in čudovitih spoznanj, ki je obvezno branje za vsakogar, ki bi rad dosegel optimalno zdravstveno stanje. Superhrana so živila prihodnosti, s katerimi bo svet postal bolj zdrav.«

-Dr. Patricia Bragg, avtorica knjig in zagovornica zdravega načina življenja

»David Wolfe je kot strokovnjak popolnoma predan področju življenja in superživil. Sam preberem in podpiram vse, kar napiše. Menim, da so njegova dela o superživilih obvezno branje.«

-Jay Kordich, avtor knjig in podjetnik

»Znanje, ki ga David Wolfe deli z nami, je ključnega pomena za doseganje najvišje ravni zdravja, zavedanja in razumevanja zdravilnih učinkov hrane na naše telo in planet. Verjamem, da je David z vsem svojim bogatim znanjem nedvomno ena najpomembnejših osebnosti tega stoletja.«

-Justin BUA, umetnik in avtor knjige The Beat of Urban Art (Utrip urbane umetnosti)

»Predanost Davida Wolfa dobrodelnosti in Materi Zemlji je brez primere. Odkril je, da je njegovo resnično poslanstvo neverjeten dar, ki ga odkrito deli s svetom. Sočutna energija in čista ljubezen, s katero napolni vsako rastlino sta enaki energiji, s katero polni ljudi. Poznam le peščico ljudi, ki so tako zelo predani goreči želji, da bi ljudje odkrili čudež vzgoje in uživanja najboljše hrane, našli notranjo radost in vsak dan živeli kot najboljši dan v svojem življenju.«

-Demien Lichtenstein, filmski producent in režiser

PREDGOVOR h knjigi založnika ter borca za zdravo prehranjevanje Ivana Sočeta >> 

ODLOMEK IZ UVODA: 

Zakaj superhrana? Kaj so superživila?  

Prehrana počasi dobiva povsem nov pomen. S pomočjo sodobne tehnologije lahko končno izkoristimo potencial, ki ga imajo živila. Transport, komunikacija, računalniki in nova spoznanja o prehrani nam omogočajo dostop do izjemno kakovostnih prehrambnih izdelkov z vsega sveta, ki jih je bilo doslej nemogoče dobiti, ali pa jih sploh nismo poznali. 

Vse več ljudi se obrača k organsko pridelani hrani in išče naravno pot do zdravja. Gibanju, ki stremi k organsko pridelani hrani, se pridružujejo trgovinske verige v neverjetnem številu. Kmalu bo dosežena kritična masa potrošnikov, ki svojo kupno moč usmerjajo v organske izdelke. Bi tudi vi radi postali del tega revolucionarnega trenda in ugotovili, kako uživati kar najbolj zdravo hrano? 

Posebna hrana, omenjena v prejšnjem odstavku, se deli na tri skupine starodavnih vrst živil, ki jih dandanes na novo odkrivamo. 

- Sveža, surova živila rastlinskega izvora. Gre za pomembna vsakodnevna živila, kot je na primer večina vrst sadja, zelenjave, oreščkov, semen, morskega rastlinstva, kalčkov, trav, svežih zelišč in fermentiranih živil (npr. kislo zelje). O prehrani, ki temelji na svežih, surovih živilih rastlinskega izvora, sem obširneje pisal v knjigah The Sunfood Diet Success System (Sistem za uspeh s sončno hrano) in Eating for Beauty (Prehranjevanje za lepoto). Knjigi še nista bili prevedeni v slovenščino (op. prev.).

- Superhrana. To so živila z bistveno več kot eno ali dvema edinstvenima lastnostma. Jagode gojim na primer, so popoln vir beljakovin, polisaharidov s spodbudnim delovanjem na imunski sistem, betaina za čiščenje jeter, seskviterpenov proti staranju, antioksidantov, več kot dvajsetih mineralov v sledeh in še in še.

- Superzelišča. Gre za zelišča z izjemnimi toničnimi in adaptogenimi ter mnogimi drugimi edinstvenimi lastnostmi. Gobe reishi na primer pomagajo pri krepitvi imunskega sistema, delovanja srca, pljuč in ledvic ter pri pomlajevanju možganskih in veznih tkiv. Še en primer je mačji krempelj (uña de gato), superzelišče iz Peruja, ki vsebuje zaviralce monoamin-oksidaze, ki ugodno vplivajo na duševno počutje, s svojimi lastnosti pa krepi tudi imunski sistem in ga varuje pred virusi. Superzeliščem bo posvečena moja naslednja knjiga, omenjena pa so tudi v nekaterih receptih iz te knjige.  

Dandanes resnično živimo v dobi neverjetnega izobilja. Ljudje še nikoli v zgodovini niso razpolagali s tako kakovostnim znanjem o najboljših superživilih, superzeliščih in svežih izdelkih rastlinskega izvora. Navkljub vsem domnevno nepremostljivim težavam sodobne civilizacije je opazen napredek v naših prizadevanjih za bolj zdravo življenje in boljše samozavedanje. Končno odkrivamo, kako pomembno je našo prehrano dopolnjevati s popolnoma novo skupino živil, ki naše telo oskrbujejo s kar največ hranili, beljakovinami, so dobrega okusa, krepijo naše zdravje in nam zagotavljajo več energije, poleg tega pa so nizkokalorična in ne vsebujejo t. i. trans maščobnih kislin. 

Čedalje bolj očitno postaja dejstvo, da moramo uživati superživila, superzelišča in svežo, surovo hrano rastlinskega izvora, če želimo živeti bolj zdravo, vzpostaviti boljši odnos do hrane in se ob hrani zabavati bolj kot kadarkoli prej. Sčasoma bomo ugotovili, da naša želja po manj zdravi hrani samodejno izzveneva, saj v nezdravi hrani ne bomo več uživali. 

Najpomembnejša izmed treh omenjenih skupin je skupina superživil, ki se ji bomo posvečali v naslednjih poglavjih. Superživila predstavljajo posebno skupino užitnih, izjemno hranilnih rastlin, ki jih težko strogo označimo le kot prehranske izdelke ali zgolj kot zdravila (kot na primer zelišča). 

Superživila po svojih lastnostih sodijo tako med prehranske kot tudi zdravilne izdelke. So skupina najmočnejših, izjemno koncentriranih in najbolj hranilnih živil na svetu, ki imajo neprimerljivo večji potencial in več pozitivnih učinkov kot hrana, ki jo običajno uživamo. Zelo okusna in nasitna superživila pripomorejo k nepredstavljivo višji ravni življenjske energije v našem telesu in so najprimernejša izbira za vsakogar, ki želi v vseh pogledih izboljšati svoje zdravje, okrepiti imunski sistem, spodbuditi proizvodnjo serotonina, nadgraditi spolno moč in očistiti ter razkisati telo. Superživila zadovoljujejo in presegajo naše potrebe po beljakovinah, vitaminih, mineralih, glikonutrientih (pomembnih polisaharidih), pomembnih maščobnih kislinah in potrebe našega imunskega sistema ter še mnogo drugih potreb. Superživila so pravo pogonsko gorivo za »superheroje« današnjega časa, saj vplivajo na najbolj temeljno in kompleksno raven naših teles. S superživili bo vsak dan najboljši dan v vašem življenju – hiter, lahkoten, svež in zabaven! 


Recepti

Recept za CIMETOVE ROLADICE

Za deset majhnih kosov potrebujete:

 • zavojček tekoče temne čokolade (iz surovih kakavovih zrn),
 • 2–3 ščepce cimeta,
 • skodelico pekanovih orehov (nenamočenih),
 • skodelico datljev medjool (izkoščičenih).

Iz pekanovih orehov in datljev naredite testo, tako da jih skupaj stresete v multipraktik, kjer se bodo sesekljani delci zgnetli v maso, podobno testu. Po delovni površini posujte nekaj cimeta in nanj položite testo. Po testu posujte preostanek cimeta, nato pa ga zvaljajte. Če se začne oprijemati, dodajte še malo cimeta. Ko je testo debelo približno pol centimetra, odrežite robove, tako da dobite kvadrat, velik približno 15 x 15 cm. Razvaljano testo namažite s čokolado, nato pa privzdignite rob in testo zvijajte proti nasprotnemu robu. Rolado razrežite na približno centimeter in pol debele kose in postrezite.

Recept za KOZMIČNA OMAKA »HEMPINI«

 • Polovica skodelice vode,
 • 3 jedilne žlice limoninega soka,
 • 2 jedilni žlici ječmenovega misa,
 • tretjina skodelice konopljinih semen,
 • 2 jedilni žlici tahinija,
 • 2 jedilni žlici olivnega olja.

Mešajte, dokler zmes ne postane gladka, nato pa uživajte v najbolj hranilni omaki, kar ste jih kadar koli poskusili.

Recept za BAVARSKA KREMA

Recept prispevala Elaine Love. Za štiri osebe potrebujete:

 • 2 skodelici kokosovega mleka,
 • polovico skodelice kokosove vode,
 • 2 jedilni žlici pomarančnega soka (pol pomaranče),
 • osmino jedilne žlice himalajske soli,
 • ščepec (osmina jedilne žlice) barvila za živila iz kurkume v prahu,
 • 1 strok vanilije (postrgajte sredico),
 • 1 jedilno žlica vanilijevega ekstrakta,
 • 1 jedilno žlica mandljevega ekstrakta,
 • četrtino skodelice (po želji lahko več) agavinega nektarka (po želji lahko nadomestite z medom ali yacon sirupom),
 • 1 jedilno žlica sojinega lecitina iz gensko nespremenjene soje,
 • 1 jedilno žlica kokosovega olja ali masla.

Mešajte pri visoki hitrosti, dokler zmes ne postane kremasta. Postavite v hladilnik in postrezite ohlajeno.

978-1-55643-776-2 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/s/u/superhrana.jpg 978-1-55643-776-2
11.9 EUR 2020-06-07 Zaloga: Na zalogi
-60%

Superhrana - Hrana in zdravilo prihodnosti

Superhrana - Hrana in zdravilo prihodnosti David Wolfe

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 83 zlatnikov = 0,83 €.
Superhrana je izvrsten vir beljakovin, vitaminov, mineralov, antioksidantov, dobrih maščob, maščobnih kislin, aminokislin, encimov in drugih pomembnih hranil. David Wolfe superhrano opisuje kot skupno poimenovanje za izvrstna živila, ki so jih odkrile najpomembnejše civilizacije sveta. Njihovi učinki so močni in številni, njihova uporaba pa preprosta, saj so primerna za najrazličnejše telesne tipe in načine presnove. 

Vroča cena: 11,90 €

Prihranek: 18,00 € (60%)

Redna cena: 29,90 €

Podrobnosti artikla Superhrana - Hrana in zdravilo prihodnosti

ISBN 978-1-55643-776-2
Leto izdaje 2013
Število strani 352
Dimenzije 23,0 x 15,5
Vezava Mehka vezava
Izdal Cangura
Avtor David Wolfe

O avtorju Superhrana - Hrana in zdravilo prihodnosti

David Wolfe

David »Avocado« Wolfe (rojen 6. 8. 1970) med svojimi sodobniki velja za vodilnega avtorja knjig s področja prehrane. David razvija in omogoča dostop do najodličnejše eksotične organsko pridelane hrane na svetu. Bil je prvi, ki je v Severni Ameriki prebivalcem omogočil širok dostop do presnih in organsko pridelanih kakavovih zrn (presne čokolade), jagod goji, inkovskih jagod, kakavovega masla, kakava v prahu, izvlečka mace, itd.

Ti in mnogi drugi izdelki so vodilni na področju zdrave prehrane, saj David veliko pozornosti namenja kakovosti in etičnim vidikom proizvodnje. Oba Davidova starša sta zdravnika, zato je njegov pogled na zdravje in prehrano edinstven. Končal je študije mehanskega in okoljskega inženiringa, politologije, prava in pridobil magisterij iz področja prehrane z živo hrano. Študiral je na mnogih uglednih ustanovah, vključno z oksfordsko univerzo. Trenutno študentom magistrskega študija v okviru predmeta, ki ga poučuje dr. Gabriel Cousens, predava o prehrani z živo hrano. 

Od leta 1995 je izvedel več kot tisoč predavanj v ZDA, Kanadi, Evropi, Oceaniji in Srednji ter Južni Ameriki. V svojem natrpanem urniku še vedno najde čas za izobraževanje in usmerjanje prehrane hollywoodskih producentov in zvezdnikov ter nekaterih vodilnih svetovnih podjetnikov, med katerimi so: Woody Harrelson,  umetnik  Justin Bua,  plesalec Mr. Wiggles,  Bryce Dallas Howard,  John Assaraf,  Anthony Robbins, Angela Bassett in še mnogo drugih. 

Avtor mnogih knjig (npr. The Sunfood Diet Success System, Naked Chocolate, Eating for Beauty, in Amazing Grace) vsako leto izvede vsaj šest delavnic o zdravju in dobrem počutju v različnih počitniških centrih povsod po svetu. Razpored prihodnjih delavnic je objavljen na njegovi spletni strani www.davidwolfe.com. David je tudi ustanovitelj in vodilni ustvarjalec priznane spletne revije www.thebestdayever.com, ustanovil pa je tudi neprofitno funkdacijo Fruit Tree Planting Foundation (www.ftpf.org), ki si je za cilj zadala zasaditev 18 milijard sadnih dreves po celem planetu. 

Poleg strastnega navdušenja nad prehrano ima David Wolfe še nekaj hobijev, med katerimi velja izpostaviti bobnanje, vrtičkanje, pohodništvo, jogo, branje, pisanje, alkimijo, kemijo, divje pustolovščine, namakanje v termalnih vrelcih, sajenje sadnih dreves, preživljanje časa z najdražjimi in uživanje v najboljšem dnevu v življenju. 

Zapis iz Davidovega blogaZakaj NISEM milijonar? >>

Več o David Wolfe

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(3)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).

Ocene in komentarji

Gost

Objavljeno 04.03.2020

Superknjiga o superhani!

Superknjiga o superhani!

UROŠ

Objavljeno 01.09.2015

Knjiga je izvrstna, priporočam jo vsem, ki jih

Knjiga je izvrstna, priporočam jo vsem, ki jih zanima zdravo življenje ter superživila.

Janez

Objavljeno 05.12.2013

Pri nas doma komaj čakamo, da izzide knjiga. Super

Pri nas doma komaj čakamo, da izzide knjiga. Super Cangura, LP Janez

Superhrana - Hrana in zdravilo prihodnosti

David Wolfe

Vroča cena: 11,90 €

Prihranek: 18,00 € (60%)

Redna cena: 29,90 €

Oglejte si tudi